ILONKO.....jakby nie było to rozrzutność......eM gonię za "
ćmiki " każę mu oszczędzać a sama nie znam granic

..a może i ja jeszcze do F.......wdepnę....mam jeszcze upatrzone ale jak robiłam zamówienie to u nich nie było i dlatego myślę o R......ale skoro ty już wypatrzyłaś u nich nowości to i ja się przejdę.....
teraz następny problem to byliny które uzupełnią miejsca między różami.....muszę pogapić się co u Ciebie uzupełnią te wolne przestrzenie....a może słówko szepniesz Ilonko.......kupiłam kilka bylin i myślę już o ich wysiewie, jeżeli nie zakwitną to się zazielenią.....
Ilonko.....ja w ubiegłym roku na Gardeni kupiłam kłącze orlików...na zdjęciach były urocze ale później nie mogłam im stworzyć odpowiednich warunków i niewiele z nich zostało.....może w tym roku pokażą coś więcej...
DANUSIU......a Ty swoje hortensje trzymasz przez cały sezon w donicach......ja myślę o BOBO do donicy na taras.....
..a teraz idę po nauki....co mam dalej począć z hortensjami....na razie stoją w piwnicy z oknem, temperatura tam dodatnia i nawet ciepławo.......podlewam odrobinę i one docelowo mają iść do gruntu, kiedy zacząć je hartować
...no i pytanie w sprawie zapewnienia im dobrego podłożą.........mam obornik jak masełko....czy mogę je podkarmić takim jedzonkiem

wiem że ziemia kwaśna, ale chyba zmieszana z ogrodową...czy dobrze myślę.......teraz zasypię was pytaniami i moimi wątpliwościami...
ALINKO.....

za pochwały w sprawie wyboru różyc...a wiesz ile jeszcze mam na liście chciejstw....ale muszę zrobić przerywnik zakupowy, bo jak mi wszystko spłynie pod strzechę to nie dam rady dołki kopać....
OLUSIA.......no w Ciebie jestem skłonna uwierzyć, że możesz do mnie zawitać...zapraszam....mile widziana jesteś......toć to do mnie żabi skok od Ciebie.......
ROMCIU....kiedyś człowiek musi zacząć szaleć.......w młodości prowadziłam się nienagannie

więc teraz muszę nadrobić zaległości....czas umyka i co będę wspominać jak już

nie będę mogła........
MID2006....bądź pewna, że u Ciebie nie tylko w różach zmiany będą następować....ja mam jeszcze patyczki w gazetach pochowane w myśl zasad i rad Tereni........już niedługo je rozpakuję, zobaczymy czy któreś korzonki puściły.....