Słoneczne rabaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Słoneczne rabaty

Post »

Sabinko jesteś mistrzem sadzenia na rabatach, ;:138 który to już tytuł. :?: O żadnej bieli nawet nie mówcie, bo swoje wysiewy wystawiłam na dwór. ;:202
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Może prognozy się nie sprawdzą..? :oops: Tego sobie i Wam życzę. ;:215
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Proszę mi tu nie pisać o bieli. Tęsknicie za nią, bo ja nie. Ja chcę słoneczka i ciepełka.
Co robisz ,że Twój omieg taki ładny, Ja mam go przeszło 20 lat a bardzo słabo przyrasta.
Może dajesz mu papu czegoś wyjątkowego? Śliczne Sabinko zestawienia porobiłaś. :wit
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Coś mi się wydaje, że ta biała prognoza się nie sprawdzi :tan Od rana słońce się przebija zza chmur i co prawda, wieje mocny wiatr, ale jakiejś specjalnej zimnicy nie ma.

Sonia, dziękuję ci.. może ten tytuł zatrze w pamięci ten, który nadała mi Aneczka :;230 Ziemiórowy Guru brzmi dumnie, ale budzi jakieś takie nieciekawe skojarzenia ;:306 Moje siewy wszystkie są na dworze od przeszło tygodnia.. Najwyżej będę czymś okrywała na noc, bo do domu już tylu popikowanych roślin nie zmieszczę :roll:
Aneczka, też na to liczę, pogoda przysparza nadziei :tan Oby, bo jutro wybieramy się na piknik militarny do Krakowa. Żadna przyjemność jechać w śniegu ;:222
Alu, nie mogę uwierzyć w to co piszesz. Czytałam już u ciebie, że słabo przyrasta, ale 20 lat ;:202 Mój ma teraz 3 rok wsadzałam sadzonkę wielkości.. o taką jak bodziszki od ciebie ;:108 w tamtym roku już dzieliłam i dawałam znajomej. Bardzo szybko przyrasta, a rośnie na paskudnej ziemi i to wiecznie przesuszanej :roll: Niczym go nie dokarmiam, bo zawsze rósł bez problemu i uznałam, że to taki zapychacz, gdzie wsadzisz tam będzie ;:224 Może on potrzebuje macoszego traktowania i twardej ręki :lol:

Dzisiaj mam różne różności..
Na początek ostatnia spóźniona sasanka

Obrazek

Pączki.. czegoś ;:218 , kto wie jak nazywa się ta niziutka bylinka? Kwitnie na różowo, dostałam ją jako gratis w BR

Obrazek

Forsycja w całej okazałości. Uparcie, mimo tony wypuszczanych młodych przyrostów eM prowadzi ją na pniu ;:173

Obrazek

Wychodzą jeżówki, wszystkie pokazały już młode liście. Na fotce Hot Papaya

Obrazek

Kocimiętka, kotów nie wabi, ale za to wkrótce zacznie kwitnąć

Obrazek

Lawenda nie przestraszyła się mojego radykalnego cięcia. Będzie żyła :heja

Obrazek

Pierwsze pączki lilii. Najpierw było za zimno żeby ją wsadzić z innymi do ziemi (miała już 10 cm nad doniczką), teraz jest mi jej szkoda, że przymrozi ;:223 :;230 Noce spędza w domu. Lilia Double Sensation

Obrazek

Przygotowane na przyszły rok naparstnice..

Obrazek

Rudziak, pan na włościach, póki jestem obok nie wchodzi między kwiatki..

Obrazek

Czekam. Widziałam już w waszych ogrodach moc tulipanów. Moje trzymają się na dystans, chyba ćwiczą cierpliwość ogrodniczki :twisted:

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko to co dostałaś w gratisie z BR to skalnica. ;:215
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OO dzięki Aniu, już zapisałam ;:108
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko co masz na myśli pisząc o radykalnym cięciu lawendy? Zobrazuj to jakoś (choć słownie) jak bardzo ją przycięłaś? Mam 4 krzaczki lawendy, która obłędnie pachnie, wystarczy tylko trącić i już . No obłędnie! Inaczej niż reszta. Niestety wyglądają teraz jak drapaki. Mają po kilka długich, kikutowatych gałązek i wyglądają koszmarnie. Mam chęć mocno ściąć ale czy nie zabiję? Żal by mi było tego oszałamiającego zapachu. :oops:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, przy starszej lawendzie powinno się przycinać końcówki, moja ma już 4 lata i wcześniej była słabo cięta.. w tym roku znalazłam taki filmik https://www.youtube.com/watch?v=5Zsz1DkXwnY i stwierdziłam, że poszaleję i porządnie ją przycięłam.. Dopiero później gdzieś doczytałam, że te starsze, zdrewniałe łodygi mogą już nie odbić.. Całe szczęście moje odbiły ;:173
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie stare kępy lawendy zawsze odbijały od ziemi po radykalnym cięciu, tak więc rożnie to z tym bywa.
Niecierpliwie czekałam na jeżówki, one jakoś takie ostatnie są w kolejce wychodzenia z ziemi. Niektóre jeszcze się wcale nie pokazały, ale wiem, że trzeba czekać. Tej zimy z pewnością nic nie wymarzło.
Sabinko, ależ będziesz mieć naparstnic w tym sezonie. Ciekawa jestem, jak z kolorami? Mnie najbardziej podobałyby się białe, jednak one najmniej chętnie się pokazują.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roślinki jak zawsze piękne ale w Rudziaku zakochałam się na zabój ;:167
Piękny kocur ;:173
Moje trzy paskudki nic sobie ze mnie nie robią i włażą na grządki kiedy chcą, szczególnie na te świeżo rozkopane :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Sabinko ja jeszcze mocniej przycięłam lawendę,jutro pojadę ją obejrzeć,mam nadzieję,że przeżyje ;:224
Jeżówki u Ciebie spore mają liście,u mnie ostatnio ledwo wystawały z ziemi.
Naparstnicy sporo,u mnie w tym roku nareszcie będzie jej więcej,w zeszłym roku potworzyły rozety,ciekawe jakie będę miała kolorki.

Pozdrawiam weekendowo :wit
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Sabinko cudne te Twoje różne różności a naparstnicy będziesz miała że ho,ho , bardzo je lubię i u mnie też nie może ich zabraknąć , sieją się same , są śliczne. :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

nifredil pisze:Dzisiaj mam różne różności..
Na początek ostatnia spóźniona sasanka
Haha, u Ciebie ostatnia, spóźniona, a u mnie jeszcze nie zaczęły ;:306
Naparstnice są super, ja chciałam mieć w tym roku takie, które już zakwitną, a że jeszcze nie miałam w ogrodzie, a nie udało mi się dostać nasion - kupiłam trzy sadzonki (takie kłącza). Włożyłam do donic, niestety żadna nie odbija, a wcale za tanie nie były ;:161
Nie wiem, chyba poszukam w sezonie gotowych, takich już wyrośniętych. Ale zła jestem na tamte... ;:14
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Sabinko podoba mi się prowadzenie forsycji w kształcie drzewka,sama też tak chcę poprowadzić moją,żeby pod drzewko jeszcze można było coś wsadzić :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Sabinko,wiosennych u Ciebie ogromne ilości,fajnie zebrane są w jednej rabacie ,napiszę ci na pw wiadomość o piwoniach ,pozdrawiam i pięknego słoneczka z ciepełkiem życzę ;:3 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”