Ogródek Goni@k

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko ,sama jestem zadziwiona ,bo moje niektóre rosliny ani myślą o zimowym śnie :wink: :D
Kwitną róże,rozchodniki ,stokrotka ,trawkę znów jutro muszę skosić ,nie wiem ,wiosna to czy jak ???? :wink: :lol:
A fotka , o którą pytasz to hortensja dębolistna w jesiennej gamie barw.
Aniu ,powiem Ci ,że kaskada ze skalniakiem jest sercem mojego ogrodu :wink: :D
Widzę to wszytko z kuchennego okna (nawet podczas zmywania garów :roll: ) i ten widok dodaje mi sił :D
Gwoli ścisłości przybyło mi strażników ogrodu ,czarna wilczyca dwa tygodnie temu powiła szczenię ,cudnego piesiunia ,sama zobacz :D Mały podbił serca całej naszej rodzinki ,bo jets taki słodki :D

Obrazek

Dorotko ,ja często zaglądam do Twojego ogródka ,bo jestem pod nieustannym urokiem Twojego skalniaczka :D :D :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Gratuluję ślicznego oseska i ślę drapanko dla mamusi. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
grigori24
---
Od: 18 paź 2007, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To prawda skalniak rewelacja zawsze o takim marzyłem ;:92 .
Piesio śliczny! ;:1 ;:1 ;:1
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27

Post »

goni@k pisze: Gwoli ścisłości przybyło mi strażników ogrodu ,czarna wilczyca dwa tygodnie temu powiła szczenię ,cudnego piesiunia ,sama zobacz :D Mały podbił serca całej naszej rodzinki ,bo jets taki słodki :D

Obrazek
O matko - on wygląda jak mój jako szczenię! :D :D :D I jeszcze te oczka niebieskie! :D Jadę do Ciebie dać buziaka pieskowi! :D

Zawsze jak widze takiego malucha to tracę głowę.. :oops:
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

taki, taka klucha to tylko do całowania - wilka wcale w nim nie widać :)

Ja doskonale pamiętam Twoje początki, jak oglądam teraz to dech zapiera, jak ten czas leci.
Skalniak rozrósł sie na potęgę i chwałę swojej pani.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu - aż przywołałam mojego męża- żeby pokazać mu kaskadę i skalniak i rabatkę pod drzewkiem ... przeuroczo u Ciebie, bardzo pomysłowo i ciekawie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

pięknie tutaj u Ciebie ... a zdjęcia tak jakby jakieś nieteraźniejsze ... bo u mnie to już totalne pustki w ogrodzie, niestrudzenie kwitnie tylko delosperma ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Widzę Małgosiu, że jesień hojnie obdarowała Twój ogródek :shock: . Piękne barwy przybrał i wyjątkowo długo
kwitnie jeszcze wiele kwiatów . A tak niedawno raczkował ! Duże uznanie Małgosiu, za wysiłek i gust z jakimi doprowadziłaś go do tak perfekcyjnego stanu ;:215

Na drugiej fotce widać listki miłorzębu, mogłabyś pokazać go w jesiennych barwach ?

I jeszcze pytanko : co to za roślinka na ostatnim zdjęciu, koło drzewka ? Czyżby jakaś trawa ? Bardzo mi się podoba ;:333

Czarna 'kluseczka' bardzo słodka - zostawisz ją sobie ?

Uściski dla Ciebie i mizianko dla trzech futrzaków ;:168
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

Witam Małgosiu,
Pięknie u Ciebie jak zawsze , hortensja i lewizja super , psina urocza, malwa ekstra ale najbardziej mnie oczarowały wczesniejsze zdjęcia z kolekcja Twoich liliowców , czasem tu wpadam popatrzeć na nie i na skalniaczek,
Pozdrowionka
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Gosiu, bardzo dawno u Ciebie nie byłam / coraz wolniej chodzę, po prostu starość :wink: / a tu takie cudowności. Liliowce cudowne. Gosiu gdzie zima przechowujesz eukaliptusa. Mam wielką ochotę na niego.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Amlos pisze: Na drugiej fotce widać listki miłorzębu, mogłabyś pokazać go w jesiennych barwach ?
Muszę poszukać ,bo nie pamiętam czy mam takie zdjęcie,miłorząb jest tegorocznym nabytkiem :D
Amlos pisze: I jeszcze pytanko : co to za roślinka na ostatnim zdjęciu, koło drzewka ? Czyżby jakaś trawa ? Bardzo mi się podoba ;:333
To jest trawka jednoroczna ,nazywa sie dmuszek jajowaty.
Można ją wysiewać wprost do gruntu (dlatego się skusiłam :wink: ) ,nie wymaga żadnego specjalnego traktowania a jest naprawdę bardzo ozdobna :D
Śmiało mogę ją polecić :D
Amlos pisze: Czarna 'kluseczka' bardzo słodka - zostawisz ją sobie ?
Szczeniak jest świetny i wyrośnie na ogromnego ,pięknego,czarnego wilka :D
Mam straszny dylemat z tym psiaczkiem ,bardzo chętnie bym go sobie zostawiła tym bardziej ,że jest jedynakiem ale....OGRÓD :( jest zbyt młody ,rośliny małe ,nie przetrzymałyby psotnego psiaka ,który wszystko gryzie ....itp.
Ja mam psy i wiem ,że w tej chwili kolejny,duży pies może roznieść mój młodziutki ogródek :cry: Jak biegną stadem to nic ich nie powstrzyma i tratują wszystko po drodze :?
Jest już plan awaryjny i maluch zostanie u mojej siostry ,bo ona nie ma zbytnio zapędów ogrodniczych :wink: :lol: ,uwielbia natomiast zwierzęta ,mieszka niedaleko więc będziemy w stałym kontakcie z psinką :D
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiorku ,wpadaj kiedy chcesz ,miło Cię gościć :D
Karolu ,jakoś roślinkom w tym roku nie zbiera się na sen zimowy zbytnio ,one jeszcze chcą kwitnąć .Dzisiaj wypatrzyłam ,że moja lewizja ma pąki kwiatowe :shock: :shock: :shock:
Krysiu ,z tą starością to niezły żarcik :wink: :lol: ale ja też już nie nadążam wszystkiego oblecieć na forum :wink: :roll: :D
Eukaliptusa przywlokłam z Hortulusa tego lata i sama nie wiem jak go zimować :(
Pewnie go wstawię z całym koszem ,w którym rośnie do garażu i będę podlewała co jakiś czas po troszeczku.
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

goni@k pisze:
To jest trawka jednoroczna ,nazywa się dmuszek jajowaty.
Można ją wysiewać wprost do gruntu (dlatego się skusiłam :wink: ) ,nie wymaga żadnego specjalnego traktowania a jest naprawdę bardzo ozdobna :D
Śmiało mogę ją polecić ...

więc będziemy w stałym kontakcie z psinką :D
Dziękuję Małgosiu za szybką odpowiedź ;:180 . Dmuszka jajowatego już sobie zapisałam w notesie i po Twojej rekomendacji, będę starała się wiosną o nasionka. Naprawdę fajne są te puchowe jajeczka ;:215 . Cieszę się, że
tu zajrzałam ;:48
Mam nadzieję, Goniu, że w takim razie, za jakiś czas pokażesz nam, jak urosła ta 'czarna kluseczka' :D . Trudno w takim maleństwie dopatrzeć się dużego wilczura :shock: .
Nie rób sobie kłopotu z szukaniem fotki miłorzębu ... po prostu już dawno się do niego przymierzam , ale skoro jest u Ciebie , będę chętnie śledzić jego losy. Szczególnie interesuje mnie, jak przetrwa zimę :wink: .

Do zobaczyska ! :D :D
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Ponieważ Małgosia nie odpowiada Ani w sprawie miłorzębu to ja powiem, że mam go u siebie w ogrodzie. Przezimował już 3 albo 4 zimy. Początkowo okrywałam go trochę suchymi badylkami .Ostatniej zimy nie był niczym okrywany i ma się bardzo dobrze. W tym roku oberwałam trochę zielonych liści i ususzyłam. Będę dodawać do herbaty, tylko nie wiem po co :lol: ale jak będę pić taką herbatkę to na pewno mi się przypomni. :wink: ;:83
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kryska pisze:Ponieważ Małgosia nie odpowiada Ani w sprawie miłorzębu to ja powiem, że mam go u siebie w ogrodzie. Przezimował już 3 albo 4 zimy. Początkowo okrywałam go trochę suchymi badylkami .Ostatniej zimy nie był niczym okrywany i ma się bardzo dobrze. W tym roku oberwałam trochę zielonych liści i ususzyłam. Będę dodawać do herbaty, tylko nie wiem po co :lol: ale jak będę pić taką herbatkę to na pewno mi się przypomni. :wink: ;:83
Dzięki Krysiu za pomoc :D
Co prawda napisałam ,że mam go dopiero od sierpnia więc doświadczenie w uprawie można powiedzieć zerowe :? :lol:
Mój miłorząb jest w formie szczepionej na niskim pniu i to w zasadzie tyle na jego temat mogę na razie powiedzieć :oops: :wink: :lol:
Przytargałam go razem z szydlicą japońską i klonem shirashawy i dopiero teraz się zaczynam martwić jak je przezimować w gruncie ????
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”