Mój zielony świat cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.4

Post »

Aniu obrazeczek miodzio :) Po zdjęciach Twojego ogrodu może nie zakochałam, ale bardziej zainteresowałam się trawami. Nic nie dodaje rabatom takiej lekkości i delikatności. To strasznie fajne wypełniacze, a do tego niektóre są kolorowe :lol: Strasznie mi się tak podoba ;:215
Lilijkę żółtą masz pachnącą? Moja sadzona 2 lata temu ubiegłej wiosny rozrosła się -hmmm..może 4 krotnie, jestem strasznie ciekawa czy zrobi jeszcze większy popis w tym roku :)
Aniu nasionka już kupiłaś :) Ja miałam nic nie siać, chciałam skupić się na powrocie do pracy i w maju mieć mniej pracy w ogrodzie. No, ale przecież nie wytrzymałam-zakupiłam kosmosy, groszek pachnący, kapustę ozdobną, wilca. Miało być wszystko bezproblemowo i do gruntu. A tu proszę-Viola zrobiła i dla mnie niespodziankę; w dodatku tak trafiła w gust, że to aż niemożliwe...i już chciałabym siać, siać, siać ;:306
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Hej - tez dziś kupiłam pierwsze nasiona - ale tylko tunbergię, bo bardzo bym chciała i aksamitki - przed kolejnymi zakupami muszę zobaczyc, co zostało w szafie :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Witam Aniu, piękne wspomnienia.
A na ostatnim zdjęciu za trawą koło juki takie kłosy bordowe to co to jest?
Piękne masz lilijki takie śliczne kolorki i takie dorodne.
Już postaram nie zgubić wątku. :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jaka elegancka rabatka na ostatnim zdjęciu, bo lilie wiadomo piękne ;:333 Aniu sikorki wpadają do karmnika zabierają ziarenko i zmykają na pobliskiego świerka skonsumować, a najlepiej lubią dynię ;:333 pod świerkiem stado wróbli korzysta z tego co spadnie z pańskiego stołu ;:306
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu witaj ;:196 śliczności u Ciebie ,a ta ostatnia rabatka tak jak napisała Marysia bardzo elegancka ;:333
Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ja tylko podziwiam te kolorowe kopertki co Viola sama robi,zdolna dziewczyna ;:333
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Aniu twoje liliowe kepy przepiękne czekam aż moje się rozrosna mam nadzieję że w końcu to nastąpi.
Ptasia stołówka super , małe koperty znakomita sprawa. Ściągam pomysł który podsune moim dzieciaczka.
Serdecznie pozdrawiam ;:168
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni nic się nie przejmuj ;:196 sama widzisz jaka była szybka reakcja na mój wpis ;:138 Terenia to wspaniała osoba, ma dobre serce i zawsze chętnie się dzieli, aż się wzruszyłam.

Tereniu jesteś niezawodna ;:196 jeśli sadzonka jest mała to nie dziel, szkoda mnie uszczęśliwiłyby nawet nasiona ;:108 ;:138

Aniu szczerze powiem nie wiem czy te lilie pachną to takie miniaturowe, są u mnie od wielu lat i nie wiem czemu jeszcze ich nie wąchałam :roll: Trawy jak to trawy kocham je miłością wielką, są niezawodne, zdobią prawie cały rok, więc Aniu sadź, ogród na pewno zyska na urodzie ;:108 Ach ta nasza Wiolka, lubi robić niespodzianki i chwała jej za to ;:180

Aga jakoś nie chcę mi się wierzyć, że nie skusisz się na inne nasiona.....to ja cię wzywam na pokuszenie ;:306 w Brico wystawili cały regał z nasionami po 99 g. co ty na to?

Kasiu witaj po długiej przerwie, fajnie, że jesteś ;:138 te bordowe kłosy to szarłat wiechowaty jest u mnie od wielu lat bo się wszędzie rozsiewa a najbardziej na kompoście.

Marysiu ja moje sikorki widzę z kuchennego okna i mogłaby tak się w nie wgapiać godzinami ;:333 a wróble też się najedzą bo w tych kulkach są nasiona i to co spadnie zaraz wyzbierają.

Aluniu cieszę się, że moje śliczności i tobie się podobają, dziękuję ;:196

Aniu masz rację zdolne ma łapki ;:108

Gosiaczku żółte i różowe lilie mam od wielu lat i nigdy ich nie przesadzałam, wiosną dostają tylko trochę kompostu i są na prawdę bezobsługowe i niezawodne. Pomysł na koperty jest wart skopiowania ;:108

Dziś wyjrzało słońce więc wyskoczyłam do ogrodu...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Kochani miłej niedzieli Wam życzę :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Zazdroszczę ogrodowego wypadu,mi na razie tylko oglądanie zdjęć pozostaje :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu słonka zazdraszczam :cry: Twoje trawy wyglądają jak śpiące jeże. Jak Ci się ładnie rozrósł ;:145
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko a czemu nie jeździsz na działkę?

Marysiu nie płacz ja pamiętam ;:108 na wiosnę podzielę ;:168
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Nie jeżdżę bo sobie nie wierzę,jakbym pojechała to zaraz narzędzia poszłyby w ruch a to jeszcze nie pora -właśnie śnieg zaczął padać i to konkretnie ;:145
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu ja się już boję, że Tobie teraz przepadnie a nie chciałabym. Może Lidzia ma duży okaz i będzie go dzielić, bo miałam go od niej :uszy
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

U mnie dzisiaj biało za oknem co bardzo mi się podoba, wreszcie pierzynka otuliła wszystko dookoła. Życzę miłej niedzieli. :wit
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

A ja bez ogrodu też wytrzymac nie mogłam. Nawet trawę z rabat wyrywałam - pięknie wychodzi - jakby dziś nie było mrozu, to już bym nową rabatę stworzyła. A nasiona.... Jeśli kupimy działkę skuszę się na pewno - póki co sprzedający przeciągają sprawę...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”