katja, z chęcią bym u ciebie obejrzała te hortensje, ale jak do twojego wątku trafić? Nie masz stopki i przez to jest badzo trudno cię znaleźć. Little Lime to ja muszę sobie kiedyś jednak kupić, nie daruję tej odmianie. Na razie moje zwyczajne limki też są małe, ale w przyszłości mam nadzieję wyrosną i staną się równe z ogrodzeniem. Mam tutaj dla Ciebie taki zestaw nieznanych mi z imienia jeżówek oraz hortensji
Limelight w tle, które teraz nie są dużo wyższe od nich.
Anym, miło mi ciebie znów widzieć Aniu. Staram się ostatnio porządkować rabaty i właśnie udało mi się dokończyć jedną z nich. Pociągnęłam do końca obwódkę z ciemnych żurawek
Obsidian. Ten rządek powstał z jednej sztuki kupionej chyba trzy lata temu. I tak po trochu rozmnażałam i dosadzałam kolejne sztuki, aż wreszcie doszłam do końca. Zobacz sama.
A tutaj drugą rabatę wykańczam trawkami "ptasie łapki". Też z własnego podziału. Jeszcze mi tylko jednej brakuje, ale uzupełnię na wiosnę.
Koziorożec, ależ Marto cena 9 złotych to po prostu rewelacja. Ciekawa jestem, jakiej wielkości są twoje sadzonki hortensji. Zresztą jakie by one były, to i tak warto za tyle kupować. Moje najtańsze były po kilkanaście złotych. Sama próbuję rozmnażać z patyczków, ale z marnym skutkiem. Co do traw to chyba najbardziej mi się podobają rozplenice. Czyż nie cudne są te ich puchate źdźbła? U mnie nie kwitną one tak zjawiskowo jak u innych, ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona.
Dorcia7, dziękuję Dorotko. Ostatnio zrobiło się u mnie bardzo trawiasto, więc przyjmij fotkę z trawkami i żurawkami, które tak lubisz.
KDanuta, sprawiłaś mi wielką przyjemność swoim ponownym pojawieniem się na FO. Wspominałam cię bardzo miło i cieszę się Danusiu, że znów tu jesteś. Dla ciebie jedna z moich spacerowych ścieżek z wczesnojesiennie powiewającymi trawkami.
A-nie, w tym roku w tle jeżówek badzo ładnie rozrósł się śmiałek darniowy i to on pochyla na nie swoje ździebełka, tworząc efekt, jak to ładnie zauważyłaś, srebrzystego deszczyku. Wsłońcu wygląda to przepięknie. Natura czasem tworzy genialne cuda. Chodziłam na tę rabatę wielokotnie, żeby się temu przyjrzeć. Zadedykuję ci Alu ten oto fragment mojego hostowo-żurawkowego patchworku pod dębem.
DTJ, tak podejrzewałam Dorotko, że bez nas trudno ci wytrzymać. Ja też jak wyjadę, to rozglądam się, czy jest gdzieś w pobliżu jakiś komputer, albo biorę laptopa ze sobą. Mam dla ciebie piękne turzyce
Frosted CUrls, takie fajne trawki z czuprynkami do czesania. Na pierwszy plan załapała się jakaś inna trawa i dlatego obraz stał się nieostry. Ale niech jej będzie
Edyta1, byłaś tam, to wiesz, że można kręćka dostać od tych wszystkich odmian i trudno się zdecydować, co kupić. Aly ty chyba Edytko dałaś sobie spokój z wybieraniem i kupilaś po prostu wszystko, co chciałaś.
Mega Pearl zaraz wyklikam w necie, bo jakoś mi umknęła ta odmiana. Ja już zgromadziłam 30 odmian hortensji, ale wcale tego nie widać. Jak zdołam, wsadzę jeszcze więcej, Kocham je. Dla ciebie mam natomiast pozdrowienia od znanego ci osobiście Czesława