Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

....kochane....wszystkie rady i porady wysłuchane, do ;:167 przygarnięte, znajdą zastosowanie na ogrodzie i w postępowaniu ogrodniczki......
...ale moje szaleństwo jeszcze się nie skończyło, pewnie ono się zaczyna.....nie raz już pisałam na temat róż.....że nie potrafię wybrać, ale wybrałam......oto one....
Jubilee Celebration 2x
Quen of Sweden
Mariatheresia
Nostalgie
Pastella 2x
Piano
Chippendale
Chopin 2x
Flammentaz 2x
Aleksander Mac Kenzie
The Pilgrim
Avalon
Alchymist

z działki ROD będzie przeniesiona
First Lady
Othello
Mary Rose
Reine des Violettes

...a jeszcze ile mi się podoba...ale na ten czas szaleństwu muszę dać umiar........
teraz będę biegać po Waszych różankach i zadręczać Was pytaniami jak sobie z nimi radzić.....
z zakupionych nasionek jeszcze nić nie wysiałam....jutro w pracy cały dzień może środa będzie pierwszym dniem siewnym.......
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Krysiu no to zaszalałaś ;:138 teraz tylko trzymać kciuki oby wiosna szybko przyszła i hulaj dusza do ogrodu... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MISIU....to chyba nie żadne szaleństwo.....to już chyba choroba......i wyobraź sobie, że wcale się tym zamówieniem nie uleczyła......mówię do eM , jak zajrzę do Ros.....to może nastąpi okres remisji..... :;230
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Krysiu u Ciebie będzie istne różane królestwo ;:138
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..a wiesz ja u siebie też podejrzewam nowy syndrom...he, he tylko u mnie jeszcze zatrzymują suchoty kieszonkowe...ale da się radę da... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MADZIU.....u mnie to jest tak....córka usamodzielniona...wnuk już chodzi....dużo gada.....więc przyszedł czas na szaleństwo babci....a co tam...bebe miała róże :;230 :;230

MISIU....oj te suchoty, nie jest mi obce to uczucie........znalazłam sponsora do spółki w różach.....zięcia......pozwolę jemu wąchać te pachnące ;:108
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No i bardzo dobrze! Każdemu się coś od życia należy. A posiadanie róż jest czymś fantastycznym. Choć nie wiem jak to do końca jest bo póki co mam ich tyle co nic. Ale... liczę że z każdym rokiem będzie się to systematycznie zmieniać.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, szaleństwo ;:138 Siedemnastu różyczek doliczyłam się ;:63 ;:63 Będę oglądać :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja przyjadę wąchać !!! ;:215
Awatar użytkownika
Alina-277
200p
200p
Od: 3 sty 2011, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne rózyce zakupiłaś ...dobrze wybrałaś ..Alchymist jest piękny ale kwitnie tylko jeden raz...i lubi przemarzać ale u ciebie jest cieplej to da radę.... tak samo Flammentanz kwitnie raz ale za to obficie......
Pozdrawiam... Alina .
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Krysiu, gratuluję wyboru ;:138 Masz bardzo podobne preferencje do moich.
Moje hortensje z piwnicy mają pąki kwiatowe, liczę na to, że zakwitną na Wielkanoc. Po 15 maja powędrują do gruntu. U mnie też zimowe dni zaowocowały zakupoholizmem :;230 Już zaczynam się martwić, gdzie to wszystko upchnę.
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

leszczyna pisze:MISIU....to chyba nie żadne szaleństwo.....to już chyba choroba......i wyobraź sobie, że wcale się tym zamówieniem nie uleczyła......mówię do eM , jak zajrzę do Ros.....to może nastąpi okres remisji..... :;230
Krysiu kochana, ale poszalałaś tyle różnych piękności kupiłaś i hortensje i róże, skąd ja znam, to uczucie ;:306 , sama po sobie wiem, że jak się zacznie, to trudno się zatrzymać, a róże, to już w ogóle wciągają jak narkotyk, a kolejne zamówienie wcale nie ulecza, wczoraj robiłam "obchód" w poszukiwaniu miejsca na następne różane chciejstwa i kurcze nie mogę znaleźć ;:223, a we F..........., co rusz nowe ciekawostki dokładają i strasznie mnie kusi, żeby cosik jeszcze domówić, no wiesz tak przy okazji jednej wysyłki. Bardzo ciekawie zapowiada się ten sezon u Ciebie, chyba będzie "mała rewolucja", a jak to wszystko zacznie kwitnąć, to ogród będzie nie do poznania. Czytałam o łubinie i traf chciał, że w ogrodniczym do którego podjechałam przywieźli akurat jego kłącza, niedrogo bo po 3zł, wzięłam trzy kolory, ale nie wiem jeszcze co z niego będzie, bo po 2 dniach w domu zaczął wypuszczać jak szalony, za poradą ogrodniczki wsadziłam do ziemi oczywiście do wiaderka, które wyniosłam do baraku ;:124
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ILONKO.....jakby nie było to rozrzutność......eM gonię za " ćmiki " każę mu oszczędzać a sama nie znam granic ;:306 ;:306 ..a może i ja jeszcze do F.......wdepnę....mam jeszcze upatrzone ale jak robiłam zamówienie to u nich nie było i dlatego myślę o R......ale skoro ty już wypatrzyłaś u nich nowości to i ja się przejdę.....
teraz następny problem to byliny które uzupełnią miejsca między różami.....muszę pogapić się co u Ciebie uzupełnią te wolne przestrzenie....a może słówko szepniesz Ilonko.......kupiłam kilka bylin i myślę już o ich wysiewie, jeżeli nie zakwitną to się zazielenią.....
Ilonko.....ja w ubiegłym roku na Gardeni kupiłam kłącze orlików...na zdjęciach były urocze ale później nie mogłam im stworzyć odpowiednich warunków i niewiele z nich zostało.....może w tym roku pokażą coś więcej...

DANUSIU......a Ty swoje hortensje trzymasz przez cały sezon w donicach......ja myślę o BOBO do donicy na taras.....
..a teraz idę po nauki....co mam dalej począć z hortensjami....na razie stoją w piwnicy z oknem, temperatura tam dodatnia i nawet ciepławo.......podlewam odrobinę i one docelowo mają iść do gruntu, kiedy zacząć je hartować :?:
...no i pytanie w sprawie zapewnienia im dobrego podłożą.........mam obornik jak masełko....czy mogę je podkarmić takim jedzonkiem :;230 wiem że ziemia kwaśna, ale chyba zmieszana z ogrodową...czy dobrze myślę.......teraz zasypię was pytaniami i moimi wątpliwościami...

ALINKO..... ;:196 ;:196 za pochwały w sprawie wyboru różyc...a wiesz ile jeszcze mam na liście chciejstw....ale muszę zrobić przerywnik zakupowy, bo jak mi wszystko spłynie pod strzechę to nie dam rady dołki kopać....

OLUSIA.......no w Ciebie jestem skłonna uwierzyć, że możesz do mnie zawitać...zapraszam....mile widziana jesteś......toć to do mnie żabi skok od Ciebie.......

ROMCIU....kiedyś człowiek musi zacząć szaleć.......w młodości prowadziłam się nienagannie ;:136 więc teraz muszę nadrobić zaległości....czas umyka i co będę wspominać jak już ;:65 ;:65 nie będę mogła........

MID2006....bądź pewna, że u Ciebie nie tylko w różach zmiany będą następować....ja mam jeszcze patyczki w gazetach pochowane w myśl zasad i rad Tereni........już niedługo je rozpakuję, zobaczymy czy któreś korzonki puściły.....

:wit
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Wiosna u Ciebie pełną parą. Może i ja wreszcie obudzę się z zimowego snu?
Hortensje - świetne odmiany. A róże - bajka. Niektóre mam, a o innych tylko marzę. Myślę, że hortensjom powinna odpowiadać glina, one bardzo lubią wilgoć. Kwasowość łatwo wyrównasz, one w porównaniu np. do borówek, nie są aż tak bardzo wymagające pod względem pH gleby.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Krysiu
Pooglądałam u Ciebie na razie tylko część, ale zapisuję, aby wrócić. Widziałam Twoją listę lilii, będzie pięknie jak zakwitną.
Pozdrawiam
Ula
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”