Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część III)

Post »

Tyle pięknych zdjęć dałaś, że nie wiem od czego zacząć! ;:173 Zapowiada się ciekawie clematis. Poproszę o fotki, jak się całkiem rozwinie!
Kamasję mam, ale ona chyba mi jeszcze nie kwitnie. Wokół róż mam podagrycznik i przez dalie nie miałam czasu sie nim zająć, ale planuję. ;:131 U Ciebie pięknie wypielone ;:333
Rodek zapowiada się apetycznie! :heja
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co to za roślina ta Arisaema amurense ;:oj Czy ona zimuje w gruncie ? CUDO...lubię takie zieloności ;:333
Przeczytałam u Ciebie, że mój biały powojnik nie lubi pełnego słońca. Teraz rozumiem, dlaczego tak słabo rośnie.
Zatem czeka go przeprowadzka :?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Przepiękny ogród, taki wypielęgnowany. A już twój żarnowiec faktycznie jest wizytówką na wiosnę.
Bardzo spodobał mi się ten późno kwitnący tulipan Elegant Lady. Ciekawa jestem czy zmienia kolor, czy zostaje w tych pastelowych barwach.
I chyba sobie kupiłam przypadkiem takiego samego clemka Lemon Dream :heja Fantastycznie kwitnie ;:167
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ilonko przepiękna kaskada i cały ogród, taki wycackany. ;:138
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ilonko cudne zdjęcia, zachwyca Twój ogród. Bardzo miło się po nim spaceruje.
Arisaema amurense bardzo ciekawa roślina zaciekawiła mnie bardzo.
Bzy urzekają a róze to bardzo dorodne krazki i już maja pączki.
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Odkryłam cudny ogród, który staje się dla mnie inspiracją. Jestem pod wrażeniem doboru krzewów ale i całości. Z przyjemnością ogląda się tak dopieszczone rośliny :wit
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Ilonko dawno mnie nie było u Ciebie ależ masz raj na ziemi piękne pergole cudne tulipany ,krzerwy ,kwitnące bylinki rewelacyjny widok. ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Jejku ilu miłych gości ;:196 , strasznie się cieszę, że podoba się Wam w moim ogrodzie i naprawdę bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa, które jeszcze mocniej motywują mnie do dalszych działań, bo wiem, że mój trud jest doceniony, piszę ogólne podziękowania, żeby bez przerwy nie powtarzać tego samego, a każdemu z osobna odpowiem na temat

Marysiu, fajnie wyszło z tymi perełkami ;:306, ja miałam na myśli roślinki, ale tak na prawdę to też moje kochane perełki, nic im nie zrobiłam, chodziły za mną jak cień, gdy krążyłam z aparatem, one już tak mają, są zawsze tam, gdzie ja, śmieję się, że pilnują mnie czy aby dobrze pelę czy na pewno nie zostawiłam jakiegoś chwaścika

Madziu, tak to Białobok on dopiero zaczyna, faktycznie te zapachy są oszałamiające, uwielbiam ten moment, kiedy wracam z pracy (z centrum miasta na wieś :;230 ), to uczucie, gdy przechodzę przez furtkę czując się jakbym przechodziła do innego świata (proszę źle nie odbierać, do tamtego jeszcze mi się nie spieszy ;:306) Rh dopiero pokaże swe kolorki, które niestety dość trudno oddać tak jak i kolorki azalii, ale spróbuję, może się uda

Aniu, oj tak Mata Hari mogą człowieka zmylić, u mnie jeszcze teraz Elegant Lady pręży się dumnie, ciekawa jestem czy pozostanie taki pastelowy czy też zmieni z czasem swą barwę

Aniu, widziałam to Twoje cudeńko, w zasadzie to Kaiser już trafił na listę moich chciejstw, no chyba, że ten mój okaże się bardzo do niego podobny, sama jestem ciekawa

Aguś, sama czasami nie wierzę w jakim tempie to wszystko się rozrasta, ale wystarczy spojrzeć na zdjęcia z poprzedniego sezonu, a już widać kolosalna różnicę

Iwonko, lubię poogladać sobie roślinki, ale mnie również najbardziej przyciągają widoki perspektywiczne

Majeczko, fajnie, że jesteś :tan, oj coś się ociągasz w tym sezonie z założeniem swojego wątku, już widzę jak nas później zaskoczysz, moje bzy prowadzone są na drzewka więc trudno mi odpowiedzieć, chociaż mam też jednego w formie krzaka z tym, że on jest raczej z tych pojedynczych i strasznie mi w tym sezonie wystrzelił, więc mam go zamiar dość porządnie przyciąć, ale czy zakwitnie za rok, tego niestety nie wiem

Janusz, cieszę się, że mój ogród w Twoich oczach wygląda na zadbany, staram się jak mogę, są jednak miejsca, które doprowadzają mnie do szału i w zasadzie ich nie pokazuję, niestety ja nie jestem wstanie tam sama uporządkować, bo to raczej praca dla facetów, a Oni też mają zbyt mało czasu na wszystko po powrocie z pracy, więc muszę cierpliwie czekać, tym bardziej, że teraz priorytet ma kamienna ścieżka. A co do piesków, wierzę, że gdyby nadarzyła się okazja wzięcia takiej słodkiej kulki to trudno byłoby się oprzeć, bo wiem to sama po sobie, w dalszej części najchętniej napisałabym Ci nie bądź takim pesymistą, ale ja sama czasami mam już takie myśli, więc pozwól, że przemilczę życząc Ci tego życia w jak najlepszym zdrowiu jak najwięcej.

Marysiu, witaj wśród zielono zakręconych, jak wyszłaś z ukrycia ;:306 , to może założysz również swój wątek? Widzę, że jesteś z Poznania, więc może gdzieś z okolic dobrze mi znanych ? floks kanadyjski rzeczywiście ma piękny kolorek ;:108

Madziu, wiem, że co niektórzy je okrywają, ale ja nie mam takiej możliwości, myślę, że jak już się zahartowała przez tyle lat, to nawet byłoby dla niej niewskazane, a jak była młoda to nie pomyślałam nawet o okryciu, pewnie teraz profilaktycznie w pierwszym roku po posadzeniu bym okryła

Miłka, również jestem strasznie ciekawa tego clematisa, pewnie że pokażę jak się rozwinie ;:108 , podagrycznik dostałam w prezencie z jakąś roślinką niestety, bo go nie miałam, ale chyba w porę zauważyłam i na bieżąco jak się tylko listek pokaże likwiduję, ale jak wlezie gdzieś w korzenie to i tak będzie ;:223

Iwonko, Arisaema amurense to bylina zimująca w gruncie, u mnie rośnie bez okrywania, ale może to błąd, bo trzeci rok z rzędu ma jeden kwiatek w ogóle jakoś słabo się rozrasta, a może miejsce nie to, chyba muszę o niej poczytać, o tym powojniku, że nie lubi słońca wyczytałam tutaj u kogoś na forum, może się zgadzać, gdyż moja sąsiadka miała dwa w cieniu i kwitły obłędnie

Jolu, żarnowiec normalnie szaleje, może troszkę stracił na uroku w momencie, gdy zrobiłam pod nim nową rabatkę dla róż, ale nie miałam już gdzie jej wkomponować, wcześniej jeszcze bardziej odbijał na tle trawy, ale cóż coś kosztem czegoś, wydaje mi się, że Lemon Dream to dobry wybór, co prawda mam go od wiosny, ale już pokazał na co go stać

Alu, staram się, ale jak jedno skończę to mogę zaczynać od początku, nigdy nie jest tak, aby wycackany był cały, chociaż bardzo by się chciało, cieszę się, że kaskada przypadła Ci do gustu

Sylwia, bzy kwitną już na całego, jak tak dalej pójdzie to pierwsze róże zakwitną lada dzień, Airsaema amurense jest fajna tylko jak dla mnie troszkę za niska, najlepiej posadzić ją gdzieś z przodu, żeby była bardziej widoczna
Asiu, witaj :wit , bo chyba tak masz na imię Camellio, jeśli się nie mylę, dziękuję za te ciepłe słowa, cieszę się, że mój ogród może być dla kogoś inspiracją, oczywiście w najbliższym czasie zajrzę i do Ciebie ;:108

Beatko ;:196, aż się zarumieniłam, jak czytam takie słowa, to jakoś przychylniej zaczynam patrzeć na swój ogród, bo jak to ogrodomaniaczka wciąż jeszcze widzę coś do poprawienia ;:223

dla cierpliwych "mała porcyjka" ;:306 zdjęć,
czy nie macie wrażenia, że straciły one ostatnio na jakości w porównaniu do tych, które zamieszczałam wcześniej (wiem, że mi się wzrok pogorszył, ale chyba nie aż tak ;:oj), zbliżenia jeszcze jako tako, ale te z większej perspektywy wydają mi się mało wyraźne, muszę jutro porozmawiać ze znajomym, który zna się na takich rzeczach czy wystarczy zmiana karty czy też pora na nowy aparat, ale za wszystkie wskazówki będę wdzięczna ,

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cdn nastąpi, a dziś na zakończenie takie cudeńko, które ujrzałam wczoraj (niestety nn)
Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Ilonko mój wzrok może też nie najlepszy, ale uważam, że zdjęcia robisz fajne, ciekawe, a ogród Twój ciągle mnie zachwyca ;:138
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Kolejne piękne rabaty ;:138
A ten śliczny tulipan to nie będzie Blue Parrot
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Podobają mi się lilaki w kolorze intensywnego fioletu, tak jak te przy ścieżce. Możesz zdradzić co to za odmiana oraz czy są szczepione, czy też na własnym korzeniu?
marysia59
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 30 kwie 2014, o 19:16

Post »

Ilonko ;:196
mieszkam na Łazarzu i też tutaj mam działkę :-)
ogrodowy Szkodnik
Awatar użytkownika
Aga1504
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 15:51

Post »

Super obwódka z różowych ... :?: kwiatów i ten aniołek ;:oj
Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Awatar użytkownika
persymona
200p
200p
Od: 7 mar 2012, o 15:12

Post »

Cudowne masz te zakątki z rh i azaliami takie namiastki wschodu w ogrodzie. Rabata wygląda jakby płonęła od żywych kolorów ;:167 i ta alejka bzów wygląda jeszcze efektowniej kiedy rozwinęły się lepiej kwiaty :) Masz tam taki porządek, wszystko pięknie zadbane
lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Pięknie, festiwal kolorów, zapachów - szkodą że technika nie umożliwia nam przesyłanie i ich, ale wyobraźnia działa. Nie dziwię się że po powrocie z pracy czujesz się u siebie jak w Raju ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”