Ogródek AGNESS cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz.6

Post »

Aguś. Mam nadzieję, że szybko nam rozrosną się liliowce, gdyż one są piękne właśnie w takiej masie jak u Ciebie. Szkoda tylko, że te nowe odmiany są o wiele wolniejsze w przyrastaniu. Też czekam na takie widoczki. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne takie zestawienie kolorów.....ja mam zamiar zamówić kilkanaście...
ale gdzie ja je posadzę to nie wiem....
chyba znów zadołuje w szklarence na zimę
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, prześliczny widoczek, chabry, hosta, liliowcowa duża kępa, piekny zestaw. Tez czekam aż moje liliowce się rozrosną. Ale
niestety to nie 50 a 3 raptem. I tak się cieszę :heja a jeszcze bardziej bedę zadowolona gdzy mi zrobią takie kępy jak u Ciebie ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Aga, no właśnie. Piękna duża kępa. I to na tle cudownie rozrośniętej hosty. Jak ja już chcę, żeby było lato.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Mnie też w tym roku zaintrygowały liliowce! Zdobyłam 3 nowe odmiany! Za to Twoje są zjawiskowe!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

AGNIESZKO
Piękne zdjęcia wspomnieniowe. Nie miałabym nic przeciw temu aby tak już było.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Śliczna kępa liliwców i to podparcie niebieskimi chabrami ;:180 Te chabry są bylinowe?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Krysieńko u mnie raczej nie ma takich najnowszych perełek, przeważnie takie bardziej popularne starsze odmiany. Ale powiem szczerze, że one wszystkie dla mnie są piękne, chociaż te nowe z bajecznymi falbankami na płatkach to prawdziwe cudo :D

Grzesiu u mnie trawnik skurczył się do minimalnych rozmiarów, żeby można było posadzić kwiaciory. Teraz to już praktycznie pozostały wąskie rzeczki trawnika wijące się pomiędzy rabatami :roll: Ja w przyszłym roku chcę zamówić sobie jeszcze kilka odmian, ale już takich nowszych jako perełki wśród pozostałych 8-) :lol: W tym roku to z zakupów już tylko ciemierniki. Zamówiłam sobie 5 dużych kęp, które już wiosną będą kwitły i już nie mogę doczekać się kiedy je dostane , bo te roślinki to moja następna miłość :lol:

Wiesiu powiem szczerze, że 50 kęp liliowców to wydaje się dużo, ale tak naprawdę to ich nawet nie widać w ogródku, bo to tegoroczne maleństwa. Efekt będzie dopiero za kilka lat :lol: Takich ładnych dużych kęp jak ta na fotce to mam może tylko z 6 .

Wandziu oj i ja chcę, ale niestety na lato to musimy jeszcze chwilkę poczekać :wink: Na pocieszenie mamy nasze domowe doniczkowce, które nas będą pocieszały w te smutne miesiące. U mnie na parapetach już tylko storczyki i trochę paproci, inne roślinki musiały ustąpić im miejsca :lol:

Miłeczko bardzo się cieszę, że podobają Ci się. To moja pierwsza kępa, którą darzę dużym sentymentem, od niej zaczęła się moja miłość do liliowców :D

Krysieńko, niestety na takie widoki musimy jeszcze troszkę poczekać. Ale będziemy wspominać i szybciej nam miną zimowe miesiące :D

Izuś tak te chabry są bylinowe, kwitną wiosną, a później powtarzają późnym latem, Tylko po kwitnieniu trzeba je ściąć .
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Agnieszko a masz sprawdzonego dostawcę ciemierników? Jeżeli tak- to można prosić o namiary :D Ja mam ciemiernika cuchnącego- tegoroczny prezent, i chyba mu pasuje, o szykuje się do kwitnienia. Niestety u mnie w okolicy jest bardzo duży problem z kupnem tych piękności i trzeba przez internet, a z tym jak wiadomo- różnie :roll:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aguś,
liliowce są fajne bo ładnie kwitna i takie bezobsługowe. :D
Te starsze odmiany może nie mają tak olbrzymich kwiatów ale najbardziej je lubię, bo kwitną długo i szybko przyrasta kepa. Nowe hybrydy przyrasyaja bardzo powoli. Ten żółty chyba mocno pachnie, prawda? 50 kęp za 2 lata, to będzie widok!!! :shock:
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Agnieszko ;:167 cudne kompozycje ;:138
Liliowce urocze, też je kocham ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu napisałam na PW :D U mnie też problem z zakupem ciekawych roślinek, przeważnie też kupuję przez internet, bo tak nie byłoby szans upolować nic ciekawego :roll:

Ewuś w tej pięćdziesiątce i Ty masz swój udział ;:196 Ja uwielbiam wszystkie liliowce i starsze i nowsze odmiany, one wszystkie są takie piękne :D Ewuś ten żółty pachnie bardzo delikatnie, mam cytrynowego, również dużą kępę, który pachnie wspaniale- intensywnie i pięknie :D Aż trudno od niego odejść, wiosną go muszę przesadzić, bo rośnie w zbyt zacienionym miejscu i dlatego nie kwitnie tak obficie jak powinien.

Halinko dziękuję, bardzo lubię kompozycje różnych bylin z hostami, uważam, że wspaniale się komponują :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jesień kolorowa, ale jakieś ciągoty do lata się rysują...Liliowcowe wspomnienia i plany... Aga, masz jakiś pomysł na przetrwanie do tego lata, a tam, choć do wiosny! ;:145
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Igorku u mnie jesień to najpiękniejszy i najbardziej kolorowy czas po wiośnie. Wtedy kolorów jest mnóstwo. U mnie lato jest takie bardziej stonowane i zielone,z pojedynczymi plamami koloru. A jesień znów wybucha ferią płomiennych kolorów, ponieważ sporo mam krzewów, które pieknie się przebarwiają . Wiosną zechcę posadzić sobie jeszcze kilka berberysów, bo nie mam żadnego, a one są niesamowite jesienią, chociaż i przez całe lato są piękne z intensywnymi listkami i pięknymi drobniutkimi kwiatuszkami :D
Masz fajny pomysł, żeby i do swojego ogródka zaprosić krzewy, one są piękne przez cały rok, od wiosny kiedy zdobią je śliczne kwiaty, poprzez lato gdzie są wspaniałym zielonym tłem dla kolorowych bylin, no i oczywiście jesienia, kiedy to okrywają się niesamowicie barwnymi , płomiennymi szatami :D

Martuś a pewnie, że mam pomysł ;:224 :;230 Mamy całą zimę na kombinowanie co to by jeszcze zmienić w ogrodzie, jakie rabaty przerobić, co dosadzić, co wyrzucić 8-) :lol: Jak przyjdzie wiosna, to nie trzeba będzie tracić czasu na planowanie.....tylko łopaty w dłoń i do roboty :lol: Aby tylko sezonu nam wystarczyło na te realizacje jesiennych pomysłów :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Idąc za ciosem....zaczęłam liliowcowe wspomnienia, więc siłą rozpędu idę dalej....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”