Ogród Marty-cz.aktualna

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty-cz.aktualna

Post »

Zapraszam do ogrodu ,pogoda była piękna więc zrobiłam parę zdjęć ,codziennie coś zakwita ,chociaż jeszcze nie ma burzy kwiatów.

alejka z różanecznikami,jeden już wystartował
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zakwitły nowe tulipany
Obrazek

miały być białe to jest jeden
Obrazek

Obrazek

na kaskadowej zakwitły floksy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mój nowy nabytek od Marysiu już kwitnie :uszy
Obrazek

Obrazek

muszę sie pochwalić jaki zrobiłam ser,dzisiaj do wieczora odciekał ,aż jestem z siebie dumna ,bo to pierwszy ser zrobiony przeze mnie
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto ogród pierwsza klasa ,cudny i wyjątkowy.Jestem nim zachwycona na maksa.Ser wygląda apetycznie i jestem pewna,że też tak będzie smakował .Podziwiam i gratuluję własnoręcznego wyrobu ;:180 Smacznego i miłej niedzieli :)
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szkoda roślinek i kwiatuszków rajskiej jabłoni. Faktycznie pięknie zakwitła.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu super serek, pyszny prawda ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś u mnie też pogoda idealna aż nie chce się by się zmieniła. ;:174 choć deszcz by sie przydał. ;:306
Piękny serek, smakowicie wygląda, gratuluje sama bym zjadła. ;:138
Czemu narzekasz na brak kolorów, masz cudnie i tego nie doceniasz,,,Ja to muszę czynić?
Boski ogród i ślicznie zagospodarowany. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam ,niedziela minęła wypoczynkowo,a jutro znowu do ogrodu.

Aniu,żywokost jest bardzo dekoracyjny,miło,że lubisz taki ogród jak mój,mnóstwo kolorów i odmian ,pozdrawiam :wit

Beata,tyle pochwał w Twoich słowach co do mojego ogrodu,dziękuję ,ser pyszniutki i tak wsuwają ,że nie ma czasu dojrzewać,pozdrawiam :wit

Ewciu,cóż zrobimy ,możemy sie tylko z tym pogodzić ,pewnie ,że szkoda i kwiatów i owocówki ,ale cóż my możemy :wit

Iwonko,tak serek pyszny ,już sie chyba kończy ,nie pozwolili mu dojrzeć :uszy

Kasiu,u mnie też idealna ,chociaż dzisiaj pokropiło jak ksiądz kropidłem ,łatwo zrobić ,tylko trzeba mieć mleko od krowy i podpuszczkę ,u nas jest mlekomat ,,postawili księża Bonifraci ,bo mają krowy i bardzo gospodarzą ,może bardzo nie narzekam na brak kolorów,ale to nie to co przed nami,miło,że ten ogród się podoba ;:168
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Najważniejsze że, grad nie wyrządził wielkich szkód.Żywokost bardzo dekoracyjna roślinka ,czy on kwitnie?Własne wyroby najsmaczniejsze i najzdrowsze.Apetycznie wygląda. ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu nie wiem dlaczego część zdjęć widzę, a część muszę klikać żeby zobaczyć...tylko ja tak mam?
Coś nie mogę się zmieścić w czasie :shock: Ogród mnie pochłania do prawie 20.30 i wieczór robi się strasznie krótki bo koło 23 już nic nie widzę na oczy :;230 Trochę mi podlewa ale deszczyk jak ksiądz kropidłem. Jesteś wielka z tym serkiem, ja też jestem z Ciebie dumna ;:196 Soliłaś czy moczyłaś w solance? Ogród się zmienia na późnowiosenny :D Co to za białe kwiatuszki nad aniołkiem? Złotlin Ci kwitnie ;:306 Pozdrawiam cieplutko i dobrej nocy życzę ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Marto.To, że masz cudny ogród , to nie chcę się powtarzać. Jesteś też wspaniałą gospodynią w domu. To pokazywałaś już nie raz .A teraz doszło jeszcze robienie serów. ;:215
Ja robiłam serki topione,to już mój sukces jakiś jakiś tam. ;:108
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Martuś, serek wygląda apetycznie :D
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Martuś serek poczyniłaś, mniam :D . Ja kiedyś próbowałam zrobić i klapa, suchy niesmaczny, ble ;:185 . RH już cudownie zaczyna wyglądać, paprocie ;:167, złotlin od Marysi kwitnie, a mój ani jednego kwiatka. :evil:
Jak ja uwielbiam u Ciebie spacerować , zieleń, kwiaty, słońce przebijające się przez drzewa, ciepły cień, jakbym tam była i spacerowała.;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w piękny słoneczny dzień ,na niebie nie ma ani jednej chmurki,ptaszki pięknie śpiewają i koniki polne grają ,żywa orkiestra przed domem .

Joasiu,grad strącił agreściki ,mróz zmroził niektóre kwiatuszki ,chyba nie zakwitną serduszki ,bo je omroziło a potem grad dołożył,ale to nie problem ,będą mocniejsze na rok następny ,uwielbiam własne wyroby i staram sie mieć ich jak najwięcej ,pozdrawiam ;:168

Marysiu,Ty łobuzie :uszy ,że też do mnie Ci tak daleko :roll: zdjęcia czasem marnie się otwierają ,jak słabszy jest internet ,u mnie wczoraj też tak troszkę padało ale 3 razy zgoniło mnie z ogrodu ,serek jest pyszny ,nie miał czasu dojrzewać ,połowa już zjedzona ,obtarłam go solą jak mówiłaś i jest super i taki smaczny się zrobił,nie trzeba wyciągać do jedzenia z solanki,tylko gotowy do krojenia ,białe kwiatuszki nad aniołkiem to bratki ,złotlin nic sobie nie robi z przesadzania ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ,ja mam dzisiaj specjalnych gości ,Ania z Przemkiem jedzie z kontroli z Katowic i mają do mnie wstąpić ;:196

Ala,dziękuję za pochwały,ser wyszedł pyszny i cieszę się ,bo bardzo lubię mieć wszystko swoje ,juz rok jak kupiłam odpowiedni garnek ,termometr i sita ,i tak mi zeszło z tym serem ,bo nie miałam podpuszczki i nie miałam czasu o to zadbać ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Aguś,cieszę się ,że w końcu zaczęłam go robić ,bo ciężko było mi sie za niego zabrać ,ciągle coś było ważniejsze,pozdrawiam :wit

Dorotko,wyszedł mi za pierwszym razem rewelacyjnie ,może potem nie będzie już tak dobrze :uszy może kiedyś sie uda ,że będziesz spacerowała w rzeczywistości ,przecież wszyscy sie gdzieś przemieszczamy ,wiec kto wie ,jak zawitasz w góry ,to do mnie po drodze,pozdrawiam i cudnego słoneczka życzę takiego jak jest dzisiaj u mnie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Parę fotek z wiosennego ogrodu,zapraszam .

Trzcinnik Karl Foerster tak zasuwa
Obrazek

różne zakątki jeszcze bez kwiatów,ale za moment będzie kolorowo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zaczyna kwitnienie Obiela
Obrazek

Obrazek

jabłoń rajska forma płacząca zaczyna kwitnienie
Obrazek

jak maj to i pachnące bzy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

inne odmiany nadrabiają
Obrazek

fiołki zajęły cały kącik w cieniu pod drzewami
Obrazek

Obrazek

Obrazek

wszyscy chcą się pokazać z najlepszej strony ,czyli zakwitnąć
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu jak nietypowo raniutko, też pewnie po całym dniu byłaś padnięta :;230 Czekam na te kolory już za chwilę ...na cudowne piwonie ;:167 Kurcze bratków nie poznałam to coś ze mną nie tak ;:223 Obielę muszę kupić może w tej szkółce koło Ciebie jak będę jechać to powiesz gdzie ona. Na razie urabiam kierowcę ;:306 Ten tydzień lekarski, ale w następnym zobaczymy. Miłego spotkania, bo pogodę macie ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

koziorozec pisze:
miały być białe to jest jeden
[url=http://s847.photobucket.com/user/marbru ... v.jpg.html]
Hahaha.. chyba nie ma takiej osoby, która by nie doświadczyła pomyłek z cebulowymi. Co ciekawe nie zdarzyło mi się jeszcze żeby w tych paczuszkach z biedronki pojawiły się jakieś niezgodne. Niestety ilość odmian jest ograniczona i co się okazuje nie zawsze w każdym sklepie są takie same ;:224
Aleja rododendronowa aż kusi, będzie się działo jak wszystko zakwitnie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”