Kwiatoterapia u Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kwiatoterapia u Asi

Post »

Ewuniu, ;:196 dziękuję. Ja zaś bez przerwy zachwycam się jesiennymi kolorami u Ciebie. I z tego co czytałam, Ty też komponowałaś tak nasadzenia, żeby było czerwoniasto jesienią ;:136.

Gosiu, ano kwitną, nie wszystkie co prawda ale większość jeszcze tak :tan . Waciki czasem wpadają na siebie więc albo są pierdołowate z natury albo faktycznie przez te grzywy trochę słabo widzą.

Heliofitko, witam Cię w moim ogrodzie :wit . Planuję na zimę duże, czerwone kokardy ale głównie po to aby, jak spadnie śnieg, móc zlokalizować kury wśród białego puchu :;230

Aniu Różana, fryzjerzy to chyba nie, ale wyczytałam, że przed wystawą drobiu, kąpie się silki, żeby były ultrapuszyste. Choć jak patrzę na moje kurki, które od kilku miesięcy ryją w korze i w ziemi, to jakoś nie widzę specjalnie powodu do mycia. Nie wiem jak one to robią ale są naprawdę śnieżnobiałe.

Wacikom ciężko zrobić zdjęcie z bliska bo jak mnie widzą, to bez względu na to, co mam w ręce i tak pędzą na złamanie karku, żeby sprawdzić czy czasem nie da rady tego zjeść. Przez to większość zdjęć wychodzi nieostra. Ale dziś się udało:

Obrazek Obrazek

W ogrodzie coraz więcej drzew gubi liście i na pierwszy plan wysuwają się inne walory ozdobne. Dziś, w jesiennym słońcu pięknie się prezentowała kolorowa kora. Najładniejsza u wiśni tybetańskiej. W sezonie nie gra pierwszych skrzypiec ale teraz ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A na koniec jeszcze kilka jesiennych róż:

Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aspirine ma piękny kolorek. Zresztą Sweet Dream też fajne. Czy to okrywówka?
Jak się z bliska przyjrzeć to jednak chyba cos widzą. Przynajmniej z boku :D
Chyba mycie faktycznie jest im niepotrzebne. Wyglądają świetnie.
Masz rację, że teraz kiedy coraz mniej kolorów, warto mieć krzewy i drzewa o ozdobnej korze. Nawet zima może byc trochę koloru.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Asiu, te Twoje wacikowe kokoszki są przecudne ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Asiu mówisz,że to poierdołowate kuleczki?Ale jakie przytulaśne.
Zdjęcia śliczne-tak ładnie pokazujesz swoje cuda.Ja też jeszcze nie ścięłam kwiatów bo każdy dzień mnie cieszy gdy widzę je na rabatkach. :D
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Gosiu, Sweet Dream to floribunda od Fryer'a. Ma małe ale pełne kwiatki w kolorze brzoskwiniowego różu o delikatnym zapachu. U mnie jeszcze młodziutka i mało rozgałęziona ale w przyszłym roku powinna się rozkręcić. No i zdrowa jak rydz.

Monia, An-ko ;:196

A na dzisiejszych zdjęciach wciąż kolorowa jesień. Lubię jak cały ogród mieni się złotem, miedzią i czerwienią. Do karmników przylatuje cała zgraja ptaków i pasą brzuszki na zimę. Ziarno i orzechy znikają w zastraszającym tempie.

Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Potrafisz uchwycić kolory :roll:
Ja nie mam takiego wyczucia. nie umiem robic zdjęć. Jeszcze muszę sie duzo nauczyć.
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Gosia, wbijaj się do mnie z aparatem to coś niecoś podpowiem :uszy .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Asiu, waciki są po prostu rozkoszne ;:167
Pięknie pokazałaś ozdobną korę- teraz i w zimie to najlepsza pora, żeby cieszyć się takimi walorami roślin.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Te różane maluszki coraz bardziej mi się podobają. Piękne jesienne fotki! Waciki jak zwykle rozkoszne. Z wielką przyjemnością tu zawsze zaglądam.
Wpadła mi w oko ta stołówka dla ptaszków. Jest świetna! Z czegoś takiego wrony i kawki chyba nie mają możliwości wyjadania... Gdzie można coś takiego nabyć?
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Aniu Zielona, też bardzo lubię kolorową korę. Był kiedyś artykuł zdaje się w "Ogrodach" o drzewach z ozdobną korą. Wtedy zachorowałam na platana i klon pensylwański i klon strzępiastokory. Tyle tylko, że trzeba byłoby mieć park a nie ogród, żeby to wszystko pomieścić.

Izuniu, miło, że wpadłaś :D. Karmnik o który pytasz kupiłam w moim sklepie ogrodniczym i sypię do niego orzechy ponieważ drobne ziarno z pewnością by wypadło. Czasem zdarza się, że sroka próbuje wydobyć stamtąd coś do jedzenia, ale zazwyczaj szybko rezygnuje. A sikorki są zachwycone.
ganio4
1000p
1000p
Od: 11 maja 2009, o 09:27

Post »

Asiu, jest konkurs na zdjęcia do kalendarza, a ja uważam, że Twoje są najpiękniejsze z prezentowanych na tym forum ;:3
Kasia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ganio4 pisze:Asiu, jest konkurs na zdjęcia do kalendarza, a ja uważam, że Twoje są najpiękniejsze z prezentowanych na tym forum ;:3
;:108 ;:108 ;:108 ;:108 ;:108 ;:108 ;:108
pomyśl o tym, Asiu :uszy
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p

Post »

Kasiu, Monia, :oops: no to się z lekka zarumieniłam :oops: ale bardzo mi miło, że moje zdjęcia Wam się podobają. Oczywiście zrobię "przegląd wojska" i coś na konkurs podrzucę.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Aniu waciki urosły są fantastyczne :)
świetny karmnik dla sikorek--ja zostawiłam pięć słoneczników myślałam że będą miały do stycznia e tam już wszystko wydziobały.
cudowne róże jeszcze w ogrodzie a ja pościnałam do wazonu -zrobiłam za wcześnie.
oj wszystkiego trzeba uczyć się :heja
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Asiu,
Sweet Dream bardzo ładnie prezentuje się na fotce :shock: Czy ma taki kolorek w realu? Polecałabyś ją, jak się sprawuje?

Śliczne oczary dodałaś do konkursu! ;:108 ;:63
A karmnik dla ptaszków super! Jeszcze czekam z wywieszeniem ziarna, niech najpierw zjedzą owocki z ogródka ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”