Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Aneczko! po powrocie z rehabilitacji , popikuję swoje kolejne siewki i wstawię zdjęcia wieczorem . Może będą dla Ciebie motywacją ;:306 Mnie do siewu i innych prac ogrodowych nie trzeba motywować ;:108 Moi bliscy wręcz mnie powstrzymują/ argument: zdążysz, jeszcze za wcześnie , uważąj na siebie/ ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu!/ wsiania/ przepraszam, że wczoraj nie wstawiłam fotek siewek, pikówek... ;:306
Czynię to teraz

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

poniedziałkowe różane nabytki/ marketowe/

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ooo. ;:oj Już takie siewy? Ja jeszcze nic nie zacząłem. ;:131 Na razie zbieram asortyment. ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Krystianie, długo kazałeś na siebie czekać ;:306 Ano siewki spore, bo i wiosna u mnie prawie na dobre zagościła :tan
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:Moi bliscy wręcz mnie powstrzymują/ argument: zdążysz, jeszcze za wcześnie , uważąj na siebie/
W moje uszy wpadają mocniejsze słowa od małżonki (wariat to chyba najłagodniejsze :wink: )
Nic na to nie poradzę, że mnie cieszy praca w ogródku - wychodzę codziennie ok 12.30 (czasem o 11-tej) i wracam o 17-tej.
Niektórzy jeszcze po zimie nie byli na ogrodzie, a ja już mam wszystko porobione, a nawet więcej - bo utworzyłem nowy klomb i obsadziłem bukszpanami :)
Zostały mi tylko róże, ale z tym poczekam do końca miesiąca.
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Ja w ogródku jeszcze nic nie robię bo jest zimno a i sprawy ważniejsze mam na głowie ale dzisiaj też coś posiałam ale w domku i ciepełku .Twoje siewki Bogusiu już duże a u mnie na regale jeszcze ziemię tylko widać ale jakoś tym się nie martwię ale róże córka już mi zamówiła bo cisnęła mnie bardzo aż sama to zrobiła z tego żródła co mi podałaś ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Bogusiu kochana ;:196 nie dziwie się Twoim bliskim ,że Cie powstrzymują ,bardzo dużo pracy wykonałaś ,choć ogród masz piękny i zadbany to pracy w nim będzie dużo .Dbaj o siebie .Pozdrawiam serdecznie ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam, witam moich wspaniałych gości serdecznie, pięknym słoneczkiem :tan
Kochani ! jeśli prognozy sprawdzą się, to jutro ma być u mnie 13-15C- superancko!
Dzisiaj trochę do południa prac ogrodowych i obowiązki domowe a po południu coś dla duszy/ rekolekcje wielkopostne/.

Andrzeju! :wit u mnie tez zdarza się , ze mąż w przypływie emocji ,skomentuje dosadniej/ Broń Boże, nie obraźliwie ;:306 /
No właśnie...cóż poradzimy ,ze miłość i pasja do prac ogrodowych jest tak silna. Coby nie myśleli,wszystko to idzie na zdrowie ;:108
Andrzeju, jak już wyjdę do ogrodu , wpadnę w rytm pracy , to najchętniej nie wychodziłabym z niego.
Czasami , gdy mam problemy ze snem , żałuję,ze tego czasu nie mogę wykorzystać w ogrodzie?Wariatka , prawda???
Elu! :wit nie ma co się śpieszyć, ja za wcześnie wysiałam / dobrze,ze mam gdzie trzymać/.
Przerażenie mnie ogarnęło, gdy zrobiłam wczoraj przegląd torebek do wysiania. Dobrze,ze większośc bezpośrednio do gruntu , ewentualnie w tunelu foliowym ;:108
Alu! ;:168 ile czeka mnie jeszcze pracy ??? wciąż kłębią się w głowie nowe pomysły ;:306 ale na razie do wykonania zaplanowany murek i jeszcze jedna ścieżka . Podgadywałam juz męża,ze muszę go zaprosić na grilla do ogrodu ,a w międzyczasie
wyleje fundament pod murek. Syn nawozi cegieł, a z murowaniem sama sobie poradzę ;:108 Już nie mogę doczekać się :tan
Staram się ostrożnie, z wielką dozą rozsądku działać , ale nie zawsze to wychodzi ;:108
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu , witaj :D
Moja Ż już niewiele komentuje , po prostu ''zielona korba'' i ją nieco opanowała. ;:7 ;:7
Poszalałem dzisiaj , sekator , szpadel , grabki ,motyka ,nie wiedziałem co pierwsze , chciałem wszystko na raz . Nie dało rady , ale mam to do chciałem , zakwasy po robocie w ziemi :tan :tan
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu, działając dzisiaj w ogrodzie / pogoda cudowna/ myślałam intensywnie o Twoich wyczynach ogrodowych a jednocześnie o konieczności odwiedzenia Twojego wątku ;:108 Cóż za zbieg okoliczności , miałam już wkraczać do Twojego wątku, po drodze zalukalam jeszcze do siebie ;:215, a Ty odwiedziłeś mnie :tan Dziękuję... ;:180 Rano wyniosłam najróżniejsze akcesoria ogrodnicze do ogrodu, niestety czas tak szybko pędził,ze niektóre tylko wykorzystałam. Podczas rekonesansu , uświadomiłam sobie,ze poszczególne kwatery mojego ogrodu są odwiedzane i penetrowane raz w tygodniu.
Zanim przemierzę te pół hektara i cokolwiek zrobię ...to i tydzień mija.
Tadziu, mój mąż też kibicuje mi w poczynaniach ogrodowych, pomaga , wspiera, doradza , ale "zielono zakręcony" nie jest ;:306
Wychodząc dzisiaj do ogrodu planowałam inne prace a co innego w efekcie zrobiłam. Słońce operowało 'superancko" ;:138
Jutro ma być jeszcze cieplejszy dzień. Posyłam serdeczności !
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Jaka Ty jesteś dzielna bo mnie tylko córka kibicuje ale do pracy tylko jestem ja ;:7 ale jak mam jeszcze siły to daję radę i tylko w domu trochę posiałam i będę czekać na wschody a w ogrodzie tylko ja ;:108 ;:196
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
MariaWy
1000p
1000p
Od: 3 lip 2011, o 22:12

Post »

Bogusiu ale śliczne zasiewy , będzie smacznie i kwitnąco ,zakupy też fajne , moje różyczki też wszystkie marketowe. ;:108
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu! :wit ;:168 ależ dzisiaj był wspaniały dzień. Całe popołudnie spędzilismy w ogrodzie :tan
Kochana , typowe prace ogrodowe przy kwiatkach, to tylko moje zajęcie.
Synowie i mąż mają za zadanie koszenie trawy i przycinanie większych drzew choć podkaszanie kosiarką pod krzewami należy do mnie ;:108
Marysiu! :wit dzisiejszy dzień należał zdecydowanie do najcieplejszych w tym sezonie. Na jutro zapowiadają jeszcze bardziej optymistyczne prognozy. Cieszę się bardzo,ze będę mogła poszaleć w ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja też byłam dzisiaj w ogrodzie ale tylko rekreacyjnie na słoneczku ale jutro jak będzie pogoda to może coś zrobię byle ;:3 było i czas ;:196
Pozdrawiam, Ela
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Bogusia, u mnie też piękna pogoda. Nie chce się do domu wchodzić. W sobotę jak utrzyma się tak pięknie to pewnie trzeba sezon grillowy zacząć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”