Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Aniu, wspaniałe fotki ;:138 zwłaszcza zdjęcie eukomisów ;:167 Widzę że masz różę na pniu, czy rośnie w gruncie? No i jak ją zabezpieczasz na zimę, bo słyszałam że strasznie przemarzają ;:224
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu Twoja pluskwica przepiękna. I nie tylko, bo wszystko Ci cudnie rośnie. ;:138
Ratibida jest często nazywana meksykańskim kapeluszem, ze względu na kwiat. Miałam ją kiedyś i bardzo się mi pokładała , później zanikła . Jeśli mogę to poproszę o parę nasionek. Jeszcze raz ją wysieję.
Aniu a kupidynek Ci się nie pokłada? Widzę,że ładnie rośnie w kupie. ;:196
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Czy ja dobrze widzę u Ciebie Moje ukochane Lwie Paszcze :roll:
Próbowałam je wysiewać już 3 razy i nic nie wykiełkowało :(
Przepięknie Ci rosną i pięknie kwitną ;:215
Słoneczniczki szorstkie piękne. Nachyłek wielkokwiatowy, Lilie, Liliowiec piękne :D
Żmijowiec jednoroczny śliczny. Eukomisy lad moment zakwitną.
Pluskwica ślicznie rozkwita. Cymbalaria murowa pięknie nadal Ci kwitnie.
Jeżówka pięknie Ci rozkwitła :) moje chyba czekają aż wyjadę na wakacje i wtedy rozkwitną :?
Widoczki przepiękne.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Aniu, jak zwykle prześliczne zdjęcia! Pluskwica i u mnie już kwitnie, zapach jest boski! Moja cymbalaria ma kwiatki lila, teraz już ją muszę wyrywać, bo rozrasta się niesamowicie. Jak się wygrzebię z choróbska to zajmę się zaległymi wysyłkami i o Tobie pamiętam :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Sławku pluskwica jest wyższa ode mnie a ja do niskich wzrostem nie należę. Przy najbliższej okazji ob foce ją w całej okazałości. Również pozdrawiam życząc tak udanej karkówki jak moja :D

Gosiu pluskwica to bylina, taka roślinka do jasnego cienia

Marysiu żmijowiec siałam bezpośrednio do gruntu w takim miejscu, że chyba mało co by wyrosło. Trochę to chwastowate ale ładne. Jeśli będę potrafiła to zbiorę nasiona.

Margosiu pluskwica lubi półcień i koniecznie mokre nogi, jeśli masz takie miejsce koniecznie przesadz ;:108

Ewka jest majestatycznie piękna, króluje nad wszystkimi bylinami. Kup bo warto ;:108

Maryniu cieszę się, że podobają Ci się moje fotki, to dla mnie duży komplement. Na razie się uczę ale myślę, że z każdym sezonem będzie tylko lepiej :D

Tesiu tą różę dostałam od męża w prezencie, jest w doniczce wkopanej w ziemię. Nie jest zbyt piękna ale i tak się boję zimować ja na dworze.

Alu nasionka będę zbierała i z ratibidi i kupidynka a jeśli uda mi się tego drugiego rozdzielić to i sadzonkę dostaniesz ;:168

Paulii to dziwne, że lwie paszcze Ci nie wykiełkowały :roll: one nawet same potrafią się wysiewać. Spróbuj jeszcze w przyszłym roku bo widzisz, że warto.

Zuzka nie spiesz się z przesyłką, teraz w takie upały to może się nie udać. Może późnym latem lub na jesieni ok? Może byś chciała coś ode mnie to pisz ;:168 Zdróweczka życzę ;:196

Ufff! udało się ;:138 Internet w dalszym ciągu gdzieś mi ucieka, u synów chodzi jak ta lala a mój grat chyba już nie daję rady ;:14
Teraz spróbuje wstawić zdjęcia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam i jak mi się uda odwiedzę wasze ogrody

Ps. Czy u Was też tak gorąco? ;:213
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

:wit Aniu .
U mnie też skwar, którego nie znoszę. Roślinki też są biedne. Podlewam,ale to nie wiele daje.
Aniu kupidynka mam Dzięki za chęci podzielenia się z nim.. ;:108
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tytoń bardzo lubię w tym sezonie posiałam wysoki biały leśny,ładnie zszedł , sadzonki rozdałam po ludziach a moje zjadły ślimaki... ;:306 ale liście nowe odbijają tylko czy zdąży zakwitnąć , oto jest pytanie...Ślimaków praktycznie nie było wiosną a teraz po deszczach zjawiły się pomrowy i wyłażą zewsząd :evil: W ub. roku ich nie było wcale...Żar okrutny i u mnie... ;:213 Jeszcze 2 dni a do końca tygodnia deczko się ochłodzi !
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Aniu bardzo gorąco ;:3 ;:3 ;:3
A kwiatuszki piękne .......,jak zawsze :D jak długo kupidynek rośnie u Ciebie bo ja go miałam tylko dwa lata :(
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Masz przecudnie w ogrodzie, tak czysto i roślinki takie zadbane. No i powalił mnie na kolana warzywnik. A kapusty nie zjadają Tobie gąsienice i ślimaki?
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Prawdziwe morze kwiatów Aniu czy ten tytoń jest zielony?
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Ale masz ciekawe roślinki, jakieś pluskwice, żmijowce i inne o których pierwszy raz słyszę. No i ten tytoń, czy taki ma kolor naturalny? Super, lubię limonki. Niestety tytoniu nie udało mi się przezimować.
No i piękne zdjęcia ;:180
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Pluskwica kwitnie,moja też już ma pączki.
Co ciekawe w zeszłym roku nie zdążyła bo zmarzła wraz z pierwszym przymrozkiem.
Zawilce też już mają duże pączki.
Czy to na coś wskazuje?
Oby tylko nie na szybką zimę.
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Andzia u Ciebie taż tak skwarnie? Narzekaliśmy na słabą pogodę, a teraz przypala jak diabli, chociaż w ogrodzie u Ciebie pięknie jak po deszczu.
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Witaj Aniu :wit
Niezmiennie podziwiam ten zielony tytoń u Ciebie. ;:138
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu u mnie wczoraj popadało ale to kropla w morzu :( oglądałam pogodę ponoć od czwartku ma się ochłodzić. Oby!

Maryniu zazdroszczę deszczu chociaż ślimaków już nie bardzo. Mój tytoń leśny od kilku dni pokazuje pączki ;:138 Już się nie mogę doczekać pełnego rozkwitu ;:65

Alicjo kupidynka mam od dwóch lat, zobaczymy czy przetrwa kolejną zimę

Justynko witaj ;:168 na moim warzywniku jest tak sucho, że ślimaki nie mają szans tylko mszyca się pojawiła ale już zaaplikowałam oprysk. Poza tym zostało już tylko kilka, były surówki, gołąbki, zupki...itp.

Beciu tytoń ma taki prawie seledynowy kolorek, nawet leśny ma już pączki ;:138 lubię je wszystkie

Jolu tytoń rzeczywiście ma taki kolorek i jest jednoroczny czasem potrafi się rozsiać. Plukwicę mam od kilku lat a żmijowiec jest jednoroczny. Zasiałam go jako ciekawostkę ale bardzo mi się spodobał i będę próbować zebrać z niego nasiona.

Beatko nie wywołuj wilka z lasu, błagam ;:145 chociaż i u mnie zawilce mają pączki :(

Aniu pali niemiłosiernie :( szczerze nienawidzę takiej pogody. Ogród podlewam co drugi dzień bo szkoda mi roślin i na razie jakoś się trzymają. Pozdrawiam i oby się ochłodziło.

Marysiu śliczny jest prawda? Chociaż w tym roku kiepsko rośnie bo sucho ma strasznie ale co drugi dzień zalicza podlewanko i na razie daje radę.

Zdjęcia za chwile :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”