Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 20

Post »

Oczywiście ,że musiało mi to przypaść do gustu .Miałem swojego klona (tego padniętego) przesadzić na mini rabtke z wrzosami i Rh (te też niestety padły),ale choroby zlikwidowały mi plany :evil: :evil: Koncert z pewnością będzie udany ,wzmocni cię i uskrzydli
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś :wit
Bardzo urokliwy ten Twój ogród,,,zawsze go podziwiam,, ;:108
Piękny :D a za tym nakład pracy włożonej pozostawia już piękne wrażenie,jest co podziwiać ;:63 ;:63
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witam, widzę że spełniłaś marzenie o klonie Orange Dream. Zazdroszczę i to bardzo. Mi też się on marzy już drugi rok ale nie podejmuję wyzwania. Z całą pewnością nie dałby sobie rady. Kupiłam tylko Atropurpureum w nadziei że choć ten się uchowa ale przyznam że zbyt dużych nadziei to nie mam.
Phoenix też miodzio.
Miłego dnia
(praca jest przereklamowana) ;:222
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Dzień doberek, mam nadzieję, że chociaż Tobie się humor poprawił wraz z nowym tygodniem :) Aga, oba klony są zjawiskowe! Kupując swoje pierwsze kloniki nawet nie podejrzewałam, że obdarzę je kiedyś taką wielką miłością. Gdzieś kiedyś słyszałam, że ludzi dzieli się na bukowych i wierzbowych. Nie sądzisz, że bardzo skąpy ten podział? Bo co z nami? Klonowymi panienkami? ;:306 Trochę Ci zazdroszczę dobrego sklepu ogrodniczego, w którym każda roślina jest dobrze opisana. Jesienią kupowałam dwa klony palmowe - oba pod nazwą Acer palmatum "Butterfly" - każdy z nich ma inne liście, inaczej wycięte, również inaczej rosną. Oczywiście mają przebarwienia różowe, tylko jeden żyłki, a drugi plamki. Szukam w necie - pod tą nazwą pokazują fotki obydwu moich ulubieńców. I bądź tu człowieku mądry!
Aguś, Twoich rabat nie da się nie akceptować :) Twój roduś jest śliczny, w dodatku pięknie kwitnie, a że na mnie jakoś ich urok nie działa to już inna bajka.
Zmieniając temat - taaaki koncert to "bardzo dobra rzecz"! Pewnie gdyby nie muzyka i jej moc, dawno byśmy zwariowali w tym pokręconym świecie. Pozdrawiam i lecę zajrzeć co tam w blogu piszczy :wit
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Aguś ciebie dopadł jakiś marazm? Niepotrzebnie ;:168
Smuteczki pięknie zakopane w dołkach Kloników....okazy upolowałaś zjawiskowe. Przecież nic tak nie poprawia nastroju jak zakupy w ogrodniczym :uszy
Głowa do góry....cieszmy się latem :D
Lecę poczytać bloga ;:65
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, dziękuje za fotki kloników. Są zjawiskowe i wcale ci się nie dziwie, że na nie chorowałaś :wink:
Jak samopoczucie?
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agiś kloniki pięknie Ci rosną ,szkoda,że ja nie mam już miejsca .Zastanawiam sie czy ty byłaś w szkółce w Józefinie ,bo ja mając taki duży ogród ,jak Ty to bym z niej nie wyszła .Duży wybór i bardzo przystępne ceny .Twoje założenia roślinne bardzo udane ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Przyszłam nadrobić zaległości i się zachwyciłam. Kolekcja hortensji - imponująca. Nie mogłam się napatrzeć na ten widoczek:
Obrazek
Widoczki ogólne też robią wrażenie ;:333 i zachęciłas mnie do zakupu rozchodników okazałych :D Bo rozumiem, że na tym zdjęciu właśnie jest rozchodnik?
Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

aguniada pisze:Iwonko, bardzo się cieszę że leśna rabata w nowej odsłonie nadal Ci się podoba :) Jak widzisz, Twoja ławeczka cały czas na miejscu ;-)
Aga chyba jednak przesiądę się na murawę by mieć rabatkę na oku ;:209 bo przecież jak siedzę na ławce to rabatki nie widzę ;:306
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguniu widoki z Twojego ogrodu są naprawdę bajeczne.... wiem, że się powtarzam....pisałam to już wielokrotnie.... ale wciąż się zachwycam.... uwielbiam wędrować po tych wspaniałych zielonych połaciach , posiadywać na ławeczce pod brzozami i delektować się obrazami....
Skrzynia wygląda rewelacyjnie......
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Witaj Aguś :wit
Może będę monotematyczna ale Twój ogród niezmiennie mnie zachywca i trudno mi tego nie wyrazić będąc tutaj, jest fantastyczny! Twoje ciągłe działania w celu udoskonalania już perfekcyjnego ogrodu sprawiają, ze człowiek nie czuje się dobrze :lol: dołek gotowy... ;:224
Aguś... robisz to co kochasz a to najważniejsze. Pasja rodzi profesjonalizm, profesjonalizm to jakość a w dzisiejszych czasach jakośc to luksus... Motywujesz mnie do działania ogromnie i bardzo Ci za to ;:180
Rabata z nowymi klonami prezentuje się, jak?? Wspaniale....nic dodać, nic ująć, po prostu bajecznie!
Kompozycje donicowe w moim guście. Kocham rubrum tylko co roku nawet nie przetrzymuje mi się w garażu, gdzie jest w miarę ciepło, ale jest cudna...
A wianek od Agness ;:167
Aguś wspaniałych wrażeń Ci życzę na koncercie :wit
Miłego dnia!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Dzień dobry!
Dzisiaj jest dobry dzień... pogoda spowodowała, że od rana działałam w ogrodzie przycinając część przekwitniętych kwiatostanów budlei i róż... przyjemnie i pożytecznie spędzony czas. Wrzosy kwitną już na całego, hortensje się przebarwiają, trawy uroczo powiewają na wietrze... Mamy jeszcze miesiąc kalendarzowego lata i chyba tę jego fazę lubię najbardziej.
Martwi mnie, że na kolejnych różach pokazuje się plamistość... na początku kolejnego sezonu będę chyba co tydzień pryskać profilaktycznie.
Wieczorem czeka nas mega przeżycie = koncert Rogera Watersa 'The Wall'. Spodziewam się niesamowitych efektów mozycznych i wizualnych :) Czy ktoś z Was się wybiera?

Grażynko, Ty zawsze z serdecznym słowem... mam szczęście, że Cię znam - bezinteresownie życzliwą i zawsze uśmiechniętą osobę. Ty motywujesz mnie do czegoś więcej - do pozytywnego odbioru wszystkiego co mnie w życiu spotyka. Dziękuję! ;:196
Ogród ewoluuje, ale już powoli... nie spinam się i nie wykonuję na siłę kolejnych założeń... ten rok był na tyle pracowity, że teraz właśnie jest pora, żeby korzystać z uroków ogrodu i się nim cieszyć, tak po prostu. Pozdrowienia!
Agniesiu, dziękuję za odwiedziny i dobre słowo! Staram się dbać o ogród najlepiej jak potrafię... cieszy mnie, że podoba Ci się to, jak go widzę. Zapraszam jak najczęściej! Wianek jeszcze nie powieszony... może dziś M. da radę :)
Iwonko, murawa ciepła i przyjemna - czemu nie! :)
Dobrosiu, dzięki za wizytę... rozchodniki szczerze polecam - to zupełnie niekłopotliwe byliny. Ten drobniutki na zdjęciu to także rozchodnik :)
Ewo, jeszcze nie byłam w Józefinie, a to dlatego że słyszałam o tej szkółce i obsłudze różne opinie. Ale, z pewnością będę chciała przekonać się o tym osobiście. Dzięki za polecenie!
Reniu, samopoczucie lepsze, dziękuję! Fajnie, że klony przypadły Ci do gustu :)
Aga, marazm chyba częściowo zakopałam... wychodzę na prostą. Dziękuję za odwiedziny!
Neluś, zdecydowanie podział jest zbyt wąski... my, klonowe panienki, miałybyśmy być poza marginesem? ;-)
Na pewno widziałaś ile różnych odmian klonów istnieje... prawdę mówiąc, ciągle szukam miejsca dla kolejnych! Uważam, że to absolutnie wyjątkowe drzewa. Za bukami i wierzbami jakoś nie przepadam, a przynajmniej nie ruszają mnie w ten sposób co klony. Różnorodność pokroju drzew, kształtu i kolorów liści - to jest to!
Dziękuję, że zaglądasz :)
Jolu, jakoś pominęłam fakt że zaprosiłaś do swojego ogrodu Atropurpureum... w którym miejscu rośnie? Pozdrawiam!
Aniu, miło mi że jesteś i podoba Ci się to, co robię!
Andrzej, też tak myślę!
Gosiu, jeden rh został, ocalony... na rabatę w wolne miejsca posadzę w przyszłości kolejne wrzosy i azalie, właśnie japońskie. Jest pewna grupa zdecydowanie niekłopotliwa. Jak samopoczucie?

Dobrego dnia! U nas zanosi się na deszcz...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Agnieszko czytam, że zapraszam azalie japońskie do siebie. Podpowiedz jakie? Ja jak wiesz posadziłam w tym roku 10szt, dosadziłam do nich inne 5 i mam 15 w jednym miejscu. Ciekawe czy wiosną zakwitną? Jeśli tak, to będzie jarmarcznie, bo mam tu białe, różówe, fioletowe, pomarańczowe i czerwone ;:306
Pozdrawiam i życzę udanego koncertu. Lecę na bloga
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, tak zamierzam... myślę, że jestem w stanie zapewnić im podłoże o odpowiedniej kwasowości, a to jest podstawa w powodzeniu w uprawie. Chciałabym zaprosić tylko trzy odmiany: Karmeshina Rosea, Karmeshina Alba oraz Marushkę. Jakie odmiany Ty masz? Takie skupisko będzie robiło nie lada wrażenie podczas kwitnienia! :)
Dzięki za odwiedziny!
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aguś świetny jest Twój blog .
Przeczytałam całość i jestem pod wrażeniem zmian jakie zaszły w Twoim ogrodzie .
Nie wiem czy przeoczyłam , czy Ty nie pokazywałaś jednej z moich ulubionych hortensji w Twoim ogrodzie , czyli Choco Bleu ?
Pozdrawiam i udanego koncertu życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”