Kupienie dobrej jakości bylinek graniczy z cudem. Czasem J ma większy wybór cebulowych (trafiałam kilka razy na fajne wyprzedaże), ale to kropla w morzu potrzeb.
Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11
- renzal
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11
Gosiu! Mam pomysł na biznes! Dobry sklep ogrodniczy w rozsądnych cenach... w naszym mieście jeszcze nie powstał
Czytałam o wyprzedażach w marketach, a jak zobaczyłam ofertę naszych
Kupienie dobrej jakości bylinek graniczy z cudem. Czasem J ma większy wybór cebulowych (trafiałam kilka razy na fajne wyprzedaże), ale to kropla w morzu potrzeb.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja od dawna nie mogłam trafić na żadne wyprzedaże, choć czytałam, że w takich samych marketach, ale w innych stronach kraju dziewczyny kupowały cuda.
Dopiero teraz i to pzypadkiem mi się udało coś znaleźć. Na szczęście jeszcze nie było przymrozków, więc mogłam zasadzić.
Wczoraj jeszcze dostałam od Mufki sadzonkę werbeny bazylijskiej z zaschniętym kwiatostanem, a więc też wsadzę zaraz do ziemi, żeby się wiosną rozsiewała.
A w ogóle a propos, to wczoraj miałyśmy forumowe spotkanie. Obrodziło nadzwyczaj dobrze, bo było nas aż 14 babeczek
czyli: ja, Ruda, beata68, jode22, Mufka, córka Mufki, Tamaryszek, JLG-Asia, Frida, magenta, Marysia11, aguniada, asia0809, Bogulenka.
Trzeba będzie pomyśleć już o następnym
Dopiero teraz i to pzypadkiem mi się udało coś znaleźć. Na szczęście jeszcze nie było przymrozków, więc mogłam zasadzić.
Wczoraj jeszcze dostałam od Mufki sadzonkę werbeny bazylijskiej z zaschniętym kwiatostanem, a więc też wsadzę zaraz do ziemi, żeby się wiosną rozsiewała.
A w ogóle a propos, to wczoraj miałyśmy forumowe spotkanie. Obrodziło nadzwyczaj dobrze, bo było nas aż 14 babeczek
Trzeba będzie pomyśleć już o następnym
Było super, Wandziu - dzięki za spotkanie!
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

A więc zgodnie z zapowiedzią zaczynam odgrzewanie minionego sezonu. U mnie właściwie dopiero w maju ma oko na czym spocząć, bo przez cały prawie kwiecień trwa zgrabianie liści i porządkowanie. I dlatego zamieszczam kilka fotek majowych.
Brzózka Youngii i jej nowe majowe listeczki.

Tawuły japońskie i bordowe żurawki na skalniaku.

Azalia Soir de Paris i niezapominajki.

Pierwsze tulipany Freeman. Już wtedy postanowiłam jesienią dokupić duuużo tulipanów i tak też zrobiłam

Brzózka Youngii i jej nowe majowe listeczki.

Tawuły japońskie i bordowe żurawki na skalniaku.

Azalia Soir de Paris i niezapominajki.

Pierwsze tulipany Freeman. Już wtedy postanowiłam jesienią dokupić duuużo tulipanów i tak też zrobiłam

-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Dokupić tulipany, fajne postanowienie, tylko jak je wcisnąć na rabaty.
Latem nie miałam czasu na forumowe ogrody, teraz to nadrobię. 
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Przede wszystkim udzielam Wam nagany. Ani jednego zdjęcia...
A zdjęcia wiosenne - to jest to .
Pora się zrobiła dość paskudna, ni to jesień, ni to zima, więc jak najwięcej pięknych fotek poproszę.
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Super
Halo halo wiosno, przybywaj

- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Wanduś
Czy dziś Twoje imieninki ?
Ściskam Cię najmocniej i życzę samych słonecznych, ciepłych dni. Żeby ogród piękniał z każdym dniem i cieszył jak zawsze, dając zajęcie dłoniom, a sercu ukojenie ! Wszystkiego najlepszego, Kochana

Czy dziś Twoje imieninki ?
Ściskam Cię najmocniej i życzę samych słonecznych, ciepłych dni. Żeby ogród piękniał z każdym dniem i cieszył jak zawsze, dając zajęcie dłoniom, a sercu ukojenie ! Wszystkiego najlepszego, Kochana
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Zapomniałam, że może być tak pięknie...
U mnie na minusie, szare niebo, czyżby miał spaść śnieg ? Przecież nie stopniał jeszcze poprzedni
Wandziu trafiłam na imieniny ? Zresztą buziaków nigdy nie za dużo
U mnie na minusie, szare niebo, czyżby miał spaść śnieg ? Przecież nie stopniał jeszcze poprzedni
Wandziu trafiłam na imieniny ? Zresztą buziaków nigdy nie za dużo

- Wanda7
- -Moderator Forum-.

koniczynko, dzięki
igo, ZAWSZE się wciśnie tulipany, nie ma innej opcji
JagiS, a wiesz Jagusiu, że ostatnio kilka spotkań jakoś obyło się bez aparatu, chyba przestało to być potrzebne. Co innego na łonie natury, wśród kwiatów i roślinności, ale w półmroku knajpianym i tak mało co widać, a z fleszem nasze facjaty wychodzą paskudnie.
Steasi, już niedługo, niedługo
Mufeczko. Ależ JA DZISIAJ NIE MAM IMIENIN, kochana. Wandy są 23 czerwca. Ale dziękuję, dziękuję za piękną różę. Zawsze gotowa jestem ją przyjąć, jak również nienależne mi w tym dniu życzenia.
heliofitka. Iwonko, Mufeczka się pomyliła z imieninami, ale i tak jest mi miło bardzo. A śniegu u mnie na razie niet, choć zimno się zrobiło i nieprzyjemny wiatr hula.
igo, ZAWSZE się wciśnie tulipany, nie ma innej opcji
JagiS, a wiesz Jagusiu, że ostatnio kilka spotkań jakoś obyło się bez aparatu, chyba przestało to być potrzebne. Co innego na łonie natury, wśród kwiatów i roślinności, ale w półmroku knajpianym i tak mało co widać, a z fleszem nasze facjaty wychodzą paskudnie.
Steasi, już niedługo, niedługo
Mufeczko. Ależ JA DZISIAJ NIE MAM IMIENIN, kochana. Wandy są 23 czerwca. Ale dziękuję, dziękuję za piękną różę. Zawsze gotowa jestem ją przyjąć, jak również nienależne mi w tym dniu życzenia.
heliofitka. Iwonko, Mufeczka się pomyliła z imieninami, ale i tak jest mi miło bardzo. A śniegu u mnie na razie niet, choć zimno się zrobiło i nieprzyjemny wiatr hula.
- Grazka226
- 1000p

- Od: 12 mar 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu witaj
Ja uwielbiam takie odgrzewane kotleciki
Pięknie... od razu człowiekowi robi sie cieplej na sercu... Dziękuję!
Miłego dnia!
Ja uwielbiam takie odgrzewane kotleciki
Pięknie... od razu człowiekowi robi sie cieplej na sercu... Dziękuję!
Miłego dnia!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Wandziu, jestem przekonana, że imieninki należą Ci się co najmniej raz na pół roku, więc nadal Cię mocno ściskam
I dodaję jeszcze jeden kwiatuszek do pary, tym razem bardziej wiosenny, by lepiej dopasować się do Twoich pięknych wspomnień
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Imieniny można obchodzić za każdym razem
Życzenia zawsze są przyjemne.
Wiosenne liście brzozy urzekają delikatnością i świeżością.
Renatko, jakby co to pisze się na ten interes
Życzenia zawsze są przyjemne.
Wiosenne liście brzozy urzekają delikatnością i świeżością.
Renatko, jakby co to pisze się na ten interes
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Wando, ale fajne spotkanie miałyście!
Tulipany super, takie oranże są bardzo energetyzujące
Mnie też zainspirowały wiosenne zdjęcia do dodatkowych, nieplanowanych zakupów cebulowych
Już nie mogę się doczekać wiosny
Tulipany super, takie oranże są bardzo energetyzujące
Mnie też zainspirowały wiosenne zdjęcia do dodatkowych, nieplanowanych zakupów cebulowych
Już nie mogę się doczekać wiosny
- BOGULENKA
- 500p

- Od: 23 lis 2012, o 13:28
Dzień dobry Wandziu w ten jakże wietrzny dzień! Przede wszystkim chciałam Ci bardzo serdecznie podziękować za spotkanie, było mi bardzo miło poznać Ciebie i inne dziewczyny.
Jak poprzedniczki podzielam pogląd, że zdjęcia nawet jeśli wcześniej już pokazywane są niezbędne do przeczekania zimowego czasu. Ja wpadłam na pomysł i zdjęcia zgrywane z aparatu podzieliłam na 2 części te do pokazania od razu i te gorsze do późniejszego pokazania. Sam pomysł dobry i byłby się pewnikiem sprawdził, gdyby nie to, że u mnie nawet te do pokazania pozostawiają wiele do życzenia. W każdym razie z przyjemnością będę Ci towarzyszyła również zimą.
Jak poprzedniczki podzielam pogląd, że zdjęcia nawet jeśli wcześniej już pokazywane są niezbędne do przeczekania zimowego czasu. Ja wpadłam na pomysł i zdjęcia zgrywane z aparatu podzieliłam na 2 części te do pokazania od razu i te gorsze do późniejszego pokazania. Sam pomysł dobry i byłby się pewnikiem sprawdził, gdyby nie to, że u mnie nawet te do pokazania pozostawiają wiele do życzenia. W każdym razie z przyjemnością będę Ci towarzyszyła również zimą.