Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Aguniu...a , przepraszam ...a filologia - to wszak podpiąć można ją pod humanistykę - bo raczej nie sądzę , że pod humanitaryzm - co w rzeczy samej jest zupełnie czym innym ;:108 .

Justysiu...nigdy nie miałam " ścisłego umysłu " , co skutkowało bujaniem w obłokach ( malowanie , pisanie wierszy etc..) . Uwielbiałam poetów ...Słowacki , Mickiewicz , Asnyk , Tuwim , M.P.- Jasnorzewska , Norwid ( niedoceniany za życia ), Leśmian Puszkin i wielu , wielu innych . Książki , to już nawet przestałam kupować , bo mam półki zawalone , a miejsca zaczęło brakować . Poza tym chłonęłam je jednym tchem ...zapamiętale czytając nawet do 2 w nocy . Zdarzało się - zapominając o rzeczywistości -przypaliłam co nieco , albo bywało , że
utożsamiałam się z postaci występującymi w książkach . Zwłaszcza czytając " Rosyjskiego Kochanka " M.Nurowskiej - byłam w wieku bohaterki , a na dodatek też nosiłam się z zakupem płaszcza ...różnica polegała na tym , że ja miałam M ...a ona była wolną - do wzięcia ... ;:306 . Zazdrościłam Tatianie z trylogii P.Simons , że jest w niej coś , czego ja nie mam ...zdecydowania , cierpliwości i zorganizowania . Pozdrawiam Cię serdecznie i cieplutko ;:196 :wit

Agusiu...brakowało mi tego Amorka w Twojej osobie ;:168 ...zawsze się uśmiecham , gdy widzę , jak napinasz łuk :) ;:306 .
Wiesz ...jedno było plusem przedmiotów ścisłych - zawsze byli to przystojni wykładowcy ...zwłaszcza chemii i fizyki w liceum ....i starałam się , by nie dać plamy . Jednak przewagę wziął nauczyciel polskiego , który nie tyle , że przystojny , to jeszcze potrafił zarazić mnie Mickiewiczem . Do tego stopnia , ze na okładce zeszytu napisałam ...Mickiewicz moją miłością i natchnieniem ...dobrze , że nie napisałam w ten sposób o wykładowcy . Biorąc często do odpowiedzi -z zeszytem - na pewno nie omieszkał by tego przeczytać .
Byliśmy na etapie " Dziadów " i " Sonetów Krymskich "...ech ...jak on umiał przekazać i przybliżyć twórczość poety .
Mróz trzyma , ale jest już mniej na termometrze - tylko -8*C . Za to z lekka posypało i droga śliska - znajoma rozwaliła w sobotę auto :( . Buziaczki ;:196 ...cieplutkie - pomimo mroźnego dnia ;:167 .

Witaj Aguniu...rzadko się zdarza , aby ktoś miał obie opcje w jednym - a twojej Córze się to zdarzyło - więc tylko pogratulować ;:180 . Jednym słowem - zapewne przysłuchujesz się wymianą zdań i poglądów obojga ...od czasu , do czasu wtrącając swe tzw."trzy grosze". Widzisz - jednak przydajesz się na coś ze swoim " pięknym umysłem " ;:oj .
Pozdrowienia z mroźnego południa :wit ;:196

Witaj Sławku - postaci renesansu ( czyżby archetyp L.d.Vinci ?):wit .
No , tak - jest coś na rzeczy - jednak ja idę po najmniejszej linii oporu - o czym mnie teraz tylko w tym utwierdził syn ( też Sławek ). Zapytany , jaki jest wzór na obliczenie obwodu - zaraz wypalił O=2?*r - byłam w szoku , że to pamięta i zapytał - takie to trudne - wystarczy znać tylko wzór . No , ale po co mi wzór , skoro wspomniana magnolia ma szerokość 1,5 metra - więc x 2 = 3 metry :;230 .
Dodam , że orłem raczej w ścisłych - zwłaszcza w matematyce - nie był - typowy human - do tego z epoki romantyzmu :;230 .
Pozdrawiam ...cieplutko :wit
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nie o różach to się włączam, Sławek użył aktualnie niebezpiecznego słowa "nie doszacowała" - ;:224 z tego może zrobić się niezła debata polityczna :roll:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To niedoszacowanie Jagódki w ogóle by mnie nie obeszło, do momentu zapakowywania rzeczonej magnolii do auta! :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbyszku...wiem , że Ty jesteś bardziej " ścisły " ... ale przepraszam - czego szukasz w górach - obliczeń , czy raczej romantyzmu - skacząc samotnie po skalnych półkach ...niczym świstak ( nie ten zawijający sreberka ) ?
Polityka mnie nie interesuje - wobec czego nie dam się wciągnąć w żadną debatę - szkoda nerwów i tak nadwyrężonych ;:108 .

Aguś...i tu tkwi sedno sprawy ...ale zawsze można obwiązać koronę ;:224
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko jako żem człek leciwy to lista tego szukam coraz bardziej się zawęża :(
obliczenia też ale głównie dotyczące zagadnień czasoprzestrzeni ;:306 czyli jak dojść na szczyt i wrócić w określonym czasie
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz , denerwujesz mnie tą " leciwością "...bo tak na dobrą sprawę , to jesteśmy z tego samego rocznika ...a inna sprawa , że młodo wyglądam i tak się też czuję ... to zasługa M ;:306 .
Nie mów ... ;:oj ...-a ja sądziłam , że na widok Tatr , to tracisz poczucie czasoprzestrzeni - oddając się kontemplacjom i podziwianiem uroków .
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko zgadzam się błąd :oops: powinno być "schodzony" bo mając 18 lat miałem już w nogach ponad 1000km po samych górach wprawdzie nie Tatrach ale zawsze...
zatracenie w widokach na dłuższą metę możliwe jest tylko po powrocie w schronisku (lub okolicy), na szlaku są tylko dłuższe lub krótsze chwilówki - chyba że jest to spacer doliną :D

widać że M naprawdę się stara :D :D :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ...już lepiej ...chwała Bogu i ...( jak to dawno mówiono ) , że nie napisałeś " zdezelowany " - bo to była by już tragedia ;:306 .
No tak ...zatracenie możliwe jest bardziej w schronisku ...bo nie wiadomo kogo się tam spotka :wink: ...bo na szlaku na Orlą , czy też nawet Świnicę , Zawrat albo też Kościelec nie można jej zatracić ...bo trzeba raczej bardzo uważać .
ZbigniewG pisze: widać że M naprawdę się stara :D :D :D
Ha , ha , ha ...dobre ...a to za przyczyną tego ...im mnie bardziej wkurza - tym bardziej się staram ;:306 . Czyli jednym słowem ...rozwijam się ...wszak dojrzałość dawno osiągnęłam - chociaż mówią , że starsze dobre ...ale tylko wino ;:306 ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Nie tylko ,bo im człowiek starszy tym bardziej doświadczony, w każdym calu i gdyby tylko młodzież chciała nas posłuchać ;:224
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzieńko ......no, w rzeczy samej - wszak właśnie to miałam na myśli - w zasadzie to taka dygresja - co chciałam przez to powiedzieć / napisać . Mówią ....co prawda , że wino im starsze , tym lepsze ...ale my sobie widać też nie mamy nic do zarzucenia , prawda ? My i tak wiemy swoje ...doświadczenie nie tylko mamy życiowe ...nie wspominając ile popełniliśmy błędów i uważam ,niech każdy uczy się na swoich , bo tylko wówczas nabiera pokory i doświadczenia . Kiedyś to wróci , jak bumerang do nich , skoro nie chce słuchać się starszych , doświadczonych . Cóż z tego , że podpowiadamy , doradzamy - skoro oni i tak - jakby na przekór - zrobią po swojemu . Bunt młodości i buńczuczność ze względu na wiek - rządzi się swoimi prawami .
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Dla podsumowania tej pięknej dysputy, poproszę o jakieś miłe dla oka foteczki ;:333
Ogródeczka Twego Iguś zdjątka wklej, plisssssss ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz jak niekiedy zwracam uwagę moim wnukom ,że w naszych czasach to ,czy tamto ,byłoby nie do pomyślenia to odpowiadają babciu ,ale to było kiedyś, teraz jest inaczej .Niestety, każdy musi to na własnej skórze doświadczyć .Myślą ,że jak lepiej znają się na komputerach to wiedzą wszystko ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz jak niekiedy zwracam uwagę moim wnukom ,że w naszych czasach to ,czy tamto ,byłoby nie do pomyślenia to odpowiadają babciu ,ale to było kiedyś, teraz jest inaczej .Niestety, każdy musi to na własnej skórze doświadczyć .Myślą ,że jak lepiej znają się na komputerach to wiedzą wszystko ;:196
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko :wit obiema rękoma podpisuję się pod wpisem Ewci prosząc o zdjątka z Twojego ogrodu ;:180 ;:180 ;:180 toż kochana masz co pokazywać ;:65 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

:uszy i ja też skoro Twoje królestwo to ma być ogród!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”