Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogrodowe zacisze Mandragory - cz. 3

Post »

:wit Brr u mnie też wszystko oszronione ;:108 hipek jeszcze trochę i rozkwitnie a goście ;:167 ;:167 ;:167 pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Milenko! :wit
Piękne ujęcia Twoich gości ;:433 ;:433
Wspaniałe takie podglądanie,prawda? :D
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Szron w ogrodzie - piękny widok, fajne fotki, pozdrawiam :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

akl62 pisze:Fajne zdjęcia. Karmnik jest jak akwarium lub ogień w kominku. Godzinami można się gapić.
Ja tez uwielbiam się gapić a jeszcze jak ptaszyny mają napełnione brzuszki to podwójna radość. ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witajcie w wiosenne, grudniowe popołudnie ;:oj Kontynuując moje zapiski z serii przepowiedni pogodowych "od Łucji do wigilii" - wczoraj pogoda była identyczna jak 13-ego, temperatura ok. -1 - 0 w ciągu dnia i słonecznie. Dziś słonko przed południem za chmurami, ale cieplej - w tej chwili + 3; cały dzień sucho i przyjemnie - zatem marzec powinien być ciepły. Pół godziny temu niebo rozjaśnione słońcem, niestety u mnie o tej porze roku po 14:30 już schodzi za górę :(
Aniu - mamy w B-cach wujka - złotą rączkę, zrobił kilka takich z resztek, a ja się cieszę jak dziecko, bo ta miejscówka bardzo ptakom podpasowała :tan Dorzucam 3 garście słonecznika i wystarcza to w ciągu dnia na 2-3 godziny, co chwilę ktoś przylatuje (głównie sikorki).
Aguś - dziś karmnik odwiedził dzięcioł zielonosiwy, niestety był strasznie krótko i nie zdążyłam zrobić zdjęcia.
Bogusiu - karmnik to korzyść zdecydowanie podwójna - ptaki mają co jeść, a my mamy radochę jak małe dzieci :lol:
Martuś - stołówka wreszcie pełna, karmnik na płocie od strony tuj sąsiadów odwiedzają pojedyncze sztuki, a w tym ruch jak na Marszałkowskiej ;:306 O dziwo - nowe miejsce jest mniej bezpieczne dla ptaków - większa szansa, że po płocie zaczai się jakiś zbłąkany kot, ale widać ptaki mają inną logikę :)
Joasiu - przy tak wysokich temperaturach myślę, że nie zaszkodzi, choć na pewno lepiej, aby leżała śniegowa kołderka ;:108
Agaciu - hehe "country geographic..." czasem jest lepsze niż wszelka egzotyka, bo nasze i swojskie ;:172
Kasiu - też bym nie wiedziała, gdyby się tutaj nie pojawiały i gdyby nie moja chęć ich identyfikacji. Z biologii to wspominam genetykę, której za nic w świecie nie mogłam pojąć i do dziś się zastanawiam jakby miało mi się to w życiu przydać? ;:204
Jadziu - zima jest okropna, ale odkąd mieszkam na wsi, o dziwo łatwiej mi ją przetrwać. Jak każdy odliczam dni do wiosny, ale trzeba szukać uroków zimy, żeby nie zwariować :) Zawsze coś tam się znajdzie ;:196
Aniu - święta prawda z tym porównaniem do akwarium ;:108
Madziu - już pisałam u Ciebie - hipek rośnie dosłownie w oczach ;:oj Dziś już ma jakieś 35-40 cm wysokości. Okręcam doniczkę, bo strasznie go wygina do światła.
Aniu - oj tak, możliwość obserwacji ptaków to coś wspaniałego. Tylko jeśli będą tyle jadły, to muszę chyba zrobić jakieś hurtowe zakupy słonecznika... :twisted:
Iwonko - dziękuję i też pozdrawiam ;:196

To jeszcze trochę Was pozanudzam ;:131 Sikorkom nie przeszkadzało, że stałam jakieś 5 metrów od karmnika. Żałuję, że nie zdążyłam sfotografować dzięcioła zielonosiwego, przepiękny ptak ;:108 Nie mam 100% pewności, czy to on, był to ptak odrobinę większy od kosa, ale bardziej "smukłej" budowy ciała, zabarwienie żółto-zielone, bez charakterystycznej czerwonej "czapeczki", tak jak ten z drugiego zdjęcia z podanego linku.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Milenko, odwiedziła karmnik sójka, wrzuć rodzynki i orzechy włoskie rozdrobnione, będzie wdzięczna.
A róża w cukrze śliczny widok. Na zdjęciu oddaje swoje piękno.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Super te Twoje sikorki ;:108 , moje strasznie płochliwe...może dlatego że miastowe :uszy .
U mnie karmnik na balkonie ma miejsce, ale sikorki nawet przez firankę podglądane uciekają w te pędy jak tylko coś drgnie ;:224
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Super ujęcia ;:138
Ja się trochę obawiam powiesić karmnik, bo u sąsiadów jest bardzo łowny kot, który lubi u mnie przesiadywać. A uwielbiam obserwować ptaki.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Milenko jakie cudne te ptaszki. Niestety ornitolog ze mnie żaden i oprócz gołębia, wróbla i sroki ciężko zidentyfikować te bardziej skrywające się w koronach drzew.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Milenko zgubiłam Cię na bardzo długo i dopiero dzisiaj konsekwentnie zaczęłam szukać, bo chciałam napisać o awatarku i znalazłam pieseczka, który zastąpił salamandrę. Obejrzałam śliczne zdjęcia, wianki i ptaszki. Moje jeszcze nie przychodzą do stołówki chociaż jest już zaopatrzona. Mam parę sójek które intensywnie zaglądają do naszych sadów z pobliskiego zagajnika, podobno jajka innym ptakom kradną paskudy!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Karmnik ;:333 i u mnie zrobił się większy ruch.
Zdjęcia oszronionego świata rewelacyjnie.
Jestem ciekawa czy przepowiednie z pogodą się sprawdzą ;:224
Awatar użytkownika
madusia
1000p
1000p
Od: 19 paź 2013, o 20:15
Kontakt:

Post »

:wit Super goście przychodzą do Ciebie, u mnie też ich sporo ale Tayson je przegania niestety ;:185
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

MIlenko jaka śliczna jest ta sikorka modra z pierwszej fotki, u mnie jest ich niewiele ale czasem się pokazują, piękne fotki, dzięcioły u mnie tylko te zwykła w czapkach :wink: , a to u ciebie w ogrodzie był dudek? Dobrze pamiętam?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Milenko, śliczni goście odwiedzają Twoje karmniki :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Milenko jak zawsze zachwycające zdjęcia ptaków.... one dosłownie jakby czekały, kiedy cykniesz im fotkę ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”