Moja kolekcja
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mój niby ma nazwę, ale był kupiony w biedronce, więc nazwa może być błędna, ale bardzo podobnego znalazłam w internecie i taką miał nazwę. ale chętny do kwitnienai jest. ma 3 pędy, na 2 kwitnie.Mamba pisze:Dusiu, zauważyłam podobieństwo naszych pomarańczowbrązowych o woskowych kwiatachNiestety mój nie był nazwany.
Baryczko dziękuję. Żółty kolor faktycznie mnie zachwycabo jest taki wesoły i słoneczny.
Aniu dziękuję.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No fakt jest różnica w kolorze, co zrobiłaś, że teraz taki mocniejszy kolorek mają kwiaty 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Aniu, chyba nie można mieć wpływu na zmianę koloru u kolejnych kwiatków. Ja miałam taki ciemno malinowy Phal, który przedłużył pęd i nowe kwiatki były już o wiele jaśniejsze, jakby bardziej żółte.
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
Być może. Naprawde jest cudny 

Początek mojej przygody.
))

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Faktycznie to chyba brat bliżniak, kwitnie niestrudzenie, najpierw 9 miesięcy, a po ok. 3 miesiacach odpoczynku znowu
Przepiekną masz kolekcję, super są te jakby woskowane. Gratuluję kwitnienia Ascocendy, gorąca pomarańcza, czekam na taką u den. "Fire Bird"

Przepiekną masz kolekcję, super są te jakby woskowane. Gratuluję kwitnienia Ascocendy, gorąca pomarańcza, czekam na taką u den. "Fire Bird"
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Anusska, planuję wybrać się w pierwszy dzień wystawy i może nawet wezmę urlop, żeby być tam jak najwcześniej
Mario Tereso dziękuję :P
Pokażę Wam moje 2 siewki phalaenopsis equestris (choć nie mam pewności, że to są akurat te kwiaty), które kupiłam jakiś rok temu na allegro. Kiedyś już pisałam o tym, że zawiodłam się tymi zakupami, bo zdjęcie przedstawiało rośliny wielkości keiki i na takie się zdecydowałam. Od tego czasu zraziłam się do zakupów na allegro. Rosną bardzo powoli i właściwie dopiero niedawno zaczęły wypuszczać listki i korzonki. Nie wiem, jak długo będę jeszcze musiała czekać na kwiaty

Mario Tereso dziękuję :P
Pokażę Wam moje 2 siewki phalaenopsis equestris (choć nie mam pewności, że to są akurat te kwiaty), które kupiłam jakiś rok temu na allegro. Kiedyś już pisałam o tym, że zawiodłam się tymi zakupami, bo zdjęcie przedstawiało rośliny wielkości keiki i na takie się zdecydowałam. Od tego czasu zraziłam się do zakupów na allegro. Rosną bardzo powoli i właściwie dopiero niedawno zaczęły wypuszczać listki i korzonki. Nie wiem, jak długo będę jeszcze musiała czekać na kwiaty

-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Mamba korzonki już ładnie rosną widzę , że listki młode też , niedługo doczekasz się i kwiatów.
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Mambo
Ale cuda pokazujesz , te z poprzedniej strony , można patrzeć cały dzień na te fotki
, maleństwo urocze
.
Pozdrawiam

Ale cuda pokazujesz , te z poprzedniej strony , można patrzeć cały dzień na te fotki

Pozdrawiam

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||