Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
- roza333
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Z pietruszkom też tak mam tylko że moje nasionka pietruszki to mrówki lubią 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Pati, mnie też się niecierpki nie podobają...... a właściwie nie podobały. Dowiedzieli się o tym hodowcy w wielkim świecie i zmajstrowali
coś takiego - impatiens walleriana FIESTA
i coś takiego - impatiens walleriana MUSICA do wyboru w przeróżnych odmianach kolorystycznych.
coś takiego - impatiens walleriana FIESTA

i coś takiego - impatiens walleriana MUSICA do wyboru w przeróżnych odmianach kolorystycznych.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa
Pat, po tych linkach od Ewy, to ja nie wiem co nasze dzieci będą jadły

Pat, po tych linkach od Ewy, to ja nie wiem co nasze dzieci będą jadły

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
powiedz, że nie można dostać tego w Polsce...bo jak można, to jestem ugotowanaconstancja pisze:Pati, mnie też się niecierpki nie podobają...... a właściwie nie podobały. Dowiedzieli się o tym hodowcy w wielkim świecie i zmajstrowali
coś takiego - impatiens walleriana FIESTA![]()

A z groszkiem w takim razie też będę próbować, choć w zeszłym roku siostra mi siała na koniec kwietnia i też niczego sobie był, ale skoro można mieć wcześniej to ja bardzo chętnie, bo w mojej rodzinie nikt nie lubi, wiec cały plon świeżutkich prosto ze strączka mam dla siebie

Apropos warzywnika...popatrzcie trochę trumienek już mam, stelaże z wierzby uplotę i kiedyś tak i u mnie będzie, a co

siedzę i czekam na możliwość siania, jak trzynastolatka na pierwszego kawalera...dziecko młodsze niestety wyczuwa matkę doskonale i odmawia spania

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pati, to w tym tygodniu podeślę nasionka, bo widzę, że uległaś pokusie 

- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Pat, ciężko ale można. Ja myślę, że im bliżej wiosny tym więcej będzie ofert.
Jak się nie zakochać?
Wysiane w marcu zakwitną przy dobrych wiatrach dopiero w lipcu.
Jak się nie zakochać?
Wysiane w marcu zakwitną przy dobrych wiatrach dopiero w lipcu.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Pati, link warzywny "zapodałaś" rewelacyjny. Nawet ja, przeciwnik amatorskich warzywników muszę przyznać, że taki mi się bardzo podoba. I jakie twórcze wykorzystanie wszystkich zbędnych wici i gałęzi
. Tylko czy starczy Ci pary, żeby to wszystko nawyplatać?
Constancjo
, bardzo Cię proszę, nie wpuszczaj siebie i Pat w niecierpkowe maliny. One przecież wymagają nie tylko cienia, ale i ustawicznej kroplówki
. Będziecie stać nad nimi z koneweczką? Piękno pokazanych przez Ciebie niecierpków jest takie uciążliwe
, przerabiałam
.
One dlatego tak się nazywają, że ja ich nie cierpię
.
Radzak Jagoda, a i tak postąpicie po swojemu
.

Constancjo

One dlatego tak się nazywają, że ja ich nie cierpię

Radzak Jagoda, a i tak postąpicie po swojemu

Pat będzie plotła całą następną zimę, wszak wierzby u Niej dostatek 

Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- survivor26
o jak się wkurzyłam na moje koteczki, oj bardzo, bardzo...a w zasadzie na koteczka numer 2, niegdyś zwanego księżniczką (ściemniara jedna). Otóż biała księżniczka odkryła, gdzie mamusia dobra chowa i odwiedziła zarówno półki z rozsadami, jak i szklarnię na piecu...odwiedziny przełożą się bezpośrednio na wiejski styl mojego ogrodu, gdyż spowodowały trwałe przemieszanie wszystkich kolorów petunii i znowu będzie po łowicku...
Koty dostały ostateczny ban na bywanie w pokojach, rozsady zyskają dodatkowe zabezpieczenie, natomiast przy szklarni chyba będę pełnić nocną wartę, bo nie mam jej gdzie przenieść
Co do wierzby, to właśnie tak sobie planuję, że będę siedzieć w ogrodzie i pleść wierzbowe konstrukcje
znalazłam jeszcze na forum pomysł na kratkę pod róże z wierzbowych gałęzi, więc może i tym się zajmę, choć nieco zastanawia mnie fakt, jak będą wyglądać te konstrukcje za parę lat...ta wierzba się błyskiem ukorzenia...może okazać się, że mi na warzywniku plantacja wyrośnie
Jagodo, a co masz do amatorskich warzywników, że z ciekawości zapytam? bo ja bardzo je lubię, nawet jak efekty są dalekie od upraw pokazywanych choćby tu na Forum...ja na razie z braku czasu preferuję wersję eko:

w której można znaleźć takie niespodzianki (przy takiej ilości chwastów, każde wyhodowane warzywo jest niespodzianką
)

Misiu, tak wyglądają koraliki, jak nie ingeruje się w ich wzrost:

Koty dostały ostateczny ban na bywanie w pokojach, rozsady zyskają dodatkowe zabezpieczenie, natomiast przy szklarni chyba będę pełnić nocną wartę, bo nie mam jej gdzie przenieść

Co do wierzby, to właśnie tak sobie planuję, że będę siedzieć w ogrodzie i pleść wierzbowe konstrukcje

Jagodo, a co masz do amatorskich warzywników, że z ciekawości zapytam? bo ja bardzo je lubię, nawet jak efekty są dalekie od upraw pokazywanych choćby tu na Forum...ja na razie z braku czasu preferuję wersję eko:

w której można znaleźć takie niespodzianki (przy takiej ilości chwastów, każde wyhodowane warzywo jest niespodzianką

Misiu, tak wyglądają koraliki, jak nie ingeruje się w ich wzrost:

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Uwielbiam warzywniki
Nawet na swój nie będę się obrażać. Takie rozpasanie warzywne jak u Ciebie bardzo ładne 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat to były jedne z najpiękniejszym Twoich ubiegłorocznych ujęć ogrodowych, tego się domagałam. Uwielbiam takie warzywniki! Koteczki potrafią zepsuć humor ogrodnikowi zarówno w domu buszując w uprawach czy już bujnie rosnących doniczkowych. Mnie ostatnio tak Maciek uzmysłowił dlaczego moja śliczna paprotka tak marnie rośnie
Również w ogrodzie na grządce siadając gdzie nie trzeba albo zostawiają ślad swojej bytności!

Również w ogrodzie na grządce siadając gdzie nie trzeba albo zostawiają ślad swojej bytności!
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Koty to bardzo mądre zwierzęta a Ty babo wykazałaś się ignorancją i pancernych rozsadników nie posiadasz
Łowickie klimaty są jak widzisz pisane Twojemu ogrodowi i koniec.
Warzywniak pierwsza liga, naprawdę szacunek

Warzywniak pierwsza liga, naprawdę szacunek

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Tak, lubię koty ;)
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Pati, moje pomidory też takie "bujne" były, bo żal mi było odłamywać boczne gałęzie. DOpiero jak M wkroczył to pomidory nabrały wyglądu, ale ja miałam zły humor, bo jak tak można rośliny "kaleczyć".
Współczuję bałaganu zrobionego przez koty. Moje są na podwórku, a do domu wchodzą na myzianko, zabawę, karmienie i aut.
Współczuję bałaganu zrobionego przez koty. Moje są na podwórku, a do domu wchodzą na myzianko, zabawę, karmienie i aut.
- survivor26
Marzenko, doszły nasionka, dzięki! Dziwaczka mogę wprost do gruntu, czy z rozsady? Parapety strasznie się kurczą ostatnio...uświadomiłam sobie, że obecna powierzchnia, zajęta już w dużej części przez zasiewy tylko wydaje się duża...jak coś mi wzejdzie i przeżyje (co po stanie lobelii sądząc nie jest oczywiste...) i zacznie się rozsadzanie, to pomidory mi przyjdzie wprost do gruntu siać...nie mogę powstrzymać się od konstatacji, że jakbym miała CO, to bym miała 19 dodatkowych parapetów na górze... 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
O ile mogę się wtrącić, to skoro dziwaczek sam się rozsiewa, to można go też od razu do gruntu wysiewać. Można też jesienią wykopywać jego kłącza i przechowywać, ale ja wolę z samosiewu uprawiać. Bezproblemowy, u mnie nic mu nie szkodziło, nic nie podjadało.