Mieczysławie - ale człowiek się uczy całe życie

Ja bym nie wytrzymała, Arturze! Zresztą, nie doczekałam nawet do weekendu, a planowałam to zrobić dziś i jutro. Czekam na Twoje wysiewy, bo masz ciekawe nasionkabool pisze:Cieszę się, że tak ładnie wschodzą. Dobrej jakości nasiona!
Ja czekam chyba do lutego, no chyba że mnie poniesie...
Jestem więcej niż pewna, Mateusz! Też masz kilka pozycji, które bardzo mnie ciekawią, więc nie mogę się doczekać Waszych wysiewów. Wiem, że niektórzy planują wiosną, i co prawda to już niedługo, ale może jednak się skusicie wcześniej, kto może...?mataan pisze:No, no, pachypodia ruszyły z kopyta. Super.Moje nasiona jeszcze trochę poczekają, ale widok Twoich, tak ładnie kiełkujących, to bardzo dobry znak - wszystkie nam pewnie tak powschodzą.
![]()
Oooo, to drugi powód, dla którego czekam na wiosnę i naszą wymiankę. Będę sępić o Aporo, jak podrośnie i da się podzielićmataan pisze:Ciekawe epifity, szczególnie Cryptocereus anthonyanus. Będziesz miała niezły gąszcz.U mnie też w tym roku zagościło kilka epihybryd, Lepismium i Aporocactus mallisonii.
Agnieszko - no jasne! Zresztą, bolesna prawda jest taka, że najchętniej bym tylko siedziała i patrzyła w te rośliny. Życie jest jednak brutalne i pozostaje więc czekać - dobrze, że wspólniebrombiel pisze:Żanetko bardzo ładne i różnorodne masz nowości, ale najbardziej cieszy mnie fakt, że są u Ciebie Epiphylla...będziemy razem czekać na wzrost i kwiaty
Dziękuję, Patrycjo! U Ciebie również ładne egzemplarze Aeonium wypatrzyłam - cieszę się, że lubisz te roślinkiFiligranowa27 pisze:Żanetko gratuluję sukcesów w wysiewach i piękne nowości u ciebie zagościły.
Aeonia![]()
a zaczynamy liczyc od kiedy?piasek pustyni pisze:I to na razie byłoby tyle z nowości. Przez co najmniej jeszcze trzy miesiące nie przewiduję następnych![]()
Tylecodony czy epifity?piasek pustyni pisze:Też masz kilka pozycji, które bardzo mnie ciekawią, więc nie mogę się doczekać Waszych wysiewów.
Nie ma sprawy, ja tam roślin nie żałuja.piasek pustyni pisze: Będę sępić o Aporo, jak podrośnie i da się podzielić
No to Ci nie powiem jaka wielkość osiagnęły moje dwuletnie siewki lofoforek, bo mógły Ci zaszkodzić taki atak śmiechumataan pisze:Poza tym rosną bardzo wolno - 2-3 letnie siewki osiągają 3-4 cm. wysokości.