Ogródek AGNESS
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS
Gabrysiu w tym sezonie mnóstwo jest wszelkiego robactwa..... najbardziej smucą mnie róże..... opanowały je przeróżne mszyce, skoczki, bruzdownica, są bardzo marne .... a poza tym roje mrówek , ślimaki ( na szczęście te z muszlami) przeróżne gąsienice, żuczki..... aż ręce opadają..... To chyba ta łagodna zima spowodowała, że wszelkie robactwo ma się świetnie....
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguś tak było u mnie w ubiegłym roku ,ze miałam różnego robactwa multum ,ale mszyc nie było tyle co w tym roku .Dziennie je unicestwiam, a one znów się pojawiają .Część pozostawiłam dla larw biedronek,biedronek i Złotooków .Lecz co za dużo to niezdrowo
Teraz mnóstwo szkód w różach zrobiły Ogrodnice niszczylistki. Podziurkowały mi całą Jacquelinę du Pre, a miała takie śliczne kwiaty
.Po deszczach Oczęta do ścięcia wyglądały dzisiaj bardzo nieciekawie.Kolorowo i smakowicie masz Agusiu 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu i u mnie sporo Ogrodnic
na szczęście mniej niż w zeszłym roku.... ale mnóstwo wszelkich innych robalastych.... plaga prawdziwa
...
Dziś zrobiłam bukiet z białych piwonii.... z zasady nie ścinam kwiatów do wazonu, ale piwonie rosną w takim miejscu, że rzadko je widzę i nie mam możliwości nacieszyć się ich widokiem. Postanowiłam ściąć. Teraz zdobią salon, cieszą i bajecznie pachną

Dziś zrobiłam bukiet z białych piwonii.... z zasady nie ścinam kwiatów do wazonu, ale piwonie rosną w takim miejscu, że rzadko je widzę i nie mam możliwości nacieszyć się ich widokiem. Postanowiłam ściąć. Teraz zdobią salon, cieszą i bajecznie pachną

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękni prezentują się te piwonie w tym wazoniku. Korzyść z tego podwójna, ty masz piękne widoki i zapachy . A roślina się wzmocni i nie wysili na kwitnienie.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Warto mieć takie piekne piwonie w widocznym miejscu. Czy to jest Shirley Temple?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Uff nareszcie nadrobiłam zaległości u Ciebie.
Już masz czereśnie?
Ja na swoje musze poczekać, a na dokładkę nie wiem, czy moja czereśnia nie ma za sucho. Jakieś te owoce marne. Teraz jak będę podlewała trawnik to jej się coś dostanie
Jakoś nie kojarzyłam, że u Ciebie jest az tyle rh.
Codowne
Już masz czereśnie?
Ja na swoje musze poczekać, a na dokładkę nie wiem, czy moja czereśnia nie ma za sucho. Jakieś te owoce marne. Teraz jak będę podlewała trawnik to jej się coś dostanie
Jakoś nie kojarzyłam, że u Ciebie jest az tyle rh.
Codowne
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Też dzisiaj ścięłam parę piwonii dałam synowej i sobie zostawiłam bo wnet by się połamały takie były ciężkie od deszczu .Lepiej jak siedzą w wazonie, a nóż by się komuś spodobały ,bo akuratnie te rosną przed ogródkiem
Ja też dlatego podoba mi się Twój ogródAGNESS pisze:..... Ja kocham efekt roślinnego zielonego buszu, w którym można zatonąć![]()

Cudna ta biała piwonia ,musi pachnąć nieziemsko

- gosiaczek12a11
- 500p
- Od: 1 kwie 2012, o 17:20
Twój ogród teraz czaruje nie samo wicie
Tych widoków mi brakowało , ale już jestem ostatnio troszkę nadrobiłam w domku ogrodzie i nawet zaczyna częściej bywać na forum. Ale już widzę że to i tamto jest do zrobienia , niestety nie idzie zrobić tak aby już nic więcej nie było do zrobienia ja to nie ten typ człowieka. Dziś po deszczach poszłam pozwiedzać i trawa znów przytłacza i trzeba znów pomyśleć o koszeniu
Dekoracja piwoniowa cudowna lubię ogród w domku , zwłaszcza w takim wydaniu

Dekoracja piwoniowa cudowna lubię ogród w domku , zwłaszcza w takim wydaniu

Ja też niedawno kosiłam trawnik i tylko patrzę kiedy znów pohałasować będzie trzeba, ale u Ciebie tej trawki coraz mniej:)
Agnieszko,nawet nie wiesz jak mi jest miło,że chcesz się podzielić roślinkami.Nawet jeśli nie uda mi się skorzystać
Ale przecież czeka zrobiony obrazek i fajnie byłoby zobaczyć Twój ogród na żywo.Ja do tej pory sadziłam co mi wpadło w ręce.Nie miałam ani konkretnego planu na ogród,ani funduszy.Dopiero ten rok wydaje mi się przełomowy.Wiem już czego chcę,a co mi się nie podoba.Inspiracji i rad szukam na forum.I w końcu....dzieje się
A teraz czekam na słońce,bo trochę oklapłam 

Aguś ja miałam na różach mnóstwo mszyc,opryskałam je OW/octan wapnia/i znikły całkowicie,dodatkowo OW wzmcnia rośliny i chroni przed chorobami grzybowymi.Róże rosną pięknie i zdrowo.Nie wiem czy słyszałaś o tym preperacie...jest ekologiczny,tani i można go wykonać samemu.Naprawdę działa.Możesz poczytać o nim w dziale warzywnym w wątku FUNGICYDY NOWEJ GENERACJI-OCTAN WAPNIA.AGNESS pisze:w tym sezonie mnóstwo jest wszelkiego robactwa..... najbardziej smucą mnie róże..... opanowały je przeróżne mszyce, skoczki,
Rabaty jak zawsze piękne,a nawet z każdym dniem coraz piękniejsze.bujna zieleń z kolorowymi bylinami ,naprawdę ładnie to wszystko wygląda...a biała piwonia cudna

Agnieszko piękną masz tą piwonie białą. Ja kupiłam już 3 razy białą piwonie i 2 razy okazało się że jest różowa. Jesienny trzeci zakup jeszcze nie kwitnie, ale gdy patrzę na pączek mam znów obawy. No ale zobaczymy. Czy ty nie masz szpaków lub kosów, które np. u mnie robią sobie stołówkę na czereśni, czy wiśni.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

U mnie żuczki zaczęły atak na moje różyczki..... dziś dobiorę się im do .......

bo nie mogę sobie z nimi ręcznie poradzić