Ogródek AGNESS cz.6
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.6
Aguś. Mam nadzieję, że szybko nam rozrosną się liliowce, gdyż one są piękne właśnie w takiej masie jak u Ciebie. Szkoda tylko, że te nowe odmiany są o wiele wolniejsze w przyrastaniu. Też czekam na takie widoczki. 

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudne takie zestawienie kolorów.....ja mam zamiar zamówić kilkanaście...
ale gdzie ja je posadzę to nie wiem....
chyba znów zadołuje w szklarence na zimę
ale gdzie ja je posadzę to nie wiem....
chyba znów zadołuje w szklarence na zimę
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, prześliczny widoczek, chabry, hosta, liliowcowa duża kępa, piekny zestaw. Tez czekam aż moje liliowce się rozrosną. Ale
niestety to nie 50 a 3 raptem. I tak się cieszę
a jeszcze bardziej bedę zadowolona gdzy mi zrobią takie kępy jak u Ciebie 
niestety to nie 50 a 3 raptem. I tak się cieszę

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Aga, no właśnie. Piękna duża kępa. I to na tle cudownie rozrośniętej hosty. Jak ja już chcę, żeby było lato.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mnie też w tym roku zaintrygowały liliowce! Zdobyłam 3 nowe odmiany! Za to Twoje są zjawiskowe!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
AGNIESZKO
Piękne zdjęcia wspomnieniowe. Nie miałabym nic przeciw temu aby tak już było.
Piękne zdjęcia wspomnieniowe. Nie miałabym nic przeciw temu aby tak już było.
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Śliczna kępa liliwców i to podparcie niebieskimi chabrami
Te chabry są bylinowe?

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Krysieńko u mnie raczej nie ma takich najnowszych perełek, przeważnie takie bardziej popularne starsze odmiany. Ale powiem szczerze, że one wszystkie dla mnie są piękne, chociaż te nowe z bajecznymi falbankami na płatkach to prawdziwe cudo
Grzesiu u mnie trawnik skurczył się do minimalnych rozmiarów, żeby można było posadzić kwiaciory. Teraz to już praktycznie pozostały wąskie rzeczki trawnika wijące się pomiędzy rabatami
Ja w przyszłym roku chcę zamówić sobie jeszcze kilka odmian, ale już takich nowszych jako perełki wśród pozostałych
W tym roku to z zakupów już tylko ciemierniki. Zamówiłam sobie 5 dużych kęp, które już wiosną będą kwitły i już nie mogę doczekać się kiedy je dostane , bo te roślinki to moja następna miłość
Wiesiu powiem szczerze, że 50 kęp liliowców to wydaje się dużo, ale tak naprawdę to ich nawet nie widać w ogródku, bo to tegoroczne maleństwa. Efekt będzie dopiero za kilka lat
Takich ładnych dużych kęp jak ta na fotce to mam może tylko z 6 .
Wandziu oj i ja chcę, ale niestety na lato to musimy jeszcze chwilkę poczekać
Na pocieszenie mamy nasze domowe doniczkowce, które nas będą pocieszały w te smutne miesiące. U mnie na parapetach już tylko storczyki i trochę paproci, inne roślinki musiały ustąpić im miejsca
Miłeczko bardzo się cieszę, że podobają Ci się. To moja pierwsza kępa, którą darzę dużym sentymentem, od niej zaczęła się moja miłość do liliowców
Krysieńko, niestety na takie widoki musimy jeszcze troszkę poczekać. Ale będziemy wspominać i szybciej nam miną zimowe miesiące
Izuś tak te chabry są bylinowe, kwitną wiosną, a później powtarzają późnym latem, Tylko po kwitnieniu trzeba je ściąć .

Grzesiu u mnie trawnik skurczył się do minimalnych rozmiarów, żeby można było posadzić kwiaciory. Teraz to już praktycznie pozostały wąskie rzeczki trawnika wijące się pomiędzy rabatami

Wiesiu powiem szczerze, że 50 kęp liliowców to wydaje się dużo, ale tak naprawdę to ich nawet nie widać w ogródku, bo to tegoroczne maleństwa. Efekt będzie dopiero za kilka lat

Wandziu oj i ja chcę, ale niestety na lato to musimy jeszcze chwilkę poczekać

Miłeczko bardzo się cieszę, że podobają Ci się. To moja pierwsza kępa, którą darzę dużym sentymentem, od niej zaczęła się moja miłość do liliowców

Krysieńko, niestety na takie widoki musimy jeszcze troszkę poczekać. Ale będziemy wspominać i szybciej nam miną zimowe miesiące

Izuś tak te chabry są bylinowe, kwitną wiosną, a później powtarzają późnym latem, Tylko po kwitnieniu trzeba je ściąć .
Agnieszko a masz sprawdzonego dostawcę ciemierników? Jeżeli tak- to można prosić o namiary
Ja mam ciemiernika cuchnącego- tegoroczny prezent, i chyba mu pasuje, o szykuje się do kwitnienia. Niestety u mnie w okolicy jest bardzo duży problem z kupnem tych piękności i trzeba przez internet, a z tym jak wiadomo- różnie 

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Aguś,
liliowce są fajne bo ładnie kwitna i takie bezobsługowe.
Te starsze odmiany może nie mają tak olbrzymich kwiatów ale najbardziej je lubię, bo kwitną długo i szybko przyrasta kepa. Nowe hybrydy przyrasyaja bardzo powoli. Ten żółty chyba mocno pachnie, prawda? 50 kęp za 2 lata, to będzie widok!!!
liliowce są fajne bo ładnie kwitna i takie bezobsługowe.

Te starsze odmiany może nie mają tak olbrzymich kwiatów ale najbardziej je lubię, bo kwitną długo i szybko przyrasta kepa. Nowe hybrydy przyrasyaja bardzo powoli. Ten żółty chyba mocno pachnie, prawda? 50 kęp za 2 lata, to będzie widok!!!

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Agnieszko
cudne kompozycje
Liliowce urocze, też je kocham

Liliowce urocze, też je kocham

- AGNESS
Aniu napisałam na PW
U mnie też problem z zakupem ciekawych roślinek, przeważnie też kupuję przez internet, bo tak nie byłoby szans upolować nic ciekawego
Ewuś w tej pięćdziesiątce i Ty masz swój udział
Ja uwielbiam wszystkie liliowce i starsze i nowsze odmiany, one wszystkie są takie piękne
Ewuś ten żółty pachnie bardzo delikatnie, mam cytrynowego, również dużą kępę, który pachnie wspaniale- intensywnie i pięknie
Aż trudno od niego odejść, wiosną go muszę przesadzić, bo rośnie w zbyt zacienionym miejscu i dlatego nie kwitnie tak obficie jak powinien.
Halinko dziękuję, bardzo lubię kompozycje różnych bylin z hostami, uważam, że wspaniale się komponują

Ewuś w tej pięćdziesiątce i Ty masz swój udział

Halinko dziękuję, bardzo lubię kompozycje różnych bylin z hostami, uważam, że wspaniale się komponują

Jesień kolorowa, ale jakieś ciągoty do lata się rysują...Liliowcowe wspomnienia i plany... Aga, masz jakiś pomysł na przetrwanie do tego lata, a tam, choć do wiosny! 

- AGNESS
Igorku u mnie jesień to najpiękniejszy i najbardziej kolorowy czas po wiośnie. Wtedy kolorów jest mnóstwo. U mnie lato jest takie bardziej stonowane i zielone,z pojedynczymi plamami koloru. A jesień znów wybucha ferią płomiennych kolorów, ponieważ sporo mam krzewów, które pieknie się przebarwiają . Wiosną zechcę posadzić sobie jeszcze kilka berberysów, bo nie mam żadnego, a one są niesamowite jesienią, chociaż i przez całe lato są piękne z intensywnymi listkami i pięknymi drobniutkimi kwiatuszkami
Masz fajny pomysł, żeby i do swojego ogródka zaprosić krzewy, one są piękne przez cały rok, od wiosny kiedy zdobią je śliczne kwiaty, poprzez lato gdzie są wspaniałym zielonym tłem dla kolorowych bylin, no i oczywiście jesienia, kiedy to okrywają się niesamowicie barwnymi , płomiennymi szatami
Martuś a pewnie, że mam pomysł
Mamy całą zimę na kombinowanie co to by jeszcze zmienić w ogrodzie, jakie rabaty przerobić, co dosadzić, co wyrzucić
Jak przyjdzie wiosna, to nie trzeba będzie tracić czasu na planowanie.....tylko łopaty w dłoń i do roboty
Aby tylko sezonu nam wystarczyło na te realizacje jesiennych pomysłów 

Masz fajny pomysł, żeby i do swojego ogródka zaprosić krzewy, one są piękne przez cały rok, od wiosny kiedy zdobią je śliczne kwiaty, poprzez lato gdzie są wspaniałym zielonym tłem dla kolorowych bylin, no i oczywiście jesienia, kiedy to okrywają się niesamowicie barwnymi , płomiennymi szatami

Martuś a pewnie, że mam pomysł