Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 14

Post »

Aga są specjalne podkłady do sikania dla szczeniaków..
jak nauczysz to się będzie tam załatwiac..
a pies na ogół idzie sikac po spaniu i po jedzeniu..łatwo wyczaisz kiedy ją odstawiac.. :wink:
na all wpisz sobie podkłady mata..
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, oszalałam na widok Twojej suni. Wiesz, że ja psia mama jestem, a potem dopiero kocia ;:170
Przepraszam, ale się wpraszam ;:306 na wycałowanie i pomizianie ;:167, a potem możesz mnie wykopać ;:113

Jak mogę doradzić, to po każdym piciu i jedzeniu stawiaj sunię na podkładzie (specjalnym dla szczeniąt), najlepiej nie rozłożonym po całej chałupie, tylko w jednym miejscu. Szczeniaki mają to do siebie, że po każdym piciu i jedzeniu robią rzecz nr.1 lub 2. Jak już zrobi, to miziać i chwalić. Powinna szybciutko załapać.
Wiosną, to dopiero będziesz miała pilnowania w ogródku takiego malucha, spaniele są psami myśliwskimi i uwielbiają kopać. Kawaliery może trochę mniej niż cocery, ale w sumie to wiekszość szeniąt lubi pokopać i pogryźć patyczki ;:112
Sorki, troszkę się rozpisałam, ale psy, to moja mega pasja jak już pisałam wielokrotnie. Także w tym temacie mogę gadać i gadać.
Hahaha ;:306
Piesek uroczy! Jak sobie radzicie z takim maleństwem gdy jesteście w pracy? Jak jest na to recepta to ja tez chcę takiego! I M będzie miał towarzystwo do rozmowy poza mistrzem elokwencji RICO ;-)
Kasiu, jak od początku zostawiasz malucha samego, to prędko przywyknie do zostawania w domu na czas pracy. Chociaż moja shih-tzu jeździła ze mną i spała na biurku pańci ;:306, potem kupiliśmy labradorkę i mają siebie nawzajem. Wniosek taki, że trzeba kupić od razu 2 szt :;230
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

My stosowaliśmy do nauki sikania szkołę "gazetową", polecaną przez jakieś podręczniki o szczeniętach, ale już nie pamiętam jakie. Sposób tani i skuteczny.
Na początku, kiedy maleństwo jest całkiem małe, rozkłada się gazety na stosunkowo dużym terenie peregrynacji malucha. Maluch na pewno siusia po jedzeniu i po przebudzeniu i trzeba upilnować, żeby wtedy był na gazecie, wychwalić i wygłaskać, a gazete wymienić na nową.
Stopniowo z dnia na dzień obszar podłogi pokrytej gazetami zmniejsza się, a jednocześnie przybliża do drzwi wyjściowych. Na koniec zostaje już tylko gazeta przy drzwiach, a piesek, chcąc siusiu i idzie do tej gazety, czyli do drzwi.
To naprawdę jest łatwe i nie trwa długo.
A w ogóle polecam książkę "Szczenię doskonałe" Bailey Gwen. Książka jest genialna, podaje proste i logiczne sposoby na wychowanie psa, który w przyszłości nie będzie przysparzał problemów, a tylko samej radości.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to ja z książek mogę polecić fantastyczną książkę "okiem psa"-mogę pożyczyć jak coś.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit na chwilke spuscic Was z oka i juz niespodzianka :wink: Malutka cacana - niech Wam sie zdrowo chowa ;:215
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

JULEK, PanM postawił na swoim i w sumie dobrze, bo ja mu kazałam do emerytury z psem czekać ;-)
LULKA, a wiesz, że chętnie pożyczę książkę ? jak przyjedziesz na wymizianie to zabierzesz ze sobą? ;-) Wiedziałam, że Sarunia przypadnie Ci do gustu!
MAGORZATKO, ten gazetowy sposób znam? dzisiaj jednak kupuję taką płaską kuwetę, która będzie wyłożona podkładem (który zresztą doradza Lulka) i w ten sposób będę uczyć. Zobaczymy kiedy nastąpią pierwsze sukcesy, ale liczę się z tym, że to potrwa!
DARIO, bardzo dziękuję! Wiem o istnieniu podkładów, dziś kupuję i próbujemy nauki na właściwym materiale ;-)
BEATKO, cieszę się że zajrzałaś w ważnym momencie! ;-) Pochwal się zakupami koniecznie?
IWONKO, pępkowe będzie, a jakże ;-) Sara zachowuje się, jakby od początku zobaczyła w nas rodziców? nie skomle, nie piszczy, po prostu się ciągle cieszy ;-)
ULA, dzięki!
EWA, mała spała calutką noc bezproblemowo ;-)

CDN?
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś popełniłam następujące grzechy:
Mary Ann, Jubilee Kordes
Boscobel,Giardina
Wollenton of Hall,Tradescant
The Wedgwood Rose,Ginger Sylabub
Kurfurstin Sophie,Jacqueline du Pre
Heatcliff, Eifelzauber
Tranquility,Caramella
Vesalius,Kosmos
Sourire de Mirelle,Flirt 2011
Blanche de Castille,The Prince
Young Lucidas, Great North Eastern Rose
oraz Ambrige Rose, Brother Cadafael,Chrostopher Marlowe, Charlotte, Spirit of Freedom,Teasing Georgia, The Awick Rose, William Morris, Judy the Obscure chociaż z tych angielek nie wiem, które będą. :D
Do tego dzwonki, przetaczniki, proso Squaw, Muhlenbergię i hortensję Sundae Fraise. Wczoraj jeszcze doszło sześć lilii od Ewy. ;:306
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Beatko, a czy Ty przypadkiem miałas niczenie nie zamawiać ;:306 ;:306 ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Beti od razu mi lepiej jak czytam o tej masie slicznotek ;:138 ;:303 ;:304
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hihi, ciekawe kiedy zacznie w łóżku z Wami spać ;:224
Aga, oczywiście książkę przywiozę. To kiedy się widzimy ;:224 :?:
x-ag-a
---

Post »

DORIS, mnie też lepiej! Znaczy, że interes się kręci, wiosna może przychodzić ;-)
MADZIA, myślę, że na przyszłą niedzielę możemy się umówić, a jak dam radę wcześniej, to zadzwonię, oki? :) W łóżku? No, ja już uprzedzałam PanaM, ale póki co, trzymamy Sarę na dystans ;-))
BEATA, zaszalałaś moja kochana i bardzo dobrze! Spośród zamówionych przez Ciebie księżniczek, jest też kilka, które i u mnie się pojawią :) Ile róż w tym sezonie będzie liczyć Twoja kolekcja? Jakie lilie od Ewy zamówiłaś? Sto pytań do :)
ANIU, ja też jestem zaskoczona zamówieniem Beatki, która to różne deklaracje składała!
DORIS, owczarka będziemy mieć na emeryturze ? będzie nas przeciągał po leśnych drogach, żebyśmy nie sczeźli w marazmie ;-) Pogoda się poprawia, zatem uczenie załatwiania się na zewnątrz nastąpi szybciej niż planowaliśmy. Sara jest przekochana!
ANIU, dziękuję, że zajrzałaś! Ja również miałam zaległości w Twoim wątku, ale teraz postaram się być na bieżąco? Miło mi, że moje ogrodowe plany przypadły Ci do gustu!
MAŁGOSIU, wydaje mi się, że kojec jest niepotrzebny? mała sprytnie porusza się po domu, a podczas naszej nieobecności ma bardziej ograniczoną przestrzeń, to chyba wystarczy? Noc minęła przespokojnie, tzn. my czuwaliśmy, a Sara smacznie spała ;-)
AGA, mała wymiziana będzie, zgodnie z życzeniem!
TADZIU, będziemy konsekwentnie ćwiczyć i mała na pewno szybko się nauczy dobrych manier ;-)
IWONA, dzięki za serdeczne słowa!
KASIU, ano chodziłam ostatnio jak struta i śnięta jak karp. Nowy domownik obudził ukryte pokłady energii bardzo szybko, w zasadzie natychmiast ;-) Mała jest kompletnie bezproblemowa i spokojnie może sama być w domu? pamiętaj, że ja mam jeszcze dwa koty! Musimy to towarzystwo trochę okiełznać, bo może być istny kocio-psio-kwik. Moim zdaniem, jeśli się zastanawiacie nad posiadaniem pieska, to jest to wspaniała rasa.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ania, no miałam :oops: Ja mam wyjątkowo słabą silną wolę. ;:306
Aguś z lilii zamówiłam Flashpoint
Revelation
Bowmare
Paradera
Sambuca
Burleska
Aguś nie mam pojęcia, ile ich już będzie, policzę na wiosnę, ale 200 przekroczyłam. Muszę znaleźć inny sposób radzenia sobie z depresją. W pracy też zaraziłam różanie do RĆ poszło zamówienie za 700 zł. ;:306
x-ag-a
---

Post »

Beata, Bowmare, Burlesca i Revelation też będę miała :) i jeszcze trzy inne :) Cały dylemat był z tymi moimi liliami, ale już doszłam do ładu sama z sobą, oczywiście dzięki FO :)
Za 700zł?? No to nieźle zarażasz! :D
Ja wydaję kupę pieniędzy na rośliny, ale raczej najwięcej na drzewa i krzewy :)
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Pamietam jak przywiezlismy Floyda do domu, to przez pierwsze pare dni nasz Szary, za wszelka cene chcial go nauczyc zalatwiac sie do kociej kuwety :;230
Beti ale zakupy :shock:
x-ag-a
---

Post »

Julek, u mnie jak nic Szaraki będą próbowały zdominować Sarę :) Byleby pokojowo się ułożyły :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”