Idzie zima ...cz.37

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Idzie zima ...cz.37

Post »

Marysiu piękne wspomnienia ;:138 aż miło popatrzeć na takie zdjęcia :) no a kotek pierwsza klasa :)
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marysiu Czy te oczy mogą kłamać... ;:306 Piękne ślepka... bardzo lubię te wszystkie sierściuchy ;:173 U mnie dzisiaj ciut, ciut ;:3 się pokazało ale na krótko tak, że siewki nie mają zbytniego komfortu , ale co tam jak nie wyjdą te siewki, to posieję jeszcze raz ;:333 Miłej niedzieli ze ;:3
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu i ja się pięknie witam i podziwiam zdjęcie kotka pięknego :D Letnie kwiatuszki śliczne aż miło popatrzeć ;:333
Siejesz i siejesz i jeszcze plany siania - i gdzie to wszystko posadzisz ? ale powiem Ci że i ja cztery pojemniczki posiałam i chyba się w końcu rozkręcę :D
U mnie do południa trochę słoneczka a potem zachmurzenie , śniegu zero ale dobrze że mrozów dużych nie ma .
Miłej niedzieli życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. ;:196 Piękne i rozumne oczy Maćka wiele mówią. :)
Twój las siewek jest dla mnie wielkim wyzwaniem, bo kuszą niezmiernie. Na razie się jednak jeszcze wstrzymuję. :wink:
Sarny mi pod ogrodzenie nie przychodzą, ale chwilowo nieproszonych gości mam wielu, bo moja psica ma te dni. :? Niby w koło ogrodzone, a jednak cóż to się nie robi dla miłości.Do tego labrador się zawiesił zupełnie .Zapomniał o podstawowych czynnościach życiowych i całe dnie i noce wyje. ;:223 Rany niech to się już skończy, bo ta cała moja ferajna zabiera mi większość dnia. :lol:
Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnej niedzieli. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Marysiu
Kot mądry i poczciwy :D
To ja już wiem, czemu nasz miał focha na wszystko wczoraj, życzeń mu nie złożyłam :oops: :;230
Marysiu chyba już zdrówko lepiej :?: Cieszę się ;:138
Dbaj o siebie plosę bo pogoda zdradliwa.
Z całego pięknego zestawu wspomnieniowych kwiatuchów spodobała mi się najbardziej biała driakiew :D
Ona chyba długowieczna nie jest :?:
U nas rośnie dziko liliowa.
Życzę miłej i ciepłej bez względu na aurę niedzieli :D ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu ja wiem, że Maciek to bardzo mądry kot, był głodny to dał mi znać mruczeniem abym zawołała jego panią. Moje koty na pewno podczas wizyty obcych siedziałyby w wersalce ;:306
Od wtorku ma być znaczne ochłodzenie w nocy, lepiej żeby trochę śniegu napadało, bo u nas leży tylko w cienistych miejscach.
Czy podlewałaś kiedykolwiek swoje siewki drożdżowym nawozem, zastanawiam się czy czegoś takiego nie zrobić.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!
Rano nie było szans na słoneczko, a jednak w ciągu dnia zaświeciło i był całkiem miły dzień z temperaturą +4 st. Niestety śnieg znika w oczach, a raczej w ogrodzie Obrazek

Julianie to trochę nas łączy Obrazek Zapraszaj nas do swojego ogrodu tzn otwórz wątek, a zobaczysz jaka to frajda Obrazek Nigdy nie usłyszysz więcej komplementów na temat swojego ogrodu jak tu na FO. A do wiejskiego zawsze zapraszam ;:180

Lucynko właściwie codziennie po trochę słonko świeci, dobre i to, bo taka absolutna szarość jest strasznie dołująca. Poza tym te nasze sieweczki zawsze coś chwycą ;:3
Dziękuję niedziela była miła więc ja Ci się odwdzięczę życzeniami słonecznego i miłego tygodnia Obrazek

Alu dziękuję za informację o arbuzach ;:180 Wyczytałam, że woda i nawożenie jest bardzo ważne dla nich. Popróbuję może kiedyś zjem swojego arbuza, bo bardzo lubię te owoce. Skoro na Syberii je hodują to u nas tym bardziej powinny się udać. Niestety centra nie są tanie, ale jak piszesz coś można czasem wyszukać tańszego i wiesz co kupujesz, w necie niestety to loteria. Życzę zatem powodzenia w uprawach.
Dziękuję i pozdrawiam Obrazek

Zuziu oczy tego kota naprawdę wiele mówią, uwielbiam go obserwować ;:219
Ile ja po jesieni mam nasion nie wiadomo jakich, zbieram przekonana że zapamiętam z czego...ale pamięć często robi psikusa Obrazek Skoro zebrałaś nasiona to pewnie warto było, będziesz miała niespodziankę!
Posyłam Ci serdeczności Obrazek

Ewelinko kiedy niektórzy piszą, że jednak idzie zima...więc żeby nie zapeszyć poczekam ze zmianą nazwy Obrazek Byłam u Ciebie niedawno i szukałam zdjęć psiaczka ale nie było, pewnie bardzo Was absorbuje bo taki szczeniaczek to lepszy niż telewizor ;:215 Dziękuję i życzę dobrego tygodnia Obrazek

Ewciu ewarost u mnie też poświeca codziennie ;:3 ale pamiętam taki rok co caluśką zimę do wiosny ciągle było szaro, a siewki i tak urosły, tylko nastrój był koszmarny.
Obydwa kotki mamy słodkie, a każdy jest zupełnie inny, trzeba mieć więcej niż jednego kota żeby się o tym przekonać Obrazek Zdrówka życzę, bo wiem że Ci go trzeba Obrazek

Tereniu cieszę się że przełamałaś niechęć do siania....teraz już poleci!! Ja sieję owszem, ale końca nie widać, bo najpierw w domu, w kwietniu w tunelu a potem do gruntu będę siała...skończę pewnie w maju Obrazek
U mnie też śnieg znika, a tu niektórzy wróżą duże ochłodzenie, ech zobaczymy!
Dziękuję niedziela była miła, bo córcia nam ją umiliła więc ja Ci równie miłych chwil życzę ObrazekObrazek

Ewciu Ewakora o tak Maciuś umie spojrzeć Obrazek Współczuję nieproszonych gości, my po dwóch latach walki z psami mimo ogrodzenia dokonaliśmy zabiegu na Loli, bo tabletki podawane jej co pół roku były bardziej szkodliwe niż zabieg. Ewciu jakie przeżywaliśmy nieraz gehenny to nawet nie chce pisać. Raz nam się psiór zawiesił na płocie...uwolnił się zostawiając uprzęż. Po paru dniach zniknęła czyli właściciel zabrał Obrazek
Masz tej zwierzynki, a czytałam u Ani że kolejne kaczki Cię zachwyciły Obrazek
Pozdrawiam i życzę Ci dobrego tygodnia Obrazek

Agnieszko no jak mogłaś nie pamiętać o święcie kota :oops:
Do zdrowia wracam powoli, ale wierz mi że nie szarżuję ...bo zdrowie ma się jedno i to dociera do człowieka tak mniej więcej po 50-tce. Obrazek
Nie ma na zdjęciach białej driakwi, driakiew mam tylko Kaukaską bo inne niestety krótko były, kwiatek który Ci się spodobał to głowaczek olbrzymi i wiosną mogę posłać sadzonkę. Ładnie się rozrasta, ale jest bardzo wysoki jak nazwa wskazuje.
Dziękuję i ja Ci życzę szybkiej wiosny jak już nie w obejściu to chociaż w ;:167 Obrazek

Dorotko bo Maciek to taki kot, który jak się przekonał że w tym domu nic mu nie grozi to ma zaufanie absolutnie do wszystkich. Przekonywał się 2 lata i teraz już jest absolutnie nasz! Monika też jest nasza, ale jak nie chce żeby ją głaskać to nie podchodź, za to jak ona chce to może jej wszystko zrobić Obrazek
Niestety śnieg mi znika, ale może mróz nie przyjdzie? ;:131
Nigdy nie podlewałam drożdżami i jak wypróbuję to raczej na dużych roślinach na grządce w lecie, teraz tym maleńkim boję się że bardziej zaszkodzę. Posypałam na pleśń cynamonem i widzę, że na jednej roślinie chyba padło na siewkę i uschła ;:202 Jeżeli chcesz wypróbować to mocno rozcieńcz.

Bardzo dziękuję za odwiedziny i życzę dobrej nocy!
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Z tą zimą to różne rzeczy piszą i po prostu czas pokaże jak będzie ;:131 . Zdjęcia psiaczka są , nie wiem czemu ich nie znalazłaś ;:173 . Fakt, telewizor to ja tylko oglądam przed spaniem o ile nie czytam wtedy książki. W dzień nie mam czasu albo chęci na tv a potem czasem nie wiem co aktualnie na świecie się dzieje :;230 . U mnie wczoraj też pokazało się słoneczko i dzisiaj świeci od ran a ! Pozdrawiam :wit .
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryś ,bliżej niż dalej, u mnie też pięknie i ciepło dziś było i świeciło słońce , temp. podobna! W ogródku widać przedwiośnie .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Piękny portret kotu zrobiłaś, Marysiu ;:63 A on jakby wiedział o co chodzi i równie pięknie Ci zapozował ;:108
Jak świeci słońce, to wydaje się, że wiosna jest tuż za progiem, a przecież jeszcze różne rzeczy mogą się dziać. Będzie co będzie, w końcu przyjdzie, byleby tylko trochę łaskawsza niż w ubiegłym roku. Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu
Słonko dzisiaj świeciło od świtu do zachodu. Pojechaliśmy na targ w pięknym słońcu, jednak lepiej było rozkoszować się słońcem w aucie albo przez okno, bo odczuwalna temperatura była mało przyjemna. Nie zdecydowałam się zostać w ogrodzie na dłużej.

Ewelinko szukałam kolejnych zdjęć szczeniaczka, bo po tych pierwszych coś nawet napisałam :D Z tym patrzeniem na telewizor to była przenośnia, bo patrzenie na poczynania zwierzaczka (kota, psa czy ptaszka) jednak wzrok przyciągają, nawet jak się nie ma czasu :wink: I ja Cię pozdrawiam ;:173

Bożenko przedwiośnia nie czuję ani w roślinach ani w tym przeraźliwym chłodzie, ale słonko świeciło!

Iwonko ten kot ma wiele portretów, nie tylko przeze mnie zrobionych, bo rzeczywiście potrafi pokazać wręcz swoje wnętrze na zdjęciu. Ostatnio siada naprzeciw mnie na głośniku takim wysokim i wpatruje się...jak tylko zauważy odpowiednie warunki do wskoczenia na kolana natychmiast jest na nich ;:306
Tu mam zdjęcie kiepskie, bo telefoniczne ale tak to wygląda :lol:

Obrazek

Iwonko oczywiście musimy przyjąć z pokorą pogodę jaka będzie, bo nie mamy na to żadnego wpływu. Ściskam ;:4

Trochę lipca!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i dzisiejsze słońce ;:3
Obrazek

Obrazek

Miłego tygodnia!
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj Marysiu :wit

Twoje fotki są takie... soczyste ;:oj Nie wiem jak to inaczej ująć, ale ich oglądanie to prawdziwa przyjemność ;:333 Szczególnie o tej porze, gdy za oknem chłodno. U mnie też dzisiaj ładnie świeciło słonko, ale pogoda zdradliwa, wiatr zimny.
Przepięknego i mądrego masz kota, marzyłby mi się taki pieszczoch ;:173 Moja suczka Lexi nie bardzo z tego gatunku.
Masz rację z tymi zwierzętami jak z telewizorem. Można tak patrzyć i obserwować w nieskończoność :D U mnie niedawno i całkiem przypadkiem zawitały papużki faliste, przygarnęłam od ludzi, którzy chcieli się pozbyć. Sama nigdy bym nie kupiła, jakoś nigdy nie ciągnęło mnie do papug. W zasadzie wzięliśmy jedną, owdowiałą i osamotnioną, drugą dokupiliśmy do towarzystwa. Te to dopiero urzędują! Czasami boki zrywam, jak zaczną swoje trele i tańce ;:306 Ileż to pociechy ze zwierząt :D
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Moje słońce popłynęło do Ciebie, Marysiu i pięknie Ci rozjaśniało świat zarówno za szybą samochodu, jak i za oknami domku. ;:138
U mnie szarzyzna niemożebna. ;:222 Jednak cieszę się, że przed Tobą ;:3 się nie schowało. :tan
Twoje lipcowe ogrodowe kolorki trochę poprawiły mój nastrój. ;:108 W ogóle dzisiaj mam ciężki dzień :( i zaglądam wszędzie tam, gdzie mogę nasycić oczy kolorami lata, a w Twoim ogrodzie lato było bardzo piękne. ;:215 Dziękuję. ;:196
Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu moja kotka natomiast czeka, aż zamknę laptopa i natychmiast na nim leży ;:306 i grzeje brzuszek nim laptop nie wystygnie :) Piękne kolorowe letnie wspomnienia, te fotki mają w sobie coś energetycznego ;:215 ... Dzięki za ;:3 bo i do mnie wpadło na troszkę . Fajnie że zakupy się udały ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Marysiu, myślę że to dzisiejsze słońce w ogóle nie wyglądało na zimne-zimowe, wręcz przeciwnie! Zdjęcia kocia polującego na wolne kolanka :;230 Ładny ten Twój kiciuś, wygłaskany taki, puchaty ;:167
No właśnie, u mnie też ma się znów ochłodzić i to sporo, tak zimnych nocy jeszcze nie było. A co tam, lepiej teraz, niż w maju! Niech się wychłodzi, wyszaleje a od marca miejmy już wiosnę :wink:
Jak u Ciebie wspomniałam, czekałam na znak z nieba, ze pora wyciągnąć nasionka i ziemię i coś podziałać i taki znak w weekend dostałam, konkretnie to z ziemi, z trawniczka przed drzwiami, gdzie wyrosły sobie krokusy i kwitną ;:215 Kwitną tak mimo słońca skulone, chyba im za zimno, ale pewnie jak się ociepli to zaczną się otwierać. No naprawdę, aż mi serducho drgnęło ;:oj
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”