W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

annodomini pisze:Asiu, ale pomyśl o sytuacji przytulenia się do 37 kg i wtedy jesteś wygrana.

A jeżeli chodzi o branie na ręce kolosów to pamiętam szalony tydzień, kiedy Gustaw będąc 30-to kg szczeniaczkiem, dostał jakiejś "pomroczności jasnej" i pod żadnym pozorem nie dał się namówić na wejście czy zejście po schodach. Nie pomagały ani groźby ani prośby. Przez 7 dni nosiłem go na rękach ( całe szczęście, że to I piętro) - a ile zabawy przy tym mieli sąsiedzi ... :D Całe szczęście, że pomroczność ustąpiła !
Ja swojej 40 kg suni nie podejmuję się nosić. Na szczęście nie mam problemu pięter ale czasami wystarczy brak reakcji na komendę: do wozu... ;:207
Awatar użytkownika
iwika
500p
500p
Od: 17 paź 2006, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

DankaWS pisze:Nie wiem jak Sisi, ale Layla nie przepada za noszeniem na rękach - zwłaszcza na spacerze - woli spacerować na własnych łapkach.
Oj a Sisi z nóg by nie schodziła :D totalny lizus, przylepa kochana.
Sisi tyle ważyła jak miała 9 tyg :wink:

Layla to kruszynka ja bym się bała, że nadepne :roll:
Iwona i Lhasa Apso
Mój prawie ogród - Iwika
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przyznam, że mam chwile, w których zastanawiam się jakby to było mieć małego psa... :oops:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p
Od: 9 cze 2007, o 09:43

Post »

Iwiko w domu Layla też jest straszną przylepą, wciąż siedzi u kogoś na kolanach, przytula się, uwielbia kłaść swój łepek na otwartej dłoni i tak spać :wink:
Ale na spacerze woli sama wszystko obejrzeć, dotknąć,powąchać ... no i obszczekać każdego kto jej nie zauważy :lol:
Super jest mieć małego psa Dewuko - tak samo jak dużego 8) . W końcu rozmiar nie ma znaczenia :D
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Wiesz Danka, Twoje ostatnie zdanie o tym rozmiarze itd... - mądra z Ciebie kobieta ! :D
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dewuko - brak reakcji na komendę : "do wozu" nie jest niczym uciążliwym, nawet Szarik po tej komendzie nie zawsze wskakiwał do "Rudego" :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Wiem Adamie - mój mąż to zawsze powtarza :lol: (oczywiście to o mądrości, a nie rozmiarze :twisted: )
Wiem to z doświadczenie bo miałam i małe psy i dużego - kiedyś Wam ją pokaże - choć ostatnio tendencja jest malejąca :lol:
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

annodomini pisze:Asiu, ale pomyśl o sytuacji przytulenia się do 37 kg i wtedy jesteś wygrana.

A jeżeli chodzi o branie na ręce kolosów to pamiętam szalony tydzień, kiedy Gustaw będąc 30-to kg szczeniaczkiem, dostał jakiejś "pomroczności jasnej" i pod żadnym pozorem nie dał się namówić na wejście czy zejście po schodach. Nie pomagały ani groźby ani prośby. Przez 7 dni nosiłem go na rękach ( całe szczęście, że to I piętro) - a ile zabawy przy tym mieli sąsiedzi ... :D Całe szczęście, że pomroczność ustąpiła !
Adamie, no to faktycznie musiało zabawnie wyglądać :lol: ja na szczęście po schodach nie musiałam nosić zbyt długo, tylko jak Kenzo był mały to bał się schodzić po schodach, ale od 3-4 miesiąca już sobie radził, powoooolutku ale schodził sam :D
Ale za to pamiętam jak, będąc 1,5 rocznym "szczeniaczkiem" chyba nie do końca zdającym sobie sprawę ze swojej wagi, wchodził na kolana osobie siedzącej na fotelu :roll: i potrafił tak leżeć ponad pół godziny :!: uwierz, to było mocne przeżycie :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

a mój Sziranek też czasem się pcha na kolana
chyba brakuje mu noszenia na rękach...
ale jak tu cielaczka ponad 40 kilowego wziąć na ręce? :shock:
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

No cóż - trzeba się wziąść za siebie - siłownia, może podnoszenie ciężarów - albo strongwoman :twisted:
żartuje oczywiście
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

e tam jak się z takim futrzakiem posiedzi chwile na kolankach, pobiega za piłeczką, weźmie na eręce hi hi pare razy to siłownia nie potrzebna :lol:
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47

Post »

A może ktos ma ochotę przygarnąć tych dwuletnich panów, są po szkoleniu na psa obronnego, świetnie nadają się do pilnowania posesji i chętnie trafią w odpowiedzialne ręce :D Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chłopcy przesympatyczni, ale w bloku nie zapewnił bym im nic więcej niż maja teraz.
Beata B
100p
100p
Od: 30 maja 2007, o 15:47

Post »

Trochę by im się doopki przegrzały :D
Awatar użytkownika
DankaWS
1000p
1000p

Post »

Mi by się taki piesek przydał, ale dopiero za rok - półtora. Szkoda, że nie mogą poczekać
Zablokowany

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”