Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

Kupiłam dzisiaj w Castoramie czosnki Purple Sensation w przecenie, po 2 złote torebeczka. Ale się cieszę! Akurat wczoraj oglądałam w necie fajne zdjęcia z czosnkami w roli głównej i tak mi się ich zachciało, a tutaj dzisiaj mój M kupował jakąś rurę w markecie i ja przy okazji też sobie skorzystałam.
A w ogóle to już się przymierzam do wspominek, bo już chyba czas na to. Są dwie możliwości: albo zamykać wątek, albo odgrzewać stare kotlety. A ja wątku jakoś nie mogę zamknąć, bo bez Was to ja już dzisiaj nie umiem...

Początki sezonu. Ziemia wokół zaczyna się ruszać i wszystko garnie się znów do życia :D :D
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A mu nie umiemy już bez Twojego ogrodu :D odgrzewane kotlety nie są tak dobre jak świeże,tak samo jest ze zdjęciami ,ale i tak miło jest popatrzeć gdy za oknem brrrr...czytałam właśnie że zapowiadają pierwszy atak zimy
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Narobiłaś mi ochoty na przeczesywanie sklepów,tak się składa,że mąż jutro jedzie po jakieś drobiazgi,a nuż i ja z czymś wyjdę... ;:oj Tylko,że nie wszędzie przeceniają,wolą wyrzucić :evil: Zabraniam zamykania wątku,pokazuj zdjęcia,które nie dopchały się do prezentacji na bieżąco ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Wandziu........a ja mogę funkcjonować na odgrzewanych kotletach, więc bardzo chętnie wrócę do Twoich wspominek.....sezon letni miałam bardzo wypełniony więc teraz chętnie nadrobię zaległości....
....ja w tym roku też się załapałam na wyprzedaż, fajnie kupuję się w cenach na naszą kieszeń wiedząc jeszcze jaka cena pierwotna była ;:167 się raduje......

.....u mnie zima już atakuje, przed godzinką przyjechałam do domku i pierwszy śnieżek sypie z deszczem....

;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dorotka, też słyszałam, że śnieg ma spaść, a więc szybciutko muszę jutro te swoje nowe czosnki wysadzić do ziemi. Prawdę mówiąc, nigdy nieczego nie sadziłam tak późno. Ale podobno cebulowe można jeszcze w grrudniu. :D

Mireczko, kochana, świetnie to ujęłaś. Zdjęcia, które się nie dopchały. Faktycznie jest ich trochę. W sezonie nie wyglądały zachęcająco, bo wydawały się zwykłe, normalne, natomiast teraz fajnie się wspomina to, co było, więc takie fotki nabierają nowej wartości. A co do wyprzedaży, to warto teraz wszystko przeglądać w marketach, bo o ile dotychczas utrzymywali ceny, to już teraz chcą ostatecznie wyprzedać to, co im zalega. Zaraz do ciebie zerknę, co tam nowego.

leszczynko, no coś ty? Śnieżek już masz? To jednak ci nasi synoptycy mieli rację, że już normalna zima przychodzi. Krysieńko, wyprzedaże pokazują nam, ile byśmy przeplacili, kupując wcześniej, prawda? Dlatego tak radośnie się nam teraz kupuje. A szczególnie w tym roku jesień spzyja późnemu sadzeniu wszelakich cebul. Całuję!
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielokrotnie czytałam ,że cebulowe można sadzić dopóki ziemia nie jest zamarznięta ,mnie martwi coś innego,jeszcze kilku rózom kopczyków nie zrobiłam no i agrowłókninowe kaptury jeszcze nie założone
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Wandziu koniecznie pokazuj. Mnie w tym roku sporo forumowych nowinek uciekło, więc w końcu będę w temacie. Po za tym dużo milej patrzeć na kolorowe kwiaty niż na deszczysko i śnieżysko za oknem. Po za tym to wspaniały moment na przeanalizowanie całego sezonu- jakie popełniliśmy błędy, co nam się udało, a także snucie planów na wiosenne nasadzenia i spisywanie chciejstw.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wandziu, pokazuj kotlety niezwłocznie :lol: !!!
A Twój wątek po prostu musi trwać :!: , inaczej zwiędniemy przez zimę ... i śnieg nas zasypie, mróz zmrozi i w ogóle ... już będzie po nas ... ;:199 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu u mnie za oknem robi się biało ;:oj
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, fajnie, ze zaczynasz wspomnienia ;:138
Przy okazji będę wypatrywania...host w donicach :wink:

Świetna okazja z tymi trawami. Ja też bym się skusiła. Szukałam wyprzedaży cebul w necie, bo brakło mi czosnków, ale nędza ogólnie. Może jutro zajrzę do jakiegoś marketu.
Pozdrowionka :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Wanda, ja tez kotlety lubię :) Ostatnie zdjęcie wiosenne jest takie optymistyczne! W przyszłym tygodniu muszę przegrupować taras i osłonić donice, oj jak mis ie nie chce zimy... Ciekawe jakie są dłuższe prognozy...byle nie -20 , nie wyrabiam wtedy...
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

No patrzcie jak to jest wbrew logice, jak jest co pokazywać to nie ma czasu, jak jest czas to nie ma co pokazywać.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Dobre kotlety nie są złe, a te się zapowiadają smakowicie! :;230
Wandziu! Ja też lubię czosneczki. Trochę ich straciłam ostatniej zimy, ale czy duże, czy małe mają swój urok! ;:3
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wanda, Ty to chyba ściągasz te okazje.
Mnie się nie udaje. A wręcz przeciwnie. Jesienią próbowąłam kupić jeszcze cebulowe, ale u nas wszystko już było wykupione :roll:
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

leszczyna pisze:Wandziu........a ja mogę funkcjonować na odgrzewanych kotletach, więc bardzo chętnie wrócę do Twoich wspominek.....sezon letni miałam bardzo wypełniony więc teraz chętnie nadrobię zaległości....
Ja także....podobnie jak Krysia. :heja Ba... całe lato mieszkam na działce gdzie brak kompa, Wandziu jedynie teraz mogę dokładnie pooglądać twoje piękne ogrodowe królestwo. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”