Ogródek KaRo cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu cudne Twoje róże, fajnie że podpisujesz swoje róze bo dzięki temu wiem co ja mam u siebie. Róże mam już od kilku lat , jak kupowałam u nas w ogrodzie to jedynym opisem róż byl " róża rabatowa - różowa, róża pienna - czerwona i tyle wiedziałam na temat róż które mam , dzięki forum mam możliwość dopasować nazwy do swo
ich

- Od: 23 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu ,ale uczta dla oczu
Jednak róze są piękne w swoich barwach i kształtach.Masz dużą róznorodnosc tych krzewów
Bardzo ładnie i tak kolorowo u Ciebie.
Krysiu moja Glria Dei jest zupełnie inna.Najpierw jest blado zółta a potem im starszy kwiat dochodzi róż.Twoja jest chyba inna

http://www.about-garden.com/e/pl/702-ro ... loria-dei/

Krysiu moja Glria Dei jest zupełnie inna.Najpierw jest blado zółta a potem im starszy kwiat dochodzi róż.Twoja jest chyba inna

http://www.about-garden.com/e/pl/702-ro ... loria-dei/
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Anulko jutro zrobię nowe zdjęcia ,bo że ona to Gloria Dei to na bank ..
ma w sobie dużo delikatnego kremowego koloru i lekkiego różu a zdjęcie wyszło nie tak,jest przekłamane ,może to kwestia słońca,może tego,że kwiaty są nisko krzewu ,w głębi liści ...nie znam konkretnej przyczyny ale patrząc na jej zdjęcia w google widać tam "jak różnokolorowa może ona być" ale czy aż tak różowa jak Twoja Anulko??? Nie wiem doprawdy .

ma w sobie dużo delikatnego kremowego koloru i lekkiego różu a zdjęcie wyszło nie tak,jest przekłamane ,może to kwestia słońca,może tego,że kwiaty są nisko krzewu ,w głębi liści ...nie znam konkretnej przyczyny ale patrząc na jej zdjęcia w google widać tam "jak różnokolorowa może ona być" ale czy aż tak różowa jak Twoja Anulko??? Nie wiem doprawdy .

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
To młody krzew,tegoroczny zakup z maja.
Ma dwa pędy wysokości ok 40-50 cm i na każdym jest /był pąk kwiatowy .
Rośnie w miejscu bardzo słonecznym prawdopodobnie przekwitnie szybko i na
następne kwiaty przyjdzie mi tochę poczekać
Po prostu musi urosnąć by być " prawdziwym krzewem róży".
Tymczasem oglądam inne pięknie kwitnące duże krzewy róż

Ma dwa pędy wysokości ok 40-50 cm i na każdym jest /był pąk kwiatowy .
Rośnie w miejscu bardzo słonecznym prawdopodobnie przekwitnie szybko i na
następne kwiaty przyjdzie mi tochę poczekać

Po prostu musi urosnąć by być " prawdziwym krzewem róży".
Tymczasem oglądam inne pięknie kwitnące duże krzewy róż

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Kontakt:
Więc zrobiłam Anulko zdjęcia i chcę dopowiedzieć ,że obydwa kwiaty są na tym samym krzewie a jednak mają kolory raczej zupełnie inne.KaRo pisze:Anulko jutro zrobię nowe zdjęcia ,bo że ona to Gloria Dei to na bank ..
![]()

Ciekawe teraz co "rozkwitnie " z Twojego żółtego pąka Glorii...

- GERTRUDA
- 1000p
- Od: 25 lis 2007, o 17:36
- Kontakt:
KaRo - cudne róże , co do tej nieszczęsnej 'Marguerite Hilling '- Twoja wygląda na rasową Romanze - to naprawdę wspaniała róża , też ją posiadam więc jak lada dzień otworzy to pstryknę dla porównania [ Romanze - pisane przez "z" bo jak napiszesz przez "s" to już inna róża - czerwona

http://www.baumschule-ecker.com/images/ ... ze%20a.JPG
PS KaRo ona ma jakieś braki pokarmowe - myślę że oprysk 1łyżeczka siarczanu potasu + 1 łyżeczka siarczanu magnezu na 1 litr wody , podane dolistnie załatwiły by problem żółtych liści .

Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........