lemonka pisze:Agnieszko, łan tulipanów i na mnie zrobił duże wrazenie. Już w liściach więc co będzie dopiero jak kwiaty się pojawiąA czy masz coś posadzone jeszcze na tej rabacie? Jak już tulipany przekwitną to coś innego wyrośnie czy dopiero będziesz dosadzała?
Wrażenie zrobił też na mnie warzywnikChyba warzywniki lubię najbardziej. Jakaś dziwna jestem
Marzę o pięknym warzywniku i kiedyś sobie taki zrobię
jak mi się uda oczywiście
Izuś, niektóre jeszcze nawet paków nie pokazały między liśćmi, ale wiem, ze może spóźnione, ale wszystkie zakwitnąlemonka pisze:Moje dziecko już woli z kolegami po osiedlu biegać. Na działce póki co tylko czasem pomaga trochę, głównie robi co innego niż chciałabym, np. wyrównuje teren choć wcale nie trzeba itp![]()
Twoja mała pomocniczka za to pracuje dzielnie
Ogródek czyściutki maszŻwirowe ścieżki bardzo mi się podobają. Taki żwir lepiej na macie wysypać? Bez maty to chwastami zarośnie? Próbowałaś bez maty kiedyś?
Chyba coś ze mną nie tak...Nie dość, że warzywniki niesamowicie mi się podobają, nawet bardziej niż rabaty kwiatowe to na dodatek podobają mi się kompostowniki, np. takie jak u Ciebie
![]()

Ścieżki mam wyłożone agrotkaniną, a na to wysypany żwirek i i tak czasem coś spomiędzy kamyczków wyrasta. Próbowałam rok temu wysypać ścieżkę na gołej ziemi wzdłuż ziemniaków, ale oczywiście zjadły ją chwasty.
Kompostowniki mam bardzo mało reprezentacyjne, ale zbiłam je sama z palet, sama kupiłam do nich takie metalowe kątowniki i pół kilo gwoździ i choć wyszło krzywo, to satysfakcja ze zrobienia czegoś pożytecznego była ogromna