Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Post »

Z pietruszkom też tak mam tylko że moje nasionka pietruszki to mrówki lubią :(
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Pati, mnie też się niecierpki nie podobają...... a właściwie nie podobały. Dowiedzieli się o tym hodowcy w wielkim świecie i zmajstrowali
coś takiego - impatiens walleriana FIESTA :D
i coś takiego - impatiens walleriana MUSICA do wyboru w przeróżnych odmianach kolorystycznych.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewa ;:oj
Pat, po tych linkach od Ewy, to ja nie wiem co nasze dzieci będą jadły :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

constancja pisze:Pati, mnie też się niecierpki nie podobają...... a właściwie nie podobały. Dowiedzieli się o tym hodowcy w wielkim świecie i zmajstrowali
coś takiego - impatiens walleriana FIESTA :D
i coś takiego - impatiens walleriana MUSICA do wyboru w przeróżnych odmianach kolorystycznych.
powiedz, że nie można dostać tego w Polsce...bo jak można, to jestem ugotowana :roll:

A z groszkiem w takim razie też będę próbować, choć w zeszłym roku siostra mi siała na koniec kwietnia i też niczego sobie był, ale skoro można mieć wcześniej to ja bardzo chętnie, bo w mojej rodzinie nikt nie lubi, wiec cały plon świeżutkich prosto ze strączka mam dla siebie :)

Apropos warzywnika...popatrzcie trochę trumienek już mam, stelaże z wierzby uplotę i kiedyś tak i u mnie będzie, a co :wink:

siedzę i czekam na możliwość siania, jak trzynastolatka na pierwszego kawalera...dziecko młodsze niestety wyczuwa matkę doskonale i odmawia spania :roll:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati, to w tym tygodniu podeślę nasionka, bo widzę, że uległaś pokusie ;:306
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Pat, ciężko ale można. Ja myślę, że im bliżej wiosny tym więcej będzie ofert.
Jak się nie zakochać?

Wysiane w marcu zakwitną przy dobrych wiatrach dopiero w lipcu.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Pati, link warzywny "zapodałaś" rewelacyjny. Nawet ja, przeciwnik amatorskich warzywników muszę przyznać, że taki mi się bardzo podoba. I jakie twórcze wykorzystanie wszystkich zbędnych wici i gałęzi ;:oj. Tylko czy starczy Ci pary, żeby to wszystko nawyplatać?
Constancjo ;:302, bardzo Cię proszę, nie wpuszczaj siebie i Pat w niecierpkowe maliny. One przecież wymagają nie tylko cienia, ale i ustawicznej kroplówki ;:209. Będziecie stać nad nimi z koneweczką? Piękno pokazanych przez Ciebie niecierpków jest takie uciążliwe ;:224, przerabiałam ;:108.
One dlatego tak się nazywają, że ja ich nie cierpię ;:306.

Radzak Jagoda, a i tak postąpicie po swojemu ;:170.
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Pat będzie plotła całą następną zimę, wszak wierzby u Niej dostatek :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o jak się wkurzyłam na moje koteczki, oj bardzo, bardzo...a w zasadzie na koteczka numer 2, niegdyś zwanego księżniczką (ściemniara jedna). Otóż biała księżniczka odkryła, gdzie mamusia dobra chowa i odwiedziła zarówno półki z rozsadami, jak i szklarnię na piecu...odwiedziny przełożą się bezpośrednio na wiejski styl mojego ogrodu, gdyż spowodowały trwałe przemieszanie wszystkich kolorów petunii i znowu będzie po łowicku... :evil:
Koty dostały ostateczny ban na bywanie w pokojach, rozsady zyskają dodatkowe zabezpieczenie, natomiast przy szklarni chyba będę pełnić nocną wartę, bo nie mam jej gdzie przenieść :|

Co do wierzby, to właśnie tak sobie planuję, że będę siedzieć w ogrodzie i pleść wierzbowe konstrukcje :wink: znalazłam jeszcze na forum pomysł na kratkę pod róże z wierzbowych gałęzi, więc może i tym się zajmę, choć nieco zastanawia mnie fakt, jak będą wyglądać te konstrukcje za parę lat...ta wierzba się błyskiem ukorzenia...może okazać się, że mi na warzywniku plantacja wyrośnie :wink:

Jagodo
, a co masz do amatorskich warzywników, że z ciekawości zapytam? bo ja bardzo je lubię, nawet jak efekty są dalekie od upraw pokazywanych choćby tu na Forum...ja na razie z braku czasu preferuję wersję eko:

Obrazek

w której można znaleźć takie niespodzianki (przy takiej ilości chwastów, każde wyhodowane warzywo jest niespodzianką :) )

Obrazek

Obrazek

Misiu, tak wyglądają koraliki, jak nie ingeruje się w ich wzrost:

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Uwielbiam warzywniki :D Nawet na swój nie będę się obrażać. Takie rozpasanie warzywne jak u Ciebie bardzo ładne :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat to były jedne z najpiękniejszym Twoich ubiegłorocznych ujęć ogrodowych, tego się domagałam. Uwielbiam takie warzywniki! Koteczki potrafią zepsuć humor ogrodnikowi zarówno w domu buszując w uprawach czy już bujnie rosnących doniczkowych. Mnie ostatnio tak Maciek uzmysłowił dlaczego moja śliczna paprotka tak marnie rośnie :twisted:
Również w ogrodzie na grządce siadając gdzie nie trzeba albo zostawiają ślad swojej bytności!
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Koty to bardzo mądre zwierzęta a Ty babo wykazałaś się ignorancją i pancernych rozsadników nie posiadasz :lol: Łowickie klimaty są jak widzisz pisane Twojemu ogrodowi i koniec.
Warzywniak pierwsza liga, naprawdę szacunek ;:333
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Pati, moje pomidory też takie "bujne" były, bo żal mi było odłamywać boczne gałęzie. DOpiero jak M wkroczył to pomidory nabrały wyglądu, ale ja miałam zły humor, bo jak tak można rośliny "kaleczyć".

Współczuję bałaganu zrobionego przez koty. Moje są na podwórku, a do domu wchodzą na myzianko, zabawę, karmienie i aut.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, doszły nasionka, dzięki! Dziwaczka mogę wprost do gruntu, czy z rozsady? Parapety strasznie się kurczą ostatnio...uświadomiłam sobie, że obecna powierzchnia, zajęta już w dużej części przez zasiewy tylko wydaje się duża...jak coś mi wzejdzie i przeżyje (co po stanie lobelii sądząc nie jest oczywiste...) i zacznie się rozsadzanie, to pomidory mi przyjdzie wprost do gruntu siać...nie mogę powstrzymać się od konstatacji, że jakbym miała CO, to bym miała 19 dodatkowych parapetów na górze... ;:224
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

O ile mogę się wtrącić, to skoro dziwaczek sam się rozsiewa, to można go też od razu do gruntu wysiewać. Można też jesienią wykopywać jego kłącza i przechowywać, ale ja wolę z samosiewu uprawiać. Bezproblemowy, u mnie nic mu nie szkodziło, nic nie podjadało.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”