Dala- mój piękny ogród cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Przychodzę powiedzieć dzień dobry i życzyć miłego dnia :D
Dalo do mnie zawitała wiosna, świeci słonko i jest pięknie...
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo :!: Pogoda u mnie nie ciekawa.Dzisiaj piątek ,zamawiam pogodę na weekend,bo pracy dużo i słoneczko dla lepszego samopoczucia się przyda
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Dalo ciągle mam przed oczami te Twoje śnieżyczki muszę jesienią pochodzić i gdzieś je kupić ja mam tylko takie zwykłe przebiśniegi choć jestem z nich bardzo zadowolona muszę kupić tez takie jak Twoje są cudne .U mnie dziś pięknie mam nadzieje że i u Ciebie też
Genia
x-d-a

Post »

Aniu,
Taro,
Ido
Gieniu,
Cynthio,

Dzięki za wizytę i poranną kawkę.
U mnie dzisiaj kolejny paskudny :cry: dzień, zimno i pada deszcz. Tak że zazdroszczę ci Cynthio słoneczka, ale mam nadzieję, że u mnie w końcu się wypada i weekend będzie ładny. A z drugiej strony taka ilość wilgoci w glebie, a póżniej kilka ciepłych dni i wegetacja ruszy z kopyta :!:
Dzisiaj w Biedronce były różne kłącza i cebule po 2,99 i nawet niektóre całkiem fajne. Ja, oczywiście nie mogłam przejść obojętnie i kupiłam kosaćce holenderskie, które są świetne na rabatę cebulową , bo kwitną w czerwcu, akurat, jak skończą się tulipany. No i ten piękny kolor :!:

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;:1
ida74
---

Post »

Dalo no to mi nagadałaś o tych kłączach :shock: :!: Po pracy kierunek Biedronka :!: :D
ida74
---

Post »

Dallo właśnie widziałam na all Eukomis ananasowaty -piękny i bardzo wysoki1,5 m -Nowość ,drogi bo 22,5 ,ale warto :!:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Dalo chyba jutro też przejadę się do Biedronki może i u nas rzucili jakiś cebulki ,chociaż zamierzałam od rana być w ogródku
Genia
x-d-a

Post »

Ido, Gieniu,
warto zajrzeć do B., pod warunkiem, że jeszcze wszystkiego nie wykupili, bo zainteresowanie było duże.
Ido, eukomis strasznie mi się podoba, ale w cudzych ogródkach. Do mojego jest zbyt egzotyczny; staram się jednak zachować styl mojego ogrodu i siłą woli powstrzymać od przypadkowych zakupów. Obrazek

Tak wyglądały moje tulipanki parę dni temu. Mam nadzieję, że ostatnie ochłodzenie i opady śniegu im nie zaszkodziły.
ida74
---

Post »

Dalo wróciłam z Biedronki i niestety :cry: nic nie było .Pojadę wieczorkiem może towar na sobotę trzymają.Z eukomisem to przyznaję Ci rację w 100% Ale piękny jest i robi wrażenie :!:
x-d-a

Post »

Ido,
może u Ciebie trzymają te hity na weekend lub rzucą w innym terminie.
Mieli też różowe lilie, nie pamiętam nazwy, ale już zostało puste pudełko.

Dla wrocławiaków - w botaniku są piękne lilie po 2,50, a liliowce - 5 zł.

Ja kupiłam Moonlight Masquarade.

Pozdrawiam.
ida74
---

Post »

Dalo wieczorkiem ,no gdzieś za godzinę pojadę ,bo nie wytrzymam przecież ;:65 Dlaczego u mnie nie ma takich tanich liljowców :twisted: :!: 14 ZŁ to rozbój w biały dzień.Dalo zapytam :?: :oops: choć mi głupio -Czy nie masz może nadwyżek roślin do miejsc cienistych :?:Jak coś jestem chętna. Możesz nie odpowiadać :?: Mam takie miejsce i muszę je obsadzić .Zdjęcie na p.w.Moniak juz myśli nad projektem może i ty w wolnej chwili co :?: PLISS :!: :oops:
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Liliowiec MM jest bardzo ładny - też go mam.
Gratuluję udanych zakupów. ;:333
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jestem już po spacerku.Może budlei nie znalazłam ale za to zobaczyłam piękny ogród.Chyba masz dobrą rękę do kwiatów bo wszystko jest takie zdrowe,mocne.Jestem zachwycona....
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Cześć Dala! Dzięki za namiary na botanik, już teraz wiem gdzie jutro się wybiorę na zakupy jeśli pogoda się nie poprawi. Bo skoro nie da się wyjść w ogród to przynajmniej można zrobić jakieś sprawunki :D
x-d-a

Post »

Ido, obiecałam Ci tojady, jak tylko wylezą z ziemi.
Mam jeszcze różne gatunki tojeści, o zielonych i bordowych liściach, kwitną latem na żółto. Tylko uwaga! jak załapią, to bardzo szybko się rozrastają i mogą zagrozić sąsiednim roślinom.

Aszko, Grażynko, dziękuję za odwiedziny. ;:31
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”