Kwiecisty ogród Doroty
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Dorotko moja kamasja rośnie dopiero drugi sezon w tym miejscu ale tak zrobię jak mówisz. Kocimiętka już Ci kwitnie moja jeszcze niewielka! Liliowce te wczesne przesadziłam i chyba się na mnie obraziły bo ich nie widzę, a u Ciebie pełnia kwitnienia!
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziękuję Dorotko
bo właśnie dostałam małą kępkę tego kwiatka ale bez nazwy i się zastanawiałam co to jest? ale dzięki Tobie juz wiem!!! 

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko, ogródek piękny,a w nim małe Iryski nie mogę się napatrzyć,nie mam ich ale chyba zakupię,ta biało kwitnąca roślina pod Konwaliami o którą pytała Marysia to Marzanka wonna albo inaczej Przytulia wonna,a jaki masz teraz remont coś zgubiłam? 

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko pięknie kwitną Ci rododendrony , i jaki piękny krzaczek białej serduszki. Patrząc na zdjęcia Twojego ogrodu widzę ,że jest on zawsze kilka kroków przed moim.
U mnie wszystko kwitnie z opóźnieniem.
U mnie wszystko kwitnie z opóźnieniem.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Dorotko dojechały róże ?
No to i u Ciebie będziemy je podziwiać.
Pięknie rosną Ci kamasje, mnie padły poprzedniej zimy.

No to i u Ciebie będziemy je podziwiać.
Pięknie rosną Ci kamasje, mnie padły poprzedniej zimy.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Dziewczyny jestem tak zapracowana, że na forum brak czasu
, chyba nawet nie uda mi się nadrobić zaległości w weekend. Znajomi zaproponowali mi wyjazd w niedzielę do Pisarzowic, chyba skorzystam.
Jak znajdę czas to szybko nadrobię wszystkie zaległości w Waszych ogrodach, a w swoim wątku odpiszę.

Jak znajdę czas to szybko nadrobię wszystkie zaległości w Waszych ogrodach, a w swoim wątku odpiszę.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Dorotko jedz i odpoczywaj ,pięknej pogody życzę 

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
W zbliżający się weekend będzie Wystawa kwiatów w Chorzowie.
Co prawda mam ochotę wybrać się na nią, ale niestety nie mam samochodu (sprzedałam), a mąż nie przejawia entuzjazmu
Pożyjemy, zobaczymy. W końcu mam jeszcze kilka dni
Dorotko bardzo lubię zapach bzu, więc mam go również w ogrodzie, ale ty zgromadziłaś, tak wiele kolorów
Czy one wszystkie pachną ?
Co prawda mam ochotę wybrać się na nią, ale niestety nie mam samochodu (sprzedałam), a mąż nie przejawia entuzjazmu

Pożyjemy, zobaczymy. W końcu mam jeszcze kilka dni

Dorotko bardzo lubię zapach bzu, więc mam go również w ogrodzie, ale ty zgromadziłaś, tak wiele kolorów

Czy one wszystkie pachną ?
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Dorotko niczym się nie martw
lato jest pogoda dopisuje to trzeba korzystać z wyjazdów i odpoczynku jeśli i no się da! Sama wiem po sobie wyjazd jak to jest
ważne żeby wyjazd się udał! Milutkiego 

- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Witam wszystkich bardzo serdecznie
kłaniam się nisko
Ewo u mnie kocimiętka też rozsiewa się jak zwariowana, wyrywam jej dużo i daję na kompost. Ileż ja tak sama własnoręcznie powyrywałam roślin których nie znałam wyglądu, nie przejmuj się każdy popełnia te same błędy
Marysiu ja swoją kamasję też wykopię tego roku. U mnie ten najwcześniejszy liliowiec jest obsypany pąkami, na pozostałe jeszcze długo poczekam.
Marto dziękuję za przypomnienie prawidłowej nazwy, teraz wiem że runianka mi znikła. Na temat irysków napiszę na pw.
Remont na razie przerwany, doprowadzamy do lepszego wyglądu taras i balkon, jeszcze miał wspomnienia po starych właścicielach domku.
Grażynko róże dojechały, miały być 2 szt, a tu miłe zaskoczenie aż trzy dostałam, a dziś przyjechała wisteria. Jak ja lubię takie miłe prezenty z zaskoczenia. Kamasje mam od kilku lat to prezent od Ani- Raczek. Będę wykopywała
nic się nie martw, proszę się przypomnieć.
Renatko dziękuję za życzenia, pogoda sprzyjała bardzo, nawet dziś nazbyt upał mi doskwierał. A przecież byłam ze znajomymi w Pisarzowicach na Święcie kwitnących azalii. Jestem pod wrażeniem cudownie kwitnących roślin. W końcu udało mi się wszystko zobaczyć, nikt mnie nie gonił.
Iwonko byłam tylko raz na wystawie kwiatów w Chorzowie, ceny były wysokie, sprzedających nie za dużo, może dlatego, że była to wystawa jesienna. Wstęp do pawilonu bardzo drogi.
Dziś zwiedzałam ogrody w Pisarzowicach.
Iwonko wszystkie moje bzy pachną, każdy z mniejszą lub większą intensywnością , szkoda że już przekwitają, bo nie lubię ścinać przekwitłych kwiatów.
Sprzedałaś samochód to jak teraz do mnie przyjedziesz
Reniu wyjazd bardzo udany, byłam tam po raz drugi, jestem pod wrażeniem. Do ogrodu oczywiście kupiłam azalie w ilości tylko 2 szt i trzmielinę oskrzydloną. Trzeba będzie dla nowych nabytków poszukać odpowiednich miejsc w ogrodzie.
Remont tarasu oczywiście nie został ukończony, mąż dziś już wrócił do pracy ( a urlop tak naprawdę kończy mu się we wtorek) Teraz wszystko będzie kończone z doskoku.
Mam dużo zdjęć z mojego ogrodu i z wycieczki do Pisarzowic. Muszę je uporządkować, wkleję teraz moje kwitnące kwiatuszki
na skalniaku kwitnie mokrzyca

i dolosperma

zaczynają kwitnąć wysokie irysy

piwonia drzewiasta po 5 latach zakwitła 5 lat czekania to 5 pięknych kwiatów

azalie

Ewo u mnie kocimiętka też rozsiewa się jak zwariowana, wyrywam jej dużo i daję na kompost. Ileż ja tak sama własnoręcznie powyrywałam roślin których nie znałam wyglądu, nie przejmuj się każdy popełnia te same błędy

Marysiu ja swoją kamasję też wykopię tego roku. U mnie ten najwcześniejszy liliowiec jest obsypany pąkami, na pozostałe jeszcze długo poczekam.
Marto dziękuję za przypomnienie prawidłowej nazwy, teraz wiem że runianka mi znikła. Na temat irysków napiszę na pw.
Remont na razie przerwany, doprowadzamy do lepszego wyglądu taras i balkon, jeszcze miał wspomnienia po starych właścicielach domku.
Grażynko róże dojechały, miały być 2 szt, a tu miłe zaskoczenie aż trzy dostałam, a dziś przyjechała wisteria. Jak ja lubię takie miłe prezenty z zaskoczenia. Kamasje mam od kilku lat to prezent od Ani- Raczek. Będę wykopywała

Renatko dziękuję za życzenia, pogoda sprzyjała bardzo, nawet dziś nazbyt upał mi doskwierał. A przecież byłam ze znajomymi w Pisarzowicach na Święcie kwitnących azalii. Jestem pod wrażeniem cudownie kwitnących roślin. W końcu udało mi się wszystko zobaczyć, nikt mnie nie gonił.
Iwonko byłam tylko raz na wystawie kwiatów w Chorzowie, ceny były wysokie, sprzedających nie za dużo, może dlatego, że była to wystawa jesienna. Wstęp do pawilonu bardzo drogi.
Dziś zwiedzałam ogrody w Pisarzowicach.
Iwonko wszystkie moje bzy pachną, każdy z mniejszą lub większą intensywnością , szkoda że już przekwitają, bo nie lubię ścinać przekwitłych kwiatów.
Sprzedałaś samochód to jak teraz do mnie przyjedziesz

Reniu wyjazd bardzo udany, byłam tam po raz drugi, jestem pod wrażeniem. Do ogrodu oczywiście kupiłam azalie w ilości tylko 2 szt i trzmielinę oskrzydloną. Trzeba będzie dla nowych nabytków poszukać odpowiednich miejsc w ogrodzie.
Remont tarasu oczywiście nie został ukończony, mąż dziś już wrócił do pracy ( a urlop tak naprawdę kończy mu się we wtorek) Teraz wszystko będzie kończone z doskoku.
Mam dużo zdjęć z mojego ogrodu i z wycieczki do Pisarzowic. Muszę je uporządkować, wkleję teraz moje kwitnące kwiatuszki
na skalniaku kwitnie mokrzyca
i dolosperma
zaczynają kwitnąć wysokie irysy
piwonia drzewiasta po 5 latach zakwitła 5 lat czekania to 5 pięknych kwiatów
azalie
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Dorotko ciesze się że wyjazd sie udał,brak mi słów jakie masz cudne kwiaty
Proszę o kilka zdjęć z wycieczki
a piwonia prześliczna 

Proszę o kilka zdjęć z wycieczki

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Dorotko, masz przecudne azalie!
Nie mam u siebie żadnej żółtej, muszę to skorygować ;-)
Kocimiętka mi się podoba, ale obawiam się jej sadzić ze względu na okoliczne koty...ale wygląda na to, ze nie wszystkie ją lubią, skoro na Twoje nie działa ;-))
Kamasja mnie urzekła, muszę znaleźć dla niej miejsce...jakie stanowiska preferuje?
Pozdrawiam serdecznie
Nie mam u siebie żadnej żółtej, muszę to skorygować ;-)
Kocimiętka mi się podoba, ale obawiam się jej sadzić ze względu na okoliczne koty...ale wygląda na to, ze nie wszystkie ją lubią, skoro na Twoje nie działa ;-))
Kamasja mnie urzekła, muszę znaleźć dla niej miejsce...jakie stanowiska preferuje?
Pozdrawiam serdecznie

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Fajnie, że wycieczka się udała.
Czasem trzeba odpocząć od swojego podwórka.
Ładnie kwitną Ci azalie.
U mnie też teraz podobne widoki i stare odmiany irysów zaczynają kwitnienie.

Czasem trzeba odpocząć od swojego podwórka.
Ładnie kwitną Ci azalie.
U mnie też teraz podobne widoki i stare odmiany irysów zaczynają kwitnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
W jakim Krakowie Ty mieszkasz, że już Ci wszystko tak rozkwita, u mnie irysy w śpiących pączkach, piwonia drzewiasta (inna) kwitła po roku jednym kwiatkiem w tym po kolejnym ma dwa pączki, ale gdzie jej do kwitnienia
Bardzo ładne azalie i ciemny irys też (takiego nie mam) 

- judyta
- Od: 10 lut 2008, o 14:08
No to długo ta piwonia trzymała Cię w napięciu. Warto było czekać..zakwitła prześlicznie. Teraz pewnie będzie już zachwycać corocznie.
Nie wiedziałam, że kamasji można nie wykopywać na zimę

Nie wiedziałam, że kamasji można nie wykopywać na zimę

serdecznie pozdrawiam, judyta.
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;
U judyty na prowincji ; jud-linki
nadwyżki ogrodowe i parapetowe;