Ogród w sercu Borów

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów

Post »

Uleńko wszystkiego najlepszego w nowym roku ;:196 spełnienia marzeń ;:168
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Ula spotkałam Cię u Marysi mar, a poleciła mi obejrzenie zdjęć ze swojego ogrodu Terenia. Jej zdjęcia obejrzałam niektóre, bo sierpniowe mi się nie otwierają, ale jej kolekcja storczyków położyła mnie na obie łopatki - tak, tak Tereniu!.
Natomiast bardzo chętnie obejrzałam cały wątek, bo masz cudowny ogród, pełen niesamowitych różnych roślin. Architektura Twojego ogrodu to coś co jest obiektem marzeń, ale nie ma mi tego kto zbudować a ja mam za małe możliwości. Jesteś prawdziwym pasjonatem! jeżeli pozwolisz będę odwiedzać Twój piękny ogród :D
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Jagódko dziękuję Ci za życzenia, a jeśli chodzi o urdzika to przykro mi, ja nie mam. Więc uśmiechaj się do Tereni :D
Jagódko, czy zimujesz pelargonie, bo przypomniałam sobie, że podobała mi się u Ciebie taka czerwona o podwójnych kwiatkach. Jeśli masz to chętnie zaproponuję coś w zamian ;:196

Kasiu na pewno z Terenią się dogadacie co do fuksji, może coś wymienicie. Dziękuję za życzenia

Moniko, Tobie też dziękuję za życzenia

Marysiu(Maska), miło mi że mnie odwiedziłaś, oczywiście zapraszam jak tylko będziesz miała ochotę. Chętnie odwzajemnię wizytę. U mnie się otwierają te sierpniowe zdjęcia. Masz rację, że kolekcja storczyków u Tereni jest imponująca, ale Ona też potrafiła stworzyć im takie warunki, że o tej porze roku cieszy się widokiem niesamowitych kwiatów. A też kolekcja fuksji u Tereni to spory zbiór odmian, jest co podziwiać.
Pozdrawiam Was
Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Jagódko uśmiechaj się ładnie ponieważ dzisiaj zrobiłam trzy sadzoneczki z urdzika.Mam nadzieję że przetrwają. ;:333
Kasiu-oxalis napisałam na pw.

Ulka nie gniewaj się że w Twoim wątku sprawy załatwiam. ;:303
Całuski.Teresa
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Uleńko ;:196
no takiego wątku jeszcze nie widziałam ;:oj , tzn tak przyjaznego Obcym.
Tereniu...pw nie dotarło...pewnie gdzieś wśród gwiazd się unosi. O nowe ze starym tekstem poproszę :tan .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ja się tylko domyślam, co napisała Terenia. Już ją trochę znam...
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Teniak pisze:Jagódko uśmiechaj się ładnie ponieważ dzisiaj zrobiłam trzy sadzoneczki z urdzika.Mam nadzieję że przetrwają. ;:333
Popatrz Tereniu ...a ja nawet nie wiedziałam , że go masz - dziękuję serdecznie ...jestem happy ;:138 ...że też nie wspomniałam ani słowem wcześniej ;:223 ...byłam nawet gotowa go zamówić w Pi-Ma , by mi P.Piotr przywiózł do Krakowa , na Targi . Ciekawa jestem , czy u Xipe/Pawła przetrwał :roll:
Teniak pisze: Ulka nie gniewaj się że w Twoim wątku sprawy załatwiam. ;:303
Całuski.Teresa
I mnie Uleńko wybacz ;:180 ...a Tereni same założymy wątek ...Ona będzie tylko w nim pisała , a my już o oprawę graficzną się postaramy ;:306 - innego wyjścia nie ma . Niech cały świat zobaczy , jaki u Tereni i Jej M jest wspaniały Raj na Ziemi .
Buziaki dla Was Obu ;:196 ;:196 ...podwójne ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

Witajcie.
Jagódko mój urdzik już kilkuletni ale nie miałam szczęścia by się wysiał.Może dlatego że jest kora rozsypana.
Ale u córci pięknie skiełkował w ubiegłym roku i wczoraj wyciągnęłam śliczne młode roślinki. ;:63
Zaskoczyło mnie to że mają takie kłączowe korzenie ale to dobrze.Są w doniczkach w zimnym pomieszczeniu,oby przezimowały. :tan
Widziałam u kogoś w wątku cudne kwitnienie tej roślinki a i nasianych było b.dużo.
Z mojego wątku nici Jagódko,musicie mnie częściej odwiedzać by robić zdjęcia :heja
Aniu może jesienią uda się coś i dla Ciebie pozyskać :uszy
Uleńko gdzie jesteś,z okna nic nie widzę ;:303
Pozdrowienia.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was miłe panie
No tak, mnie nie ma a tu się dzieje. Piszcie dziewczyny w moim wątku jak tylko macie ochotę, przynajmniej więcej wiem ;:306
Tereniu, u nas dzisiaj pagoda tak piękna, że grzech w domu siedzieć, powycinałam suche liście u liliowców, przesadzałam i nasadziłam do doniczek trochę siewek miniaturowych bratków. Ale widzę, że nie tylko ja w styczniu działam w ogrodzie, Ty sadziłaś urdzik, ale pewnie i inne prace wykonywałaś. Tereniu, byłam u Ciebie nie jeden raz i jak widzisz i tak wszystkiego nie dostrzegłam. A czy masz może rutewkę, bo Irenka dzisiaj do mnie dzwoniła i wychwalała, że to piękna bylinka.
Tereniu, pomysł z wątkiem dla Ciebie całkiem fajny ;:63, ale ja wiem, że masz mało czasu. Dlatego też będzie mi miło jak u mnie będziesz częstym gościem, a z okna mnie nie widzisz bo Ci las zasłania :;230
Kasia, piszesz, że mój wątek jest przyjazny, fajnie, że tak to odbierasz. Myślę, że tak jest sympatyczniej. Poznajemy się, chociaż z wieloma osobami to tylko wirtualnie, ale i to jest miłe. Wspólne pasje i zamiłowania łączą ludzi i zbliżają. Mnie się bardzo podoba to, że tak wiele osób jest chętnych wymieniać się roślinami. Sama już otrzymałam przesyłki z pięknościami i staram się to odwzajemnić. Nie targujemy się jak by to był rynek, nie ma czegoś takiego "że ja ci więcej a ty mniej" lub odwrotnie. Za każdym razem jak otrzymałam paczuszkę, to zawierała nie tylko to o co prosiłam, ale zawsze coś nadto, tak po prosu "gratis"tak od serca.
Z Terenią znamy się już kilka lat, a poznałyśmy się dlatego, że mamy wspólne pasje i tak się znalazłyśmy, chociaż dzieli nas ok. 500 km.
Jadódko i Aniu, Terenie też znacie i nawet słowa nie pisane przez Nią są nam znane, bo Ona ma dobre ;:167 . Jestem też pewna , że Wy Wszystkie też macie takie dobre ;:167 ;:167 ;:167 ....
Pozdrawiam, Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p

Post »

Ula już nie chwal bo się zarumienię. ;:131
Rutewkę orlikolistną mam w kolorze blado różowo-fioletowym.Jest tylko problem że bardzo słabo się nasiewa,muszę popatrzyć czy coś dam radę odkopać/dla Irenki wszystko/. ;:138
Urszulko szukałam w ogrodzie żelezniaka i chyba nie ma nic takiego zimozielonego a więc kochaniutka uśmiech jak z Bielska do Czerska przesyłam :lol: /chyba że coś wiosną odkryję jak zwykle zresztą/
U nas dzień raczej ponury ale humor sobie poprawiłam zamówieniem cebul lilii. :tan
Pozdrawiam.Miłej niedzieli.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu
Tej twojej rutewki to może nie ruszaj, jak się da to pozbierasz nasionka i będziemy siać. Tereniu, jutro popatrzę u mnie jak teraz wygląda żeleźniak, czy trzyma się zielono. Ciekawa jestem jakich lilii Ci przybędzie. Dzisiaj, jak robiłam przegląd w piwnicy, to byłam zaskoczona, bo moje orientalne lilie (hoduję je w donicach) mają ok. 50 cm. wysokości, ale tylko młode cebule, które przyrosły w ubiegłym i w tym roku. Nie wiem co mam z nimi robić, chyba na zabudowany taras wystawię, niech nabiorą koloru i niech się wzmocnią. A jak nadejdą mrozy to wstawię do werandy. Nawet mekonopsis wypuścił kilka liści, te rośliny u mnie maja chyba zbyt ciepło w piwnicy, a to dlatego, że na zewnątrz tak ciepło - to chyba nie wróży nic dobrego.
Do miłego ...
Ula
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, Kasiu
faktycznie zdjęcia z ogrodu Tereni (wstawiane w sierpniu) nie otwierają się, dlatego też dla Was i nie tylko wstawiam następne
OGRÓD TERENI (Teniak)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

c.d.n.
Ula
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Ale cuda! dziękuję, że wstawiłaś zdjęcia z sierpnia, bo to było warto zobaczyć :roll:
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Marysiu
Wstawiłam nawet więcej, bo miło popatrzeć na takie piękności. Poszukam jeszcze w moich zbiorach i jeszcze pokażę inne
Ula
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

A ja mam dla Ciebie Uleńko pelargonię pełną , czerwoną - mam nadzieję , że przezimuje ...
Mam też rutewkę orlikolistna białą ..okropnie się rozsiewa . Za to Zbyszek / ZbigniewG ma rutewkę delavay'a .
Jak widzę ten tunel z niesamowitą ilością pięknych fuksji ..to aż chce się znowu je zobaczyć , bo dla takich chwil warto żyć . Żałuję , że nie miałam lepszego aparatu ...ale syn wziął w Tatry . Pokazuj Uleńko , pokazuj te Tereni włości ...a i swoje też ...jestem w trakcie oglądania oferty Pana Marka P. na all .
Serdeczności ;:4 ;:167 ;:303 - Tereniu ... już się nie mogę doczekać ...a pomidorki to raczej chyba lepiej wysiać z końcem lutego - prawda ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”