Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Majkowy zielony dom i ... Souveniry cz.6

Post »

No wow, ale to pięknie wygląda, dom i ogród jak z bajki, kolorowo i bardzo przytulnie
;:173
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Majeczko, ależ u Ciebie cudne gęstwiny ;:138 Tyyyyle zieleni...kwiatów...no i ten winobluszcz na domu...ale pięknie to razem wszystko wygląda. Bajecznie ;:215
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Jak w bajce.. tajemniczo i pięknie ;:180
Zdrowiej Majeczko ;:180
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dziękuję Wam bardzo za życzenia i wsparcie. ;:196

Jula to tylko tak z daleka wygląda że zielono, z bliska robią się czerwone a po tym ochłodzeniu jeszcze bardziej, niestety jesień już blisko. :wink:
Dorota nawet nie wiesz ile roboty jest żeby nie zarosło wszystko dokładnie, ciągłe przycinanie i skracanie, o lokatorach i gościach tego buszu nie wspominam ze względów fobiowych co niektórych forumowiczów. A czerwona jest tylko chwilę, pierwszy przymrozek warzy wszystko dokładnie. :wink:
Irena tak to jest jak babcia na emeryturze wnuki bawi. :wink:
Ania ;:180
Agunia jesienne porządki już powoli zaczęłam, taka wichura była w środę że większość połamane i przygniecione deszczem idzie pod sekator. :wink:
Aga niestety to już widoki nieaktualne, większość wysokich leży, tylko przywiązane róże i dalie stoją na baczność. :wink:
Jagusia proszę bardzo, choć dość rzadko takie zdjęcia robię bo ciągle pod światło i źle wychodzą. :wink:
Kasiek podobno koński jest cieplejszy i bardziej pożywny, Tosia taki stosuje to powinna wiedzieć jakie daje efekty. Dla mnie koński obornik wcale tak bardzo nie śmierdzi, jest dość suchy i to jego zaleta. :wink:
Majka masz rację, wszystko rośnie ze zdwojoną siłą i kiedy ja się tego zielska pozbędę. :wink:
Beata tajemniczy to będzie dopiero jak porosną róże które dopiero zamówiłam, będą różne ścieżki i zakątki i ogród nabierze tajemniczości. :wink:
Leokadia dom obrośnięty ale zbyt otwarty plac i ludziska zaglądają, czekam aż porosną jałowce i troszkę zasłonią od ulicy. :wink:
Gosia gęstwina w koło domu a na reszcie hula wiatr, ciągle jeszcze za dużo wolnej przestrzeni. :wink:
Ania ;:215 na bajkę dopiero czekam. :wink:

Troszkę fotek sprzed kilku dni.

Obrazek Flammentanz powtórzyła w tym roku dwoma kwiatkami

Obrazek Gruss an Aachen udaje że może kwitnąć obficiej ale marnie jej to wychodzi

Obrazek Golden Wings ciągle ma jakieś kwiatki a taka była lichutka

Obrazek Pashmina wydała aż jednego kwiatka

Obrazek Souvenir de Francois Gaulan ciągle udaje rugosę

Obrazek za to Westerland kwitnie ciągle już od czerwca, chyba chce mi udowodnić że jest taki wspaniały i nie zasługuje na wyrugowanie :;230
;:19
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Majeczko - mówiłam Ci to już sto razy, ale muszę powiedzieć znów - uwielbiam patrzeć na ten Twój zielony dom ;:167
A moja sadzoneczka winobluszczu, który miał obrastać dom, nie przyjęła się i w natłoku prac sezonowych nie posadziłam nowej. Teraz, jesienią, dostanę od znajomej sadzonki, to posadzę od razu kilka.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wpadł mi w oko Souvenir de Francois Gaulan, ma bardzo ciekawe wybarwienie ;:oj
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Majka ta Golden Wings jakie ma pręciki , niesamowite od razu przykuwają na sobie uwagę , jak rzęsy ;:173
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Majeczko,dawno nie byłam u Ciebie,ale już nadrobiłam zaległości.
Mnie też wpadł w oko S.F Gaulan,także z powodu pięknych i zdrowych liści.
Złapałaś choróbsko od wnuków,niestety takie maluchy potrafią nas zarażać.
Ratuj się witaminą C w dużych dawkach i czosnkiem.
Życzę Ci szybkiego wyzdrowienia. ;:196
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Majeczko zdrowiej. ;:196
Piękne kwiatki na zakończenie lata. Oby pogoda dopisała, bo ja też zamówiłam różyczki i już się cieszę na sadzenie. ;:138
Gruss an Aachen piękna, tęsknię za jej widokiem i znów kupię na wiosnę. Obowiązkowo! :D
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Piękny ten Souvenir de Francois Gaulan, niech sobie udaje rugosę. Ciekawa jestem efektu po zmianach, jakie planujesz. Dużo nowych różyczek planujesz? Same souveniry?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Majeczko - jakoś do tej pory "nie zauważyłam" Twojego domu; jest zupełnie niezwykły w tych pnączach, to winobluszcz trójklapowy?
Ja również życzę Ci zdrowia i siły do zajmowania się wnukami...wiem coś o tym, chociaż ja jestem babcią zdecydowanie z doskoku :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, jak się czujesz. ;:168
Przepiękne zdjęcia nam pokazałaś ;:138
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ależ dużo gości mnie odwiedziło ;:7 witam wszystkich.
Miło mi że mnie odwiedzacie nawet jak ja nie mam czasu żeby zajrzeć do swojego wątku. ;:196

Małgosiu winobluszcz ciężko się przyjmuje, córka ma podobnie a mnie kolejna sadzonka dla niej padła, ciekawa jestem dlaczego bo ten mój rośnie bez opamiętania. Powoli zaczyna się przebarwiać choć do pełnej krasy jeszcze daleko. ;:173
Aniu rzeczywiście Souvenir de Francois Gaulan ma ciekawe kolory choć te lipcowe kwiaty były jaśniejsze i wyraźniej widać było jaśniejsze środki płatków. Ciekawa jestem jakie kolory pokarze za rok jak już będzie rósł bezpośrednio w gruncie. ;:173
Dorotko takie kwiaty to moja ;:167
Małgosiu Ma-Do rzeczywiście ta róża ma zdrowe liście choć rośnie w takim gąszczu - rugosa George Ruf w którą koniecznie chciała wrosnąć i lwie paszcze zakrywające doniczki. Kuruję się i jest coraz lepiej ale do pełni zdrowia i sił daleko. ;:196
Ewunia zdrowieję powolutku. ;:196
Na myśl o tym rozmieszczeniu i sadzeniu róż których zamówiłam ogromną ilość ciarki mnie przechodzą ale muszę dać radę. :uszy
Beatko nie same Souveniry, zamówiłam bardzo dużo róż Geschwinda i terminatorek żeby zrobić osłonę z wytrzymałych róż, jak to wszystko rozmieszczę to będzie zapełnione tylko kawałek ogrodu, reszta zostawiam sobie na kolejne lata. ;:173
Ewa gajowa tak to winobluszcz trójklapowy

Obrazek

a w szczycie rośnie jeszcze milin amerykański

Obrazek

Jak winobluszcz sczerwienieje to wyraźnie widać zielony milin.
Dzięki Ci 'babciu z doskoku' ;:196 do tej pory też taką byłam a teraz jestem pełnoetatową. :;230
Majeczko dzięki ;:196 trochę lepiej.
W weekend byliśmy na srebrnym weselu dlatego mnie nie było na forum a myślałam że nadrobię zaległości.
Wnuczek już chodzi do przedszkola więc troszkę mniej roboty i hałasu w domu ale i tak ciągle nie ogarniam tej sytuacji. ;:173
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dalie na tym zielonym tle ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Maju ten czerwony kwiat to dalia czy cynia daliowa? Ilekroć widzę te gęsto-płatkowe kule jestem zachwycona. Mam takie pytanie która z Twoich róż najładniej pachnie? Czy każda ma inny zapach? Moja jedyna róża The Fairy niestety nie pachnie ;:223 (mam jeszcze różę Hansa za płotem) Złote Skrzydła przypominają chyba anemony, niezwykłe są. W zeszłym roku posadziłam winobluszcz trójklapowy i widzę że nie bardzo chce rosnąć pionowo (po gładkiej ścianie). Czy to normalne? W ogóle zmarzł zimą, ale odbił na szczęście.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”