Dziewczyny
Nowe nabytki to
Lycaste lasioglossa, Dendrobium Green Lantern , Dendr Friedericksianum (mam poważne wątpliwości , jestem przekonana ,że jest to tez Green Lantern

) następnie Aerangis citrata , Dendr. Johnsoniae i ostatnia Neofinetia falcata (na podkładce).
Jeszcze nie przeniosłam do kamyków jakoś nie mogę się zebrać , zrobię to za rok

Muszę jeszcze sie zagłębić czy wszystkim będzie odpowiadało hydro, dendrobiom na 100 % widzę po moich ,że im służy.
Kasiu no dokładnie tak jak napisałaś pozbywam się zwyklaków żeby zrobić miejsce na nowe nabytki. Masz stosunkowo blisko do Drezna więc możesz poszaleć.
Reniu nabytki wyglądają na zdrowe troszke mnie martwi citrata, ma jakieś plamki , opryskałam i będę oglądać. Lycaste miała być z pąkami i nawet była ale nie wiem czy przemarzła w transporcie do sprzedającej czy w drodze do mnie. Faktycznie przyszła z pąkami ale już brązowymi. Szkoda.
Beata dendrobia uwielbiam i chyba najlepiej się rozumiemy
Teraz druga część zakupów
Cycnodes wine delight, Angraecum Crestwood , Bifrenaria vitellina ,Prosthechea vitellina Majus
Na koniec
Spełnienia marzeń zaplanowanych na 2017 r. masy kwitnień i ciągłego powiększania Waszych kolekcji , zdrowia i pomyślności .... oczywiście też