Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Majka411 ? ?róże w ogrodzie? 2013

Post »

Cześć Majeczko :wit
Miałam w tym roku nie kupować róż ale chyba nie wytrzymam :lol:
Szczególnie jak przejrzałam kolejny raz Twoją różankę.
St. Swithun cudo.
Myślę jeszcze nad Amandine Chanel i William Christie :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć
Asiu-daffodil ;:65 zaglądnęłam i cały czas główkuję co Ci napisać ?.. :;230

Ewciu-majowa?? posprawdzałam co mogłam?.. widzę, że w innych miejscach jest również brak dostępności do ImegeSheck a tu na forum w tej chwili znikł ten napis o zmianie przeglądarki. To chyba u nich jest coś nie tak. Ciekawa jestem czy inni mogą korzystać z żaby!
Dobrze, że Ty wstawiasz cudne wspomnienia, ja siedzę i sobie oglądam ?. ;:168 i wyszukuję co by tu zamówić?. :heja

Ilonko?? pewnie masz rację, ale uparcie do tej jesieni będę się trzymać tylko korekt?.. hihihi..hi ;:306 , a co tam masz w zanadrzu ?.. :lol: na tej swojej liście?. oj, ciekawa jestem (o? i tak, to się zaczyna? ;:306 )

Elwi ? Ejka ja nie wierzę, że nie masz co pokazywać?. ;:185 zapisuj się tu do nas do ?mój piękny ogród? ;:65 ;:65 My cieszymy się każdą roślinką?.. nie da rady tyle czekać aż dwa lata?? :;230
Ja Ciebie rozumiem ?. każda z nas miała taki początek ?.. obawa, że się coś źle zrobi?.. ;:oj Ale, Ty akurat jesteś wyjątkowo przygotowana do otworzenia własnego wątku. Co ja wyczytałam u Heni ?. jesteś góralką ?.. super ?. ;:215 Już widzę jak zaczniesz nam serwować zdjęcia z pięknych okolic ...
Żeby nie być nowonarodzoną musisz popisać kilkanaście postów?? nas jest tu tyle, że wystarczy choć raz każdej powiedzieć cześć. :;230
Pytasz o ostróżkę hiacyntową ?. chciałam mieć gotowe sadzonki, to siałam jeszcze zimą ?
Wystarczy, to zrobić pod koniec marca, i tak wcześniej jak po 15 maja nie wysadzisz.
Kwitnie dość długo jak na kwiat jednoroczny, jak przekwitnie główny pęd i go usuniesz, to ostróżka wypuszcza cieńsze boczne kwiatostany i te kwitną dalej. Warto wysiać kilka, to nie wiele pracy.
Ja pikowałam je do małych doniczek. W tym roku jeszcze nie widziałam nasion w sprzedaży.

Aneto ? ninettko ?jejku jesteś?? bardzo dobrze, bo jakoś was dużo wymiotło na zimowy urlopik ?. :;230
Już Ci piszę obie, St. Swithun i Spirit of Freedom idealnie się do siebie przykleiły.
To sadzonki od Petrovica miały dopiero drugi sezon, a na jesieni wycinałam ubiegłoroczne badyle, bo było potwornie im gęsto. Warto, bo piękne i ciągle kwitnące szczególnie Spirit, tego mam już kolejny krzaczek?. :heja
Anetka sama ciągle tam zaglądam i powiem Ci, że Amandine Chanel i William Christie też mnie potwornie kusi?..
one obie i te inne śliczne.
Tylko jedno mnie powstrzymuje? zrobiłam tyle zmian w nasadzeniach, że boję się misz-masz kolorystycznego. Ale, co tam będzie jesień?.. pomyślimy o korektach. :D

Dalej nie ma połączenia z Imagesheck ? żabą?.. póki, co czekam cierpliwie.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oj Majeczko, co ja mam w zanadrzu na swojej liście, to aż boję się pisać, pomijając nawet już ten fakt, że miejsca brak, musiałabym chyba zrobić najpierw napad na bank :;230 ale mi się zrymowało ;:306 ;:306 ;:306, więc drogą dedukcji próbuję wybrać ze trzy sztuki i nie idzie, bo wciąż wpadają mi do koszyka następne na które "choruję" i tak już kolejny dzień z rzędu wkurzam się i zamykam stronę szkółki nie kupując nic. Nie będę Ci zaśmiecała wątku, więc moją "dedukcję" jak się z nią uporam napiszę u siebie. No właśnie tak to się zaczyna ;:223
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Ilonko..... skąd ja to znam..... :;230
Wybieram się do Ciebie i wybrać się nie mogę...... ale za 15 minut dolecę, to zdążysz skrobnąć te swoje
panienki.... ;:65 ja tylko poczytam?.. :;230
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Wklepałam te swoje "wypociny" i nadal nic nie wiem, Majeczko ja liczę na Twoje zdanie o tych pannicach, please ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ciągle się zastanawiam, na ile nowości mogę sobie pozwolić :roll: William Christie wykazuje magiczną siłę przyciągania (może by jakąś nagłą kasę przyciągnął :?).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Majuś ale naszą cierpliwość wystawiasz na ciężką próbę
a może pogłaskaj te żabcie to się skusi na parę zdjęć :D
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Dziękuję Maju za odpowiedź. Wiesz, jak to jest - dasz komuś palec to chce całą rękę :;230 No to ja tak samo - podpytam Cię jeszcze :wink: Wyczytałam w necie, że nie powinno się sadzić róż na miejscu, w którym wcześniej rosły inne róże, bo występuje tzw. zmęczenie gleby. Ja miałam taki przypadek, że w zimie 2011 wymarzła mi już 10-letnia róża Westerland, rosnąca soliterowo. Na jej miejsce umyśliłam sobie Schloss Eutin, niestety nie chciała mi na tym miejscu w ogóle rosnąć. Tej jesieni ją przesadziłam i zobaczymy co będzie. Myślałam, że winna jest właśnie miejscówka bo zmarłej róży, ale Ty wciąż przesadzasz róże i chyba nie masz "zmęczenia" gleby? Co na ten temat myślisz?
Nie mogę się już doczekać Twoich kolejnych zdjęć ;:65 To prawdziwa uczta dla oczu i duszy ;:108
Pozdrawiam, Ejka
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Przyszłam pozdrowić weekendowo, z nadzieją na gałoumilacze. A tu wredna ropucha nie pozwala ich wstawić :evil: .Ja twardo na jesieni nie kupiłam nic. Na wiosnę też nie planuję. Chyba. Ale kusi mnie sporo królewien, oj kusi... Może donice? Tylko gdzie je ustawię -tarasu nie mam...
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Majka jak znajdziesz czas to kuknij do mnie. Dalej mam dylemat z różyczkami, jakie, koło których sadzić ;:oj
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wiesz Majka,
Przyszłam popatrzeć..... i nici z tego :roll: trening naszej cierpliwości, zafundowany przez żabę :;230
Ponieważ nie mam kiedy wstawiać , to nawet nie wchodzę i nie mam świadomości. Pewnie to przejściowe. Ostatnio widziałam, że zmienili stronę, moze to jest przyczyna?

Poczytałam tez wasze knucia jakis czas temu i sama dzisiaj sobie pochodzilam po niemieckich szkólkach i F. Ale mi się zachciało angielek... ;:219 czekam na cud, aż coś z krzaków na wjeżdzie wypadnie, albo pomogę temu cudowi :;230
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Majeczko a u Ciebie ciągle walka z żabą :?:
W taką zgniłą pogodę chętnie popatrzyłabym na całkiem inne różyczki niż moje ;:196
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Majeczko nie wymiotło na urlopik tylko praca tak pochłania czas. :;230 A jakieś różane foteczki ;:180
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Maju odpowiedziała ci u mnie w wątku w sprawie dzwoneczka
Sprawdź tę żabę bo my tu na głodzie i rezerwa się świeci ;:131
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Majuś, kto teraz strajkuje? Ty czy nadal żaba?

-- 20 sty 2014, o 10:11 --

PS Uległaś? bo ja tak :oops:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”