Grażynko, do tej szkółki wybieram się wiosną

To niedaleko nas, w Buku. Czytałam dużo dobrych opinii o ich trawach, więc myślę, że coś wybiorę. Dzięki za link
Jagódko, dziękuję za wpis i porady. Turzyca Ice Dance bardzo mi się podoba, dziękuję

Odnośnie żurawek mam mieszane odczucia, nie przepadam za nimi, podobnie jak za hostami, ale kto wie..skoro zdecydowałam się posadzić hostę do donicy to może i na żurawki się skuszę
Agapanty stały do grudnia na tarasie bo wciąż miały zielone liście, a potem trafiły do ciemnej śpiżarni, gdzie temp nie przekraczała 10 stopni. Nie podlewałam ich, ale ziemia była wilgotna. Wiem, że optymalne jest widne pomieszczenie o takiej temperaturze, ale takowego nie posiadam. W pokoju za zakręconym ogrzewaniem mam 16-17 stopni i nie jestem w stanie bardziej obniżyć. Teraz je przeniosłam do jasnego pokoju i zobaczymy. Kupiłam sporo tych agapantów w zeszłym roku i chciałabym, żeby wreszcie zakwitły...Gdybyś zauważyła na Twoich maleństwach pędy kwiatowe to napisz mi koniecznie, kupuję! Dziękuję
Ewa, pamiętam, że byłaś zadowolona, podobnie jak Gosia-Margo. Ja nie mogę powiedzieć tego samego. Wiem, że Aguniada zamawiała bodziszki i podobnie jak ja dostała mizernoty, które nie zakwitły. Może zależy, co się kupuje....chociaż Ewa kupowała piwonie i dostała zgnite, reklamowała, ale nie wiem z jakim skutkiem.
Moje agapanty już ruszyły, widać miały jednak za ciepło...no nic, będę ratować co się da i liczyć na kwiaty..