Ale mnie wystraszyłaś - mam z tego samego źródła 5 róż, które już posadziłam w sobotę. Wszystkie miały etykiety, chociaż jedna podejrzana - dopisana flamastrem spirytusowym inna odmianaNa 3 róże były dwie pomyłki

Pozdrawiam, Elwi
Ale mnie wystraszyłaś - mam z tego samego źródła 5 róż, które już posadziłam w sobotę. Wszystkie miały etykiety, chociaż jedna podejrzana - dopisana flamastrem spirytusowym inna odmianaNa 3 róże były dwie pomyłki
Mam nadzieję, że będzie wszystko OKElwi pisze:Ale mnie wystraszyłaś - mam z tego samego źródła 5 róż, które już posadziłam w sobotę. Wszystkie miały etykiety, chociaż jedna podejrzana - dopisana flamastrem spirytusowym inna odmianaNa 3 róże były dwie pomyłkiW ubiegłych latach brałam od nich i nie było żadnej pomyłki. Może tym razem u Ciebie będzie dobrze
![]()
Pozdrawiam, Elwi
Prawdę powiedziawszy jestem pełna obaw,czy to będzie taki efekt jak oczekuję, ale już wszystko rośnie, więc nie ma wyjściaAnnes 77 pisze:Moni 10 Novalisek na biało lawendowej rabacie....ach rozmarzyłam sięCudnie będzie
![]()
Też mam Novaliskę od forumki i juz się ciesze,bo ładnie przezimowała
Zapowiada się kusząco, a jak będzie - zobaczymySoczewka pisze:Herzogin Christiana przepiękna i rozmiarami taka dla mnie. Aż szkoda że zrobiłam sobie szlaban na róże.
Będę robiła fotki, o ile się przyjmie. Na razie wygląda niepewnie - nie puszcza jeszcze pąków liści, nawe odrobinę. Namoczyłam solidnie i czekam cierpliwieewamaj66 pisze:Dostałaś już różeNovalis to nie mój kolor, ale jestem pewna, że w zestawieniu z bielą będzie cudnie wyglądać
![]()
Ogromnie jestem ciekawa Herzogin Christiana, bardzo podobały mi się jej opisy. Ja także poproszę o milion zdjęć
Gosiu, na razie rozważam sprawę tej drugiej jabłoni. Nie wiem, czy zostanie, czy jednak skupię się drzewach owocowych w samym sadzie, a tutaj tylko ogród różano - bylinowy w tej części ogroduMargo2 pisze:Monia, czy planujesz jeszcze jakieś rabaty koło jabłoni? (Bo to chyba jabłoń?)
Już nie mogę doczekać się kiedy te puste miejsca wypełnią się kwiatami. To będzie dopiero szał. Bardzo lubię Twoje łaczenia róż z bylinami. Rób dużo zdjęć
Jest nadzieja, że będzie ładnie, bo zauważyłam, że bylinki na tej rabacie ładnie się rozrosły. Na razie przycinam bukszpany, zagęszczam je jeszcze, wyrównuję, żeby było jak należy - szykuję rabatkę na powitanie sezonuedulkot pisze:Pierwsze róże już do Ciebie dojechałyja mam zadołowane i muszę je posadzić ale kompletnie nie mam czasu
![]()
Ciekawa jestem jak będą wyglądały Novalis, nie żebym była nimi zainteresowana ale ciekawi mnie cała ta rabata lawendowo-biała
Kasiu, w samych donicach jest 38 bratków - różne - i te duże i miniaturowe, a do tego żonkilki, stokrotki, dodatkowo na rondzie przed domem rośnie ok.25 bialych i jasnoniebieskich jak co roku - ładnie wyglądają jak zakwitną białe krokusy, jasnoniebieskie szafirki i hiacynty w tych samych kolorachrobaczek_Poznan pisze:Mona, bardzo ładne bratki! Gdzie posadziłaś kilkadziesiąt? Pokaz zdjęcia![]()
Ja tez posadziłam H. Christiana, ciekawa jestem tej róży...![]()
Ach, ten rok zapowiada się bajecznie w Twoim ogrodzie!