Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Zgaduję: 600 ..? :D :D :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Pięknie i kolorowo u Ciebie, tyle przestrzeni - cudnie ;:63 . Do trawnika to chyba masz traktorek, bo tak kosiarką, to bym chyba uciekła :oops: . A zapachy, widocznie nie każdy egzemplarz, który ma w opisie zapach, tak naprawdę pachnie. Trudno, muszą wystarczyć kwiaty i liście :( . Patrzę na tę rabatę okrągłą; co tam ma być?.
Czas - deficytowy obecnie towar; wszędzie biegiem ;:174 . Podziwiam i tak, pracujące osoby i mające zadbane ogrody; mnie 'nie stykało', jak to młodzi mówią ;:306 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Podbijam do 900 :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

To ja też zgadnę 800 hihiih :uszy
Swoją drogą podziwiam,musisz mieć zdrowie,żeby tyle ich wykopać ;:303
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, ja Ci powiem, że ten judaszowiec to mi się bardzo podoba, a do tego taki zapleciony. On nie marźnie? Opowiesz mi jego historię? ;:196
Fajne to miejsce po mieczykach ;:63 Jaki tam plan na przyszły sezon? Cebulowe? Czy coś innego?
Ja miecze suszę razem z liśćmi po wyjęciu z ziemi a potem cebule tak fajnie same odchodzą. A pewnie ich masz ze 600 -800? Możesz teraz plantację założyć i dorobisz :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No to i ja zgłaszam swój udział w tym konkursie, tym bardziej, że nagroda jest kusząca (kto wygra ten sadzi te wszystkie cebule w przyszłym roku w Moni ogrodzie).
Według mnie, po przeliczeniu to w tych sześciu koszykach jest dokładnie tyle cebulek ile wykopałaś razem z Chałaputkiem :uszy
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Ile jest cebul mieczyków to na razie sama nie wiem , ale zgodnie z obietnicą dla tej która w zagadce będzie najbliższa prawdzie - przewidziana nagroda :tan , przecież sama za rok tego wszystkiego nie posadzę ;:185
Aneczko - na pewno dam znać jak już policzę , ale w tym roku wyjątkowo obrodziły na jednej matecznej po trzy - cztery nowe a tych małych przybyszowych to na tony ;:224
Aniu- trawnik to domena mojego Misia , on wcale nie taki wielki , tylko z takiej kucanej perspektywy robiony , więc i traktorka nie ma , ot zwykła kosiarka ale ja za nią nigdy nie chadzała ;:306 , o tym sza ale udaję że nie umiem ;:306
Gosiu- sprawdzam :tan
Aniu - wyciąganie to pikuś , sadzenie oj bolą łapki , bolą ;:145
Małgosiu -historia judaszowca ,no więc ;
dawno , dawno temu , za górami , za lasami a tak na serio dwa lata temu , przez przypadek , szperając w internecie znalazłam zdjęcie kwitnącego judaszowca kanadyjskiego i .......... zapadłam na śmiertelną chorobę zwaną chciejstwem , żadne leki , doktory , nawet babka zielarka nie pomogły , kupiłam jesienią , maleńkie to było , mizerne ... klombik powstał dla niego , rurka styropianowa do ocieplania rur i tego roku wiosną najpierw ;
Obrazek
a potem pokazały się pierwsze i jedyne jak na razie kwiatki , szału ni ma , no nie jak na tym internetowym zdjęciu , ale za rok może dwa , na razie było tak ;
Obrazek
wypuszcza dość długie witki , listki ma ładne , sercowate i plotę Ci ja go w warkoczyk , córy ni mam to chociaż judaszowca zaplatam ;:306
trza go będzie na zimę owinąć by pączki kwiatowe nie zmarzły
Beatko - pomysł na nagrodę bardzo mi się podoba :;230 :;230 :;230 , zapraszam wszystkie uczestniczki konkursu do odbioru nagrody wiosną przyszłego roku ;:304
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Na wspominki się zebrało ;:108 ...... Śliczny był ale szybko rośnie więc będzie piękny jak dożyję z tobą u boku :;230
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wiosenne kwiatki u Ciebie kwitną ,u mnie jak tak dalej będzie ciepło zakwitną krokusy,
dołączam do zabawy mieczyków jest 650 :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni przyszłam Ci pomachać :wit
Nacieszyłam oczy pięknymi widokami i od razu zauważyłam zjawiskowe rozchodniki, rozrośnięte okazałe kępy ;:63
Stawiam na 700 sztuk :roll:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniko ilość cebul mieczyków ;:224
Stawiam, że będzie ich 630 szt.
Okrągłą rabatę czym będziesz obsadzać? Tyle wolnego miejsca, na pewno już masz jakiś pomysł :wink:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Moniko witaj :wit
Jakaś licytacja ,ja poczekam na wynik ,jestem bardzo ciekawa ile sztuk :D
Miłego dnia ;:3
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Monia jest tych cebulek ogrom, ale ja powiem 500 (pińcet) do 550, a co tam :wit , a na judaszowca i ja chrapkę mam, ale to już chyba w przyszłym roku :wit
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

No moi mili ;:196 konkurs rozstrzygnięty , obawiam się tylko że nikt mi nie uwierzy , więc zacznę od końca ;:108 cebulek przybyszowych i to bez przesady była cała taczka , ale już wyrosłam z ich wysiewania ;:224 jest też koszyczek czegoś pomiędzy, czyli takie co to podrosną w przyszłym roku ale na kwiatki szanse są marne i ..... liczyłam dwa razy ;:202 1280 szt cebulek mieczyków ja naprawdę nie wiem jak to się stało że one się potroiły ;:219
Gosiu Rosiowa byłaś najbliżej typowałaś 900 więc podaj prosze adres pod który zgodnie z obietnicą mam wysłać nagrodę ;:108 zresztą wydaje mi się że nagrody pocieszenia należą się wszystkim uczestnikom konkursu wiec chetnych na cebulki mieczyków zapraszam na PO
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Pozwól kochana,że mój komentarz będzie wyglądał tak: