Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Post »

Te Twoje róże są nieziemskie. Maju, obejrzałam i przeczytałam. Tak, to na pewno jest Sympathie. Na Twoich zdjęciach kwiaty wyglądały jakby trochę jaśniejsze, ale po przejrzeniu linku, który mi podałaś nie mam żadnych wątpliwości. ;:196
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wcale nie widać, że to listopad :D U mnie już wszystko ścięte przez przymrozki, po jednorocznych nie został nawet ślad, bo sczerniały. Nie mam kiedy wykopać dołków dla róż, za szybko robi się ciemno.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Mam posadzone 2 Sympatie pod domem i już się cieszę!!!! ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A ja chyba powyciągam róże z doniczek i zadołuję. Miałam je przechowywać w ocieplonych kartonach, ale chyba zrezygnuję. Szczególnie, że znalazłam miejsce na dołowanie :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Majeczko "Sypathie razem z Westerlandem w pełni czerwcowego kwitnienia" idealny duecik do
naśladowania. Takie kolory podnoszą ciśnienie..... :D i o to chodzi..... ;:215
Idealnie wpasował Ci się tydzień zasłużonego urlopu ;:108 w piękną pogodę.... Można działać w ogrodzie :tan
Życzę owocnej pracy...... ;:168
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko dzięki za życzenia ;:196 wczoraj okazało się że jeszcze mam cały następny tydzień urlopu od wnuków :heja więc dalej będzie kopanie i szykowanie cały dzionek ;:65
Naszykowałam 9 miejscówek dla róż, teraz szykuję kolejne 11, tylko niech zechcą przyjechać :wink:
Przewaliłam sporą część pryzmy kompostowej a jest ona spora bo kompostownik mam wielkości 2,5m x 2,5m a na wysokość to był zapełniony chyba przeszło metr. Będę miała czym kopczykować i w co sadzić bez wydawania pieniążków i mogę sobie sprawić kolejne różyczki ;:306
Teraz siedzę i odpoczywam w zimnej chacie bo mi się chłopy potopili traktorami na polu ;:303 ale rozpalać nie mam zamiaru bo wszystkiego robić nie muszę ;:185
Gosiu a po co będziesz je wyciągać z doniczek :? zakop razem z nimi, chyba że masz ozdobne i szkoda ich zniszczyć w ziemi.
Ja dzisiaj zadołowałam 4 róże które słabo rosły od wiosny i nie nadawały się jeszcze na wielki ogród, 4 nowe nabytki zadoniczkowane, 3 moje sadzonkowane i sporo maleńkich doniczek z młodymi ukorzenionymi różnymi roślinkami.
Nawet naszykowałam długi rów na zadołowanie nowych różyc na które czekam z utęsknieniem. ;:65
Tosia Sympathie mimo że tak krytykowane na forum potrafią zadziwić swoim wigorem, moje mają pędy długaśne chyba na 3-4m, normalnie poszalały tej jesieni różyce ;:oj
Ewuś mamy wyjątkowo ciepły listopad, jak do tej pory bez większych przymrozków to i roślinki sobie kwitną w najlepsze.
Szkoda tylko że dzień taki krótki bo roboty ciągle jeszcze sporo. ;:173
Iga kolor a właściwie odcień kwiatów różanych zależy od bardzo wielu czynników, jakość gleby robi swoje, oświetlenie no i możliwości aparatu. Moim ciążko oddać odpowiedni koloryt, niestety. :roll:
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

O, to z kolejnego tygodnia urlopiku cieszysz się bardzo :heja :heja wyobrażam sobie :D
Róże dojadą, jak co roku koniec listopada początek grudnia....... dobrze, że pogoda jest
super i można działać.
Taki kompost, to złoto ..... sama bym chętnie kupiła zamiast ziemi ogrodniczej... ale nie mam gdzie.
Wow ....aż tyle wody w polach, że traktor się zarył :wink:
Nagrzej sobie, bo się przeziębisz?.. ;:168
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie tylko jeden ale aż 3 traktory siadły jeden po drugim usiłując wyciągnąć tego pierwszego. W końcu przyjechał starszy syn z 4 traktorem i udało im się wygrzebać, dzwonili że już jadą.
Wody u nas nie ma zbyt dużo, takie zapadliska to efekty szkód górniczych na polach - robi się istne topielisko a z daleka tego nie widać :twisted:
Ciepło mi bo jestem tak ubrana jak byłam na dworze - spodnie na polarze, polarowa bluza, gorąca herbatka i źle nie ma, choć takich napoi nie wypiłam ;:304
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Pewno, że nie musisz wszystkiego robić.
Ale w ciepełku szybciej się człowiek regeneruje.
Ja na twoim miejscu walnęłabym się w wanienkę z ciepłą wodą i pianką.
A co tam..........po pracy odpoczynek się należy, zwłaszcza że przewalenie kompostu to jak przerzucić pryzmę obornika.
Trzeba mieć siłę jak koń a nadwyrężone mięśnie w ciepłej wodzie się dobrze i szybko regenerują. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na podwórku jednak zimno :? Zdawałoby się, że wystarczy przepalić po południu, ale chyba trzeba będzie rozpalić jeszcze raz. Liczę na to, że jutro będzie dzień bez deszczu, może zdążę przygotować miejsce dla róż.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko ubłocone ciuchy 'topielców' włożyłam do automatu, zrobiłam im obiado-kolację bo od przedpołudnia byli na polu, to teraz mogę włazić do ciepłej kąpieli. Ale zbyt ciepła nie może być bo jednak na chorobę pozakrzepową jest nie wskazana niestety, a bardzo gorące kąpiele lubię. :D Nic to, teraz jeszcze trochę forum, potem kąpiel, wieszanie prania i zasłużone łóżeczko. A jutro od nowa kopanie i szykowanie miejsc dla różyczek. :uszy
Ewuś u nas M. przepala po południu troszkę bo wieczorem milej usiąść w cieplejszej chałupce. Ale i tak nie jest źle, palce do klawiatury mi nie przymarzają :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czekam na tanią siłę roboczą-niech podziała :D
Zamówione róże jeszcze nie przyszły, a już zaczęłam wybierać nowe na wiosnę :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja lista jej gotowa ale i tak ciągle dokładam jakieś ;:306 no i lądują na niej niezdobyte jeszcze Souveniry i Geschwindki.
Chociaż mój projekt ogrodowy powoli zbliża się do zapełnienia większości miejscówek :uszy
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja lista nigdy się nie skończy, bo podobają mi się prawie wszystkie róże, które są w stanie u mnie rosnąć :D Upatrzyłam sobie m. in. Weg der Sinne, choć niewiele o niej wiem.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:( A ja marzę o Nevadzie i Jacgueline du Pre. Jeszcze White Cover mi chodzi po głowie. Są u Ewuni. Zamówię, ale z dostawą na wiosnę. A może jeszcze teraz? Jak myślisz Maju?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”