Ogród ?po 30-tce?
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród ?po 30-tce?
Jak to możliwe,że ja nie mam ani jednej chryzantemy? Jeśli się skuszę to chciałabym zimującą w gruncie...po czym poznać,że przezimuje? 

Aniu, ogród ciągle zachwyca feerią barw 
Jesienią żurawki wyglądają chyba najładniej
W przeciwieństwie do koleżanek, chryzantem udaję że nie widzę-jakkolwiek piękne by nie były, mnie nieodzownie kojarzą się z cmentarnymi klimatami
, w związku z czym miejsca dla nich nie znajdę na swoim ugorze..
Czekaj, czekaj, jeszcze rok temu mówiłam to samo o żurawkach i hostach..

Jesienią żurawki wyglądają chyba najładniej

W przeciwieństwie do koleżanek, chryzantem udaję że nie widzę-jakkolwiek piękne by nie były, mnie nieodzownie kojarzą się z cmentarnymi klimatami

Czekaj, czekaj, jeszcze rok temu mówiłam to samo o żurawkach i hostach..

- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
PEPSI - masz rację, kolor to życie
. A róża biała czy czerwona
.
ewa321 -też bym tak chciała
; chyba, że powsadzamy sztuczne
.
clem3 - witaj
. Przykryj zawilce gałązkami z iglaków na zimę; jak nie zmarzną, to wiosną powinny się rozrosnąć.
cyganka77 - dziękuję
.
Annes77 - pytaj o chryzantemy wieloletnie. Jak będziesz chciała, to mogę podać Ci na PW adres, gdzie kupowałam swoje.
kryzysowa - a gdzie zgubiłaś "29"?. Dziękuję za ciepłe słowa. Co do chryzantem, to powiem, że też tak miałam, ale 'czas robi swoje'
.
Niektóre ładnie się 'starzeją'

Pierwszy raz od lat, moja trzmielina ma takie kolory

grujecznik japoński - w literaturze jest napisane, że liście pachną ciastkami - nie czuję, a węch mam dobry

ewa321 -też bym tak chciała

clem3 - witaj

cyganka77 - dziękuję

Annes77 - pytaj o chryzantemy wieloletnie. Jak będziesz chciała, to mogę podać Ci na PW adres, gdzie kupowałam swoje.
kryzysowa - a gdzie zgubiłaś "29"?. Dziękuję za ciepłe słowa. Co do chryzantem, to powiem, że też tak miałam, ale 'czas robi swoje'

Niektóre ładnie się 'starzeją'

Pierwszy raz od lat, moja trzmielina ma takie kolory

grujecznik japoński - w literaturze jest napisane, że liście pachną ciastkami - nie czuję, a węch mam dobry

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Aniu, poprosiłam grzecznie i "odklejono" mi cyferki od nicku
Interpretowane były błędnie jako mój wiek, wynikało z nich, że syncia swojego jedynego /pełnoletniego/ "zmajstrowałam" w przedszkolu na leżakowaniu

Trzmielina cudna!

Interpretowane były błędnie jako mój wiek, wynikało z nich, że syncia swojego jedynego /pełnoletniego/ "zmajstrowałam" w przedszkolu na leżakowaniu

Trzmielina cudna!

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Pachnie piernikiem grujecznik
A ja się w odróżnieniu od tych host starzeję na siwo 

- Pulpa222
Kryzysowa - już to widzę, oczami wyobraźni - chodzi o ten leżak
.
No cóż, co do wieku, to ja bym to jakoś wytłumaczyła; po prostu co roku nie możesz podawać innej liczby, bo posądzono by Cię o kłamstwo
.
Mateusz - ale piernik, to też ciasto
. Ok, poczekam, aż spadną wszystkie liście; mogę długo czekać, nie spieszy mi się
i jeszcze raz powącham.
To Ty już siwiejesz?

No cóż, co do wieku, to ja bym to jakoś wytłumaczyła; po prostu co roku nie możesz podawać innej liczby, bo posądzono by Cię o kłamstwo

Mateusz - ale piernik, to też ciasto

To Ty już siwiejesz?
Pozdrawiam Ania
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Aniu - trzmielina śliczna , moja już łysa , co do grujecznika - nie wiem , nie mam ale mam kielichowca wonnego co to każdemu miał pachnieć czym innym a mnie nie pachnie wcale 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Grujecznik ma piękne liście
Może pachnie takimi ciastkami jakich jeszcze nie wąchałaś
A z tą różą na murze to mi dałaś do myślenia. Pół dnia w pracy ściemniałam, żeby tylko pospacerować po wirtualnych szkółkach i poszperać w ofercie. Czerwona odpada, bo się zleje, chociaż z drugiej strony będzie to wyglądało naturalnie. Podobały mi się takie jasne, drobnokwiatowe, białe ale kwitną raz w roku, tylko dość długo i zostawiają po sobie mnóśtwo owocostanów. Ptaki miałaby jedzonko. Już sama nie wiem,,,,pomocy

A z tą różą na murze to mi dałaś do myślenia. Pół dnia w pracy ściemniałam, żeby tylko pospacerować po wirtualnych szkółkach i poszperać w ofercie. Czerwona odpada, bo się zleje, chociaż z drugiej strony będzie to wyglądało naturalnie. Podobały mi się takie jasne, drobnokwiatowe, białe ale kwitną raz w roku, tylko dość długo i zostawiają po sobie mnóśtwo owocostanów. Ptaki miałaby jedzonko. Już sama nie wiem,,,,pomocy

Jakie kolorki 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
No co ty
mówię ogólnie o nas ludziach 

- Pulpa222
chalaputkowo - coś mi się zdaje, że o grujeczniku napisałam u Ciebie
. 100% -SKS
. Chociaż tu i płacz nie pomoże.
Lata całe trzmielina nie wybarwiała się, bo miała za mało słońca. Dopiero, jak podcięłam gałęzie świerka, no i lato było słoneczne, to wreszcie zakwitła
. Uff!.
PEPSI - ale mi zakręciłaś w głowie. Teraz i ja będę się zastanawiać, chociaż to Twój mur
. Fakt, żadna róża nie kwitnie całe lato, ale pomysł, żeby miała owocniki czerwone lub pomarańczowe jest niezły. Poza tym, kto powiedział, że mur ma być kolorowy przez całe lato
. Przecież chodzi o to, że w przyrodzie wszystko się zmienia.
Poczekaj z decyzją, aż któregoś dnia będziesz wiedziała, co chcesz
.
Tulap- dziękuję, ale to nie moja zasługa, tylko przyrody
.
mati1999- no tak, ja już osiwiałam, chociaż nie widać
.

Kwiaty jesieni

Lata całe trzmielina nie wybarwiała się, bo miała za mało słońca. Dopiero, jak podcięłam gałęzie świerka, no i lato było słoneczne, to wreszcie zakwitła

PEPSI - ale mi zakręciłaś w głowie. Teraz i ja będę się zastanawiać, chociaż to Twój mur

Poczekaj z decyzją, aż któregoś dnia będziesz wiedziała, co chcesz

Tulap- dziękuję, ale to nie moja zasługa, tylko przyrody

mati1999- no tak, ja już osiwiałam, chociaż nie widać

Kwiaty jesieni

Pozdrawiam Ania
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Piękne chryzantemki ,miłego dnia zyczę .u mnie za oknem jeszcze noc 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
pulpa dzięki za radę,nie wiedziałam,że zawilce tak łatwo przemarzają... jak patrzę na twój ogród to stwierdzam,że jednak za mało mam jeszcze chryzantem 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Pulpa222
Witaj Dorotko - to prawda, jest ok. 1 godziny różnicy we wschodzi i zachodzie słońca. Dziękuję a wizytę
.
clem3- one są wrażliwe na mróz i wiatr, jak nie ma pokrywy śnieżnej. Dlatego lepiej je trochę okryć.
Nie wiem, jaki masz ogród, ale jest taki ogrom pięknych roślin, że wyhamuj z dokupywaniem, bo za chwilę zrobisz sobie tłok, jak my wszyscy tu na forum ( i nie tylko)
.

clem3- one są wrażliwe na mróz i wiatr, jak nie ma pokrywy śnieżnej. Dlatego lepiej je trochę okryć.
Nie wiem, jaki masz ogród, ale jest taki ogrom pięknych roślin, że wyhamuj z dokupywaniem, bo za chwilę zrobisz sobie tłok, jak my wszyscy tu na forum ( i nie tylko)

Pozdrawiam Ania