Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Gabrysiu w tym sezonie mnóstwo jest wszelkiego robactwa..... najbardziej smucą mnie róże..... opanowały je przeróżne mszyce, skoczki, bruzdownica, są bardzo marne .... a poza tym roje mrówek , ślimaki ( na szczęście te z muszlami) przeróżne gąsienice, żuczki..... aż ręce opadają..... To chyba ta łagodna zima spowodowała, że wszelkie robactwo ma się świetnie....
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś tak było u mnie w ubiegłym roku ,ze miałam różnego robactwa multum ,ale mszyc nie było tyle co w tym roku .Dziennie je unicestwiam, a one znów się pojawiają .Część pozostawiłam dla larw biedronek,biedronek i Złotooków .Lecz co za dużo to niezdrowo :wink: Teraz mnóstwo szkód w różach zrobiły Ogrodnice niszczylistki. Podziurkowały mi całą Jacquelinę du Pre, a miała takie śliczne kwiaty ;:145 .Po deszczach Oczęta do ścięcia wyglądały dzisiaj bardzo nieciekawie.Kolorowo i smakowicie masz Agusiu ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu i u mnie sporo Ogrodnic :roll: na szczęście mniej niż w zeszłym roku.... ale mnóstwo wszelkich innych robalastych.... plaga prawdziwa :roll: ...

Dziś zrobiłam bukiet z białych piwonii.... z zasady nie ścinam kwiatów do wazonu, ale piwonie rosną w takim miejscu, że rzadko je widzę i nie mam możliwości nacieszyć się ich widokiem. Postanowiłam ściąć. Teraz zdobią salon, cieszą i bajecznie pachną :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękni prezentują się te piwonie w tym wazoniku. Korzyść z tego podwójna, ty masz piękne widoki i zapachy . A roślina się wzmocni i nie wysili na kwitnienie.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Warto mieć takie piekne piwonie w widocznym miejscu. Czy to jest Shirley Temple?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uff nareszcie nadrobiłam zaległości u Ciebie.
Już masz czereśnie?
Ja na swoje musze poczekać, a na dokładkę nie wiem, czy moja czereśnia nie ma za sucho. Jakieś te owoce marne. Teraz jak będę podlewała trawnik to jej się coś dostanie
Jakoś nie kojarzyłam, że u Ciebie jest az tyle rh.
Codowne
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Też dzisiaj ścięłam parę piwonii dałam synowej i sobie zostawiłam bo wnet by się połamały takie były ciężkie od deszczu .Lepiej jak siedzą w wazonie, a nóż by się komuś spodobały ,bo akuratnie te rosną przed ogródkiem
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

AGNESS pisze:..... Ja kocham efekt roślinnego zielonego buszu, w którym można zatonąć :D
Ja też dlatego podoba mi się Twój ogród ;:196 lata świetlne zajmie mi osiągnięcie takiego efektu :( może było by szybciej ale sponsorów brak :wink:
Cudna ta biała piwonia ,musi pachnąć nieziemsko ;:oj szkoda ,że nie można niektórych zapachów pozamykać chociaż by w słoiczkach a zimą człowiek by się nimi upajał .Niby można kupić różne olejki zapachowe ale to nie to .
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Twój ogród teraz czaruje nie samo wicie :D Tych widoków mi brakowało , ale już jestem ostatnio troszkę nadrobiłam w domku ogrodzie i nawet zaczyna częściej bywać na forum. Ale już widzę że to i tamto jest do zrobienia , niestety nie idzie zrobić tak aby już nic więcej nie było do zrobienia ja to nie ten typ człowieka. Dziś po deszczach poszłam pozwiedzać i trawa znów przytłacza i trzeba znów pomyśleć o koszeniu ;:223
Dekoracja piwoniowa cudowna lubię ogród w domku , zwłaszcza w takim wydaniu ;:167
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08

Post »

Ja też niedawno kosiłam trawnik i tylko patrzę kiedy znów pohałasować będzie trzeba, ale u Ciebie tej trawki coraz mniej:)
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Agnieszko,nawet nie wiesz jak mi jest miło,że chcesz się podzielić roślinkami.Nawet jeśli nie uda mi się skorzystać ;:131 Ale przecież czeka zrobiony obrazek i fajnie byłoby zobaczyć Twój ogród na żywo.Ja do tej pory sadziłam co mi wpadło w ręce.Nie miałam ani konkretnego planu na ogród,ani funduszy.Dopiero ten rok wydaje mi się przełomowy.Wiem już czego chcę,a co mi się nie podoba.Inspiracji i rad szukam na forum.I w końcu....dzieje się :D A teraz czekam na słońce,bo trochę oklapłam ;:174
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

AGNESS pisze:w tym sezonie mnóstwo jest wszelkiego robactwa..... najbardziej smucą mnie róże..... opanowały je przeróżne mszyce, skoczki,
Aguś ja miałam na różach mnóstwo mszyc,opryskałam je OW/octan wapnia/i znikły całkowicie,dodatkowo OW wzmcnia rośliny i chroni przed chorobami grzybowymi.Róże rosną pięknie i zdrowo.Nie wiem czy słyszałaś o tym preperacie...jest ekologiczny,tani i można go wykonać samemu.Naprawdę działa.Możesz poczytać o nim w dziale warzywnym w wątku FUNGICYDY NOWEJ GENERACJI-OCTAN WAPNIA.
Rabaty jak zawsze piękne,a nawet z każdym dniem coraz piękniejsze.bujna zieleń z kolorowymi bylinami ,naprawdę ładnie to wszystko wygląda...a biała piwonia cudna ;:215
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Piękne piwonie, pewnie niech cieszą oczy w domu ;)
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko piękną masz tą piwonie białą. Ja kupiłam już 3 razy białą piwonie i 2 razy okazało się że jest różowa. Jesienny trzeci zakup jeszcze nie kwitnie, ale gdy patrzę na pączek mam znów obawy. No ale zobaczymy. Czy ty nie masz szpaków lub kosów, które np. u mnie robią sobie stołówkę na czereśni, czy wiśni.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aga spacer po Twoim kolorowym ogrodzie, to dla mnie raj ;:196 Bardzo pięknie ;:215
U mnie żuczki zaczęły atak na moje różyczki..... dziś dobiorę się im do ....... :;230
bo nie mogę sobie z nimi ręcznie poradzić :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”