Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.
- Iga51
- 200p
- Od: 27 paź 2013, o 20:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.
Te Twoje róże są nieziemskie. Maju, obejrzałam i przeczytałam. Tak, to na pewno jest Sympathie. Na Twoich zdjęciach kwiaty wyglądały jakby trochę jaśniejsze, ale po przejrzeniu linku, który mi podałaś nie mam żadnych wątpliwości. 

Pozdrawiam. Iga
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wcale nie widać, że to listopad
U mnie już wszystko ścięte przez przymrozki, po jednorocznych nie został nawet ślad, bo sczerniały. Nie mam kiedy wykopać dołków dla róż, za szybko robi się ciemno.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A ja chyba powyciągam róże z doniczek i zadołuję. Miałam je przechowywać w ocieplonych kartonach, ale chyba zrezygnuję. Szczególnie, że znalazłam miejsce na dołowanie 

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

naśladowania. Takie kolory podnoszą ciśnienie.....

Idealnie wpasował Ci się tydzień zasłużonego urlopu

Życzę owocnej pracy......

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Majeczko dzięki za życzenia
wczoraj okazało się że jeszcze mam cały następny tydzień urlopu od wnuków
więc dalej będzie kopanie i szykowanie cały dzionek
Naszykowałam 9 miejscówek dla róż, teraz szykuję kolejne 11, tylko niech zechcą przyjechać
Przewaliłam sporą część pryzmy kompostowej a jest ona spora bo kompostownik mam wielkości 2,5m x 2,5m a na wysokość to był zapełniony chyba przeszło metr. Będę miała czym kopczykować i w co sadzić bez wydawania pieniążków i mogę sobie sprawić kolejne różyczki
Teraz siedzę i odpoczywam w zimnej chacie bo mi się chłopy potopili traktorami na polu
ale rozpalać nie mam zamiaru bo wszystkiego robić nie muszę
Gosiu a po co będziesz je wyciągać z doniczek
zakop razem z nimi, chyba że masz ozdobne i szkoda ich zniszczyć w ziemi.
Ja dzisiaj zadołowałam 4 róże które słabo rosły od wiosny i nie nadawały się jeszcze na wielki ogród, 4 nowe nabytki zadoniczkowane, 3 moje sadzonkowane i sporo maleńkich doniczek z młodymi ukorzenionymi różnymi roślinkami.
Nawet naszykowałam długi rów na zadołowanie nowych różyc na które czekam z utęsknieniem.
Tosia Sympathie mimo że tak krytykowane na forum potrafią zadziwić swoim wigorem, moje mają pędy długaśne chyba na 3-4m, normalnie poszalały tej jesieni różyce
Ewuś mamy wyjątkowo ciepły listopad, jak do tej pory bez większych przymrozków to i roślinki sobie kwitną w najlepsze.
Szkoda tylko że dzień taki krótki bo roboty ciągle jeszcze sporo.
Iga kolor a właściwie odcień kwiatów różanych zależy od bardzo wielu czynników, jakość gleby robi swoje, oświetlenie no i możliwości aparatu. Moim ciążko oddać odpowiedni koloryt, niestety.

Naszykowałam 9 miejscówek dla róż, teraz szykuję kolejne 11, tylko niech zechcą przyjechać

Przewaliłam sporą część pryzmy kompostowej a jest ona spora bo kompostownik mam wielkości 2,5m x 2,5m a na wysokość to był zapełniony chyba przeszło metr. Będę miała czym kopczykować i w co sadzić bez wydawania pieniążków i mogę sobie sprawić kolejne różyczki

Teraz siedzę i odpoczywam w zimnej chacie bo mi się chłopy potopili traktorami na polu

Gosiu a po co będziesz je wyciągać z doniczek

Ja dzisiaj zadołowałam 4 róże które słabo rosły od wiosny i nie nadawały się jeszcze na wielki ogród, 4 nowe nabytki zadoniczkowane, 3 moje sadzonkowane i sporo maleńkich doniczek z młodymi ukorzenionymi różnymi roślinkami.
Nawet naszykowałam długi rów na zadołowanie nowych różyc na które czekam z utęsknieniem.

Tosia Sympathie mimo że tak krytykowane na forum potrafią zadziwić swoim wigorem, moje mają pędy długaśne chyba na 3-4m, normalnie poszalały tej jesieni różyce

Ewuś mamy wyjątkowo ciepły listopad, jak do tej pory bez większych przymrozków to i roślinki sobie kwitną w najlepsze.
Szkoda tylko że dzień taki krótki bo roboty ciągle jeszcze sporo.

Iga kolor a właściwie odcień kwiatów różanych zależy od bardzo wielu czynników, jakość gleby robi swoje, oświetlenie no i możliwości aparatu. Moim ciążko oddać odpowiedni koloryt, niestety.

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
O, to z kolejnego tygodnia urlopiku cieszysz się bardzo
wyobrażam sobie
Róże dojadą, jak co roku koniec listopada początek grudnia....... dobrze, że pogoda jest
super i można działać.
Taki kompost, to złoto ..... sama bym chętnie kupiła zamiast ziemi ogrodniczej... ale nie mam gdzie.
Wow ....aż tyle wody w polach, że traktor się zarył
Nagrzej sobie, bo się przeziębisz?..

Róże dojadą, jak co roku koniec listopada początek grudnia....... dobrze, że pogoda jest
super i można działać.
Taki kompost, to złoto ..... sama bym chętnie kupiła zamiast ziemi ogrodniczej... ale nie mam gdzie.
Wow ....aż tyle wody w polach, że traktor się zarył

Nagrzej sobie, bo się przeziębisz?..

-
Nie tylko jeden ale aż 3 traktory siadły jeden po drugim usiłując wyciągnąć tego pierwszego. W końcu przyjechał starszy syn z 4 traktorem i udało im się wygrzebać, dzwonili że już jadą.
Wody u nas nie ma zbyt dużo, takie zapadliska to efekty szkód górniczych na polach - robi się istne topielisko a z daleka tego nie widać
Ciepło mi bo jestem tak ubrana jak byłam na dworze - spodnie na polarze, polarowa bluza, gorąca herbatka i źle nie ma, choć takich napoi nie wypiłam
Wody u nas nie ma zbyt dużo, takie zapadliska to efekty szkód górniczych na polach - robi się istne topielisko a z daleka tego nie widać

Ciepło mi bo jestem tak ubrana jak byłam na dworze - spodnie na polarze, polarowa bluza, gorąca herbatka i źle nie ma, choć takich napoi nie wypiłam

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pewno, że nie musisz wszystkiego robić.
Ale w ciepełku szybciej się człowiek regeneruje.
Ja na twoim miejscu walnęłabym się w wanienkę z ciepłą wodą i pianką.
A co tam..........po pracy odpoczynek się należy, zwłaszcza że przewalenie kompostu to jak przerzucić pryzmę obornika.
Trzeba mieć siłę jak koń a nadwyrężone mięśnie w ciepłej wodzie się dobrze i szybko regenerują.
Ale w ciepełku szybciej się człowiek regeneruje.
Ja na twoim miejscu walnęłabym się w wanienkę z ciepłą wodą i pianką.
A co tam..........po pracy odpoczynek się należy, zwłaszcza że przewalenie kompostu to jak przerzucić pryzmę obornika.
Trzeba mieć siłę jak koń a nadwyrężone mięśnie w ciepłej wodzie się dobrze i szybko regenerują.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ewamaj66
Na podwórku jednak zimno
Zdawałoby się, że wystarczy przepalić po południu, ale chyba trzeba będzie rozpalić jeszcze raz. Liczę na to, że jutro będzie dzień bez deszczu, może zdążę przygotować miejsce dla róż.

-
Grażynko ubłocone ciuchy 'topielców' włożyłam do automatu, zrobiłam im obiado-kolację bo od przedpołudnia byli na polu, to teraz mogę włazić do ciepłej kąpieli. Ale zbyt ciepła nie może być bo jednak na chorobę pozakrzepową jest nie wskazana niestety, a bardzo gorące kąpiele lubię.
Nic to, teraz jeszcze trochę forum, potem kąpiel, wieszanie prania i zasłużone łóżeczko. A jutro od nowa kopanie i szykowanie miejsc dla różyczek.
Ewuś u nas M. przepala po południu troszkę bo wieczorem milej usiąść w cieplejszej chałupce. Ale i tak nie jest źle, palce do klawiatury mi nie przymarzają

Ewuś u nas M. przepala po południu troszkę bo wieczorem milej usiąść w cieplejszej chałupce. Ale i tak nie jest źle, palce do klawiatury mi nie przymarzają

- ewamaj66
Czekam na tanią siłę roboczą-niech podziała
Zamówione róże jeszcze nie przyszły, a już zaczęłam wybierać nowe na wiosnę

Zamówione róże jeszcze nie przyszły, a już zaczęłam wybierać nowe na wiosnę

-
Moja lista jej gotowa ale i tak ciągle dokładam jakieś
no i lądują na niej niezdobyte jeszcze Souveniry i Geschwindki.
Chociaż mój projekt ogrodowy powoli zbliża się do zapełnienia większości miejscówek

Chociaż mój projekt ogrodowy powoli zbliża się do zapełnienia większości miejscówek

- ewamaj66
Moja lista nigdy się nie skończy, bo podobają mi się prawie wszystkie róże, które są w stanie u mnie rosnąć
Upatrzyłam sobie m. in. Weg der Sinne, choć niewiele o niej wiem.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.