Najbardziej lubię te, tylko nie wiem , jak się nazywają, bo cebulki kupiłam pomieszane. Niektóre rozpoznałam, ale tych trzech za nic, tym bardziej, że dwa komplety są identyczne
Miały być Kasia, Anaconda i Sauternes.
A tu Ballade i Modern Styl:
Pull - takie ilości i cudności, o matko i córko, a któż to "obrabia", że tak powiem
Aniu, taki czerwony, pełny też mam i to od wielu lat, ale koloru nie mogę złapać
Ponieważ koleżanka magritte 80 na PW poprosiła mnie o nazwę tulipana z foto poniżej, proszę koleżanki jeśli mogą o podanie nazwy tulipana z postrzępionymi płatkami. W opakowaniu które zakupiłam w Lidlu zeszłego roku były 2 odmiany o kwiatach z gładkim brzegiem i postrzępionym.
W tym roku tulipany kwitną u mnie dużo słabiej niż w ubiegłym roku dlatego każdy pąk cieszy podwójnie. Nie mam ulubionej odmiany, raczej wszystkie odmiany są moimi ulubionymi, ale pod względem zdrowotności, przyrastania i trwałości czerwone Apeldoorny są bezkonkurencyjne. Załączam jednak zdjęcia tulipanów Impression w pąkach i rozkwitniętych.
Pomóżcie mi w rozszyfrowaniu co to za odmiana? i cz te tulipany nie dopadł jakiś wirus...bo w dwóch przypadkach z jednej łodygi wyrastają mi trzy pąki?
Mam te same tulipany,zaraz pójdę sprawdzić czy też rosną jak Wasze.
Nie mam z nich opakowania,chyba że to pomyłka w pakowaniu i miała być "Bnaja Luka" bo te u mnie jeszcze nie kwitną,może ktoś potwierdzi.Jeszcze nie wszystkie tulipany u mnie zakwitły.
genia19 pisze:Mam te same tulipany,zaraz pójdę sprawdzić czy też rosną jak Wasze.
Nie mam z nich opakowania,chyba że to pomyłka w pakowaniu i miała być "Bnaja Luka" bo te u mnie jeszcze nie kwitną,może ktoś potwierdzi.Jeszcze nie wszystkie tulipany u mnie zakwitły.
Sprawdziłam w Google i te tulipany Bnaja Luka mają odwrotnie kolory i nie mają falowanych liści jak te... Szukajmy dalej
Byłam sprawdziłam ale u mnie nie ma takich odrostów z łodyżki jak Wasze a szkoda.
Wiem że "Banja Luka"ma odwrotne kolory,ale mam wszystkie opakowania a takiego nie mam i dlatego pisałam że to może pomyłka w pakowaniu.Mnie to nie przeszkadza są piękne kto przechodzi każdy zwraca na nie uwagę,tak samo na"Lak"