Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Wandziu, cieszę się na spacer po ich ogrodzie ;:65 :D . U siebie w wątku wstawiłam zdjęcia kupionych w zeszłym roku u Szmitów Little Lime i Polar Bear.
Miłego dnia :wit
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu już nie wiem co mam napisać :roll: powzdycham tylko trochę i dalej idę ścieżkami Twoje ogrodu delektować się pięknymi widoczkami ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Wandziu,zakupy hortensjowe super,ja tez bardzo je lubię i też zakupiłam 15 odmian ,miały przyjść jeszcze inne, ale na razie nie byłam w szkółce ,u mnie po 9 zł i wszystkie pięknie już kwitną w doniczkach,Twój ogród jak zwykle zachwyca ,a te zwiewne trawy bardzo dodają uroku,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wandziu,u Ciebie jak w bajce :wit
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Hortensje zachwycają , jak zwykle wszystkie piękne kwiaty w Twoim bajkowym
ogrodzie, jesteś mistrzynią kompozycji i uchwycenia na fotkach tego co najpiękniejsze ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne to zdjęcie jeżówek jakby modrzewiowy deszczyk na nie padał.
Także uwielbiam hortensję bukietowe - polar bear i magical candle - też mnie kuszą.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Wandziu coś Ty, nie wytrzymywałam, w telefonie łapałam zasięg i co nie co podglądałam, ale z pisaniem w telefonie to ja za nerwowa jestem, więc tylko tak cichaczem podglądaczem byłam.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Ja też ostatnio szalałam u Szmitów pomiędzy hortensjami. Kupiłam Mega Pearl, Diamant Rouge i Everest :heja . Po czym wróciłam do domu i dokupiłam jeszcze Pinky Winky ;:224 . I tym sposobem mam już 13 odmian bukietówki ;:224 . I jeszcze parę innych... ;:224 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

katja, z chęcią bym u ciebie obejrzała te hortensje, ale jak do twojego wątku trafić? Nie masz stopki i przez to jest badzo trudno cię znaleźć. Little Lime to ja muszę sobie kiedyś jednak kupić, nie daruję tej odmianie. Na razie moje zwyczajne limki też są małe, ale w przyszłości mam nadzieję wyrosną i staną się równe z ogrodzeniem. Mam tutaj dla Ciebie taki zestaw nieznanych mi z imienia jeżówek oraz hortensji Limelight w tle, które teraz nie są dużo wyższe od nich.

Obrazek
Obrazek

Anym, miło mi ciebie znów widzieć Aniu. Staram się ostatnio porządkować rabaty i właśnie udało mi się dokończyć jedną z nich. Pociągnęłam do końca obwódkę z ciemnych żurawek Obsidian. Ten rządek powstał z jednej sztuki kupionej chyba trzy lata temu. I tak po trochu rozmnażałam i dosadzałam kolejne sztuki, aż wreszcie doszłam do końca. Zobacz sama.
Obrazek

Obrazek

A tutaj drugą rabatę wykańczam trawkami "ptasie łapki". Też z własnego podziału. Jeszcze mi tylko jednej brakuje, ale uzupełnię na wiosnę.
Obrazek

Koziorożec, ależ Marto cena 9 złotych to po prostu rewelacja. Ciekawa jestem, jakiej wielkości są twoje sadzonki hortensji. Zresztą jakie by one były, to i tak warto za tyle kupować. Moje najtańsze były po kilkanaście złotych. Sama próbuję rozmnażać z patyczków, ale z marnym skutkiem. Co do traw to chyba najbardziej mi się podobają rozplenice. Czyż nie cudne są te ich puchate źdźbła? U mnie nie kwitną one tak zjawiskowo jak u innych, ale i tak jestem z nich bardzo zadowolona.
Obrazek

Dorcia7, dziękuję Dorotko. Ostatnio zrobiło się u mnie bardzo trawiasto, więc przyjmij fotkę z trawkami i żurawkami, które tak lubisz.
Obrazek

Obrazek

KDanuta, sprawiłaś mi wielką przyjemność swoim ponownym pojawieniem się na FO. Wspominałam cię bardzo miło i cieszę się Danusiu, że znów tu jesteś. Dla ciebie jedna z moich spacerowych ścieżek z wczesnojesiennie powiewającymi trawkami.
Obrazek

A-nie, w tym roku w tle jeżówek badzo ładnie rozrósł się śmiałek darniowy i to on pochyla na nie swoje ździebełka, tworząc efekt, jak to ładnie zauważyłaś, srebrzystego deszczyku. Wsłońcu wygląda to przepięknie. Natura czasem tworzy genialne cuda. Chodziłam na tę rabatę wielokotnie, żeby się temu przyjrzeć. Zadedykuję ci Alu ten oto fragment mojego hostowo-żurawkowego patchworku pod dębem.
Obrazek

DTJ, tak podejrzewałam Dorotko, że bez nas trudno ci wytrzymać. Ja też jak wyjadę, to rozglądam się, czy jest gdzieś w pobliżu jakiś komputer, albo biorę laptopa ze sobą. Mam dla ciebie piękne turzyce Frosted CUrls, takie fajne trawki z czuprynkami do czesania. Na pierwszy plan załapała się jakaś inna trawa i dlatego obraz stał się nieostry. Ale niech jej będzie ;:108
Obrazek

Edyta1, byłaś tam, to wiesz, że można kręćka dostać od tych wszystkich odmian i trudno się zdecydować, co kupić. Aly ty chyba Edytko dałaś sobie spokój z wybieraniem i kupilaś po prostu wszystko, co chciałaś. :;230 Mega Pearl zaraz wyklikam w necie, bo jakoś mi umknęła ta odmiana. Ja już zgromadziłam 30 odmian hortensji, ale wcale tego nie widać. Jak zdołam, wsadzę jeszcze więcej, Kocham je. Dla ciebie mam natomiast pozdrowienia od znanego ci osobiście Czesława
Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Wandziu :D 30 hortensji to już ogromna kolekcja. ;:oj
Gdzie to udało się Ci upchać ?
Na Twoich zdjęciach widać te hortensje , a wśród nich przewijają się trawy i jeżówki. ;:138
Ale nie pomyślałam nawet, że masz tego tak dużo. :shock:
Wobec , jak dla mnie zawrotnej ilości , chyba rzeczywiście muszę coś dokupić. :;230
:wit
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Piękna kompozycja ;:196 Wszystkie piękne ;:63
Wandziu, nie tu :wink: . Pamiętasz słonecznik, malwy...
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Hortensjowo u Ciebie się zrobiło Wandziu. ;:333 Mam do nich ogromną słabość. Może się uda pojechać do Szmita. Kupuję głównie przez internet w F-G ale tam jest koszmarnie drogo. :? Phantom jest bardzo silną rośliną, u mnie ma chyba największe kwiatostany. Wątek mam zamknięty, a ogrody podziwiam głównie ze szpitalnego łóżka. :(
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Wandziu, u Ciebie jak zwykle pieknie, tajemniczo, kwitnąco. Promienie słonka pieknie przebłyskują w cieniu drzew. Bardzo lubię tu zaglądać, choć rzadko sie dopisuję :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Traw to u Ciebie faktycznie zatrzęsienie ;:oj . Jest pięknie ;:108 . No cóż, jak się napatrzę, to pewnie coś kupię. Już 'spisałam' 3 odmiany turzyc, które pokazujesz :;230 . Potem będę 'tańczyć' po ogrodzie i szukać dla nich odpowiedniego miejsca ;:223 . Dopiero w tym roku, jak koleżanka wmusiła :wink: we mnie kilka traw, to zaczęłam się im przyglądać i zastanawiać, czemu ich wcześniej nie widziałam. No cóż, trzeba coś zmieniać w ogrodzie - będzie zajęcie i nowe widoki :lol: .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Witaj Wandziu :wit nazbierałaś sporo odmian jeżówek. Niby tak blisko a jednak warunki nieco inne, bo ja już 3 podejście do nich robiła i w końcu tej zimy przetrwały. Dlatego też Twoja kolekcja tak bardzo pieści moje oczy. Aloha jest cudowna
Ślicznie wygląda parka jeżówki z modrzewiem, fajnie się dopełniają. Rozplenice są cudowne, jestem pod ich ogromnym wrażeniem. Na razie mam jedną ale nie ostatnią.

Mam taka osobliwą prośbę. Mogłabyś obfocic ścieżkę? tą taka z wielu materiałów jakby zrobiona, trochę kostki, kamieni. Chce zrobić coś na podobę Twojej. One zawsze mi się podobały!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”