Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Fioletowy ogród i potager z aniołkiem

Post »

Super masz pomocniczkę.
Magnolia na tle błękitnego nieba wygląda bosko.
Kwitnące drzewa owocowe to jest to, na co czekam od zimy.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak teraz wiadomo kto tak ciężko pracuje w ogródku :wink: Fajnie to tak potem przypisywać sobie zasługi :;230 Agusiu jednak fajnie mieć takiego pomocnika .Nasza Amelcia chciała dzisiaj podlewać roslinki, bo mam dla niej taką malutką polewaczkę .Lubi też zbierać kamyczki i co chwilkę daje nam do ręki .Uwielbiam patrzyć na kwitnące drzewa .Szłam dzisiaj chodnikiem a po jednej stronie rosną Mirabelki .Jak cudnie pachniały te ich kwiaty .Można by było godzinami stać i wąchać ;:167 Twój potager coraz bardziej zielenieje i czerwienieje .Czy to sałata ta czerwona
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Agnieszko metamorfoza kaczki w zająca, bardzo mi się podoba, lekko różowa królowa śliczna. ;:oj Z tulipanami zaszalałaś, wspaniałe łany. ;:215 Tylko czekać na ciepło i już kolory wybuchną. ;:65 Uwielbiam czas kwitnienia owocowych, masz piękne widoki. Obrazek Warzywnik coraz piękniejszy, a wyrobniczka ;:306 słodka. Obrazek Dobrego, ciepłego tygodnia. ;:3
Awatar użytkownika
Lyanna
1000p
1000p
Od: 5 mar 2013, o 09:27

Post »

Pomoc masz już konkretną ;:215
i morze tulipanów.
Pozdrawiam,
Asia
Na łące
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Toż to prawdziwa pełnia wiosny.
U mnie drzewa owocowe jeszcze nawet nie śnią o kwitnieniu.
Najgorsze jest to, że w prognozach pojawiły się solidne przymrozki.
Miejmy nadzieję, że do nich nie dojdzie.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Majajka
200p
200p
Od: 16 mar 2017, o 21:08

Post »

Szczęściary z Was... Moja Majajka ostatnio na działce zajęta jest głównie wynajdywaniem nowych ofiar- czeka aż któraś sąsiadka pojawi się w zasięgu wzroku, zagaduje i namawia na spacerki po wspólnej ścieżce. Jaw tym czasie mogę sobie w spokoju trochę porobić :heja
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Moje dziecko już woli z kolegami po osiedlu biegać. Na działce póki co tylko czasem pomaga trochę, głównie robi co innego niż chciałabym, np. wyrównuje teren choć wcale nie trzeba itp :lol:
Twoja mała pomocniczka za to pracuje dzielnie :)

Ogródek czyściutki masz :) Żwirowe ścieżki bardzo mi się podobają. Taki żwir lepiej na macie wysypać? Bez maty to chwastami zarośnie? Próbowałaś bez maty kiedyś?

Chyba coś ze mną nie tak... ;:131 Nie dość, że warzywniki niesamowicie mi się podobają, nawet bardziej niż rabaty kwiatowe to na dodatek podobają mi się kompostowniki, np. takie jak u Ciebie ;:108 :shock:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko ależ Ci się wiosna rozszalała! Moje drzewa w pączkach na ogół zielonych, brzoskwinka co najwcześniej obsypywała się kwieciem milczy ale listeczki są to żyje! nie wiadomo co pod spodem. Piwonia drzewiasta mi uschła, ale odbija jakiś ten rok nie teges ;:oj
Nieletnia wydaje się być bardzo zadowolona z pracy fizycznej, oj będziecie się jeszcze przekomarzały o nasadzenia :;230 Warzywnik już widać! a jak buchną kolorami te tulipany to będzie cudnie!
Piękna ta magnolia ...chociaż żółta też byłaby ładna :shock: ...no dobra! żartuję ;:168
U mnie szarość nastała, ale może chociaż u Ciebie słoneczko świeci ;:3 Uściski dla Ogrodniczek ;:196
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszka, twoja wiosna zdecydowanie szybsza i pewnie cieplejsza skoro kwitną już czereśnie ;:oj U mnie.. a raczej u sąsiada.. wciąż pączki.
Uwielbiam ten czas, kiedy owocówki okrywają się bielą. Nic tylko usiąść i marzyć.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ago
Jak urosła mała ogrodniczka. Też kiedyś taką miałam. :)
Widzę ciekawy kolorek tulipanków.
Warzywnik już teraz wygląda pięknie.
U nas pogoda standardowa a ja chciała bym jeszcze sporo warzywek posiać do Świąt.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Ale u Ciebie Aguś wiosna ;:oj Mój warzywniak jeszcze śpi a u Ciebie tak się wiosna szaleje.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Fajnie mieć taką pomocnicę w ogrodzie ;:215 . Świetne zdjęcia ;:108 . Kwitnące drzewa owocowe przypominają mi dzieciństwo ;:173 , młodość i beztroskę ;:224 . Twój warzywnik prezentuje się genialnie a jak zarośnie będzie jeszcze piękniej ;:138 . Kwiat magnolii zjawiskowy ;:oj . Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę :wit .
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

To warzywnik będzie latem w centrum zainteresowania? Taki układ i jeszcze roślinki ozdobne,fiu fiu ;:224
Dzieci powinno się oszczędzać, no chyba że same chcą pomóc ;:108 ;:306
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Dzięki za wszystkie pochwały dla prawie trzyletniej ogrodniczki, mam nadzieje że tak podbudowana poradzi sobie z prowadzeniem samodzielnie ogrodu, bo jej Mama niestety po kontuzji kostki zaniemogła :wink: Dostałam kilka zaleceń, które będzie bardzo trudno pogodzić z sianiem, kopaniem, sadzeniem i podlewaniem. W kuchni stoi karton sadzonek od Violi (jeszcze raz Ci dziękuję z całego serca za te cuda ;:196 ) i od Joli, a ja sobie mogę najwyżej popatrzeć na nie zmieniając okład wokół kostki ;:173 Chyba będę musiała doczołgać się rano do rabat, bo sadzonek nie zmarnuję nigdy w życiu.
Cieszę się tylko, że udało mi się (nim sytuacja z kontuzją się całkiem popsuła) posadzić już bratki, pory i posiać ostatnie zioła, a pomysł na resztę może za kilka dni jakoś się wyklaruje ;:215 W końcu zawsze jakoś się układa. Teraz też się ułoży ;:224
JAKUCH pisze:Cudnie ukwiecone drzewko sama radość patrzyć na coś takiego z okna.Wiem ,że raczej sie nie nudzisz, choć pogoda nam się trochę pokićkała, lecz kwiecień plecień w sam raz pasuje.W domu jest zawsze robota, a córcia z pewnością nie daje o sobie zapomnieć tak jak nasza mała Amelka wszędzie jej pełno
JAKUCH pisze:No tak teraz wiadomo kto tak ciężko pracuje w ogródku :wink: Fajnie to tak potem przypisywać sobie zasługi :;230 Agusiu jednak fajnie mieć takiego pomocnika .Nasza Amelcia chciała dzisiaj podlewać roslinki, bo mam dla niej taką malutką polewaczkę .Lubi też zbierać kamyczki i co chwilkę daje nam do ręki .Uwielbiam patrzyć na kwitnące drzewa .Szłam dzisiaj chodnikiem a po jednej stronie rosną Mirabelki .Jak cudnie pachniały te ich kwiaty .Można by było godzinami stać i wąchać ;:167 Twój potager coraz bardziej zielenieje i czerwienieje .Czy to sałata ta czerwona
Jadziu widok i zapach z okna mam teraz taki piękny, że mam ochotę spać przy otwartym oknie. Dziś już tak nie było czuć (bo chłodniej), ale wczoraj jak się te kwiaty w dzień nagrzały, to wieczorem pachniało słodko na cały ogród, z jednej strony te sąsiedzkie, a z drugiej moje własne śliwki i czereśnie.
No pewnie, że wiadomo kto tu robi, to ta mała dziewczynka, a ja tylko cykam zdjęcia :wink: I też jest pierwsza do konewki, a potem leje po liściach groszek i tulipany. Próbuję ją namawiać do podlewania trawnika, ale coś ten pomysł słabo chwyta. To czerwone to czerwona sałata ;:108
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Amanita pisze:Uwielbiam kwitnące drzewka owocowe, mają taki niepowtarzalny urok! Może dlatego, że tak krótko kwitną i tylko raz w roku :( Zawsze czekam na nie z utęsknieniem ;:65
Jak tam Aguś magnolia? Kwiaty już się bardziej otworzyły? :)
Amanita pisze:Aguś, kwiat magnolii cudny! Wygląda jak lody śmietankowo truskawkowe :D pyszne połączenie!
Tulipanów już masz całkiem sporo
No i te kwiaty drzewek owocowych, zawsze mnie zachwycają ;:167
Córcia ma jakąs swoja grządkę? Ja swoim chłopakom kupiłam 4 op maciejki, posiałam im karłowe, czerwone pomidorki i będą mieli swoją grządkę do gospodarowania.
Powiem Ci, że moje chłopaki na działce też tak pracują :D Podlewają, grabią, przenoszą i widać, że to lubią :D
Ja też czekam całe przedwiośnie na rozkwit sadów ;:138 Drzewka owocowe pięknie kwitną, pięknie pachną i każdy ten kwiatek ma szansę zostać owocem :wink: Wczoraj nim się rozpadało zdążyłam wieczorem pójść pod te drzewka z krzesłem ogrodowym i sobie pod nimi posiedzieć ;:215
Magnolia bardzo mi się spodobała, jest dokładnie tak piękna jak sobie ją wyobrażałam ;:138
Natalka nie ma swojej grządki, miała dostać swoją rabatkę przy piaskownicy, ale zobaczymy jak to teraz będzie. W lutym wybierała sobie w Auchan nasionka i wzięła sobie suchołuskę :wink: A co tam, niech będzie suchołuska. Jak coś pójdzie nie tak, to oddam jej część rozsady, na pewno wystarczy kwiatków dla nas obu :wink:
Fajnie, że chłopaki lubią prace na działce ;:333
Majajka pisze:Aguś dzisiaj na mojej stałej trasie spacerowej wypatrzyłam OGROMNĄ magnolię w czyimś ogródku. Przepotężny krzew ma co najmniej 4 m! I wiesz co? Od razu mi do głowy przyszłaś
Majajka pisze:Szczęściary z Was... Moja Majajka ostatnio na działce zajęta jest głównie wynajdywaniem nowych ofiar- czeka aż któraś sąsiadka pojawi się w zasięgu wzroku, zagaduje i namawia na spacerki po wspólnej ścieżce. Jaw tym czasie mogę sobie w spokoju trochę porobić :heja
:;230 To jeszcze powiedz, że ta megamagnolia była żółta :wink:
Majajka chyba wdała się w Mamę, że jest taka wygadana i towarzyska sztuka :uszy My to takie bardziej dzikusy, Natalka jak widzi sąsiadki to raczej ucieka :;230
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”