Kwiecisty ogród Doroty
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kwiecisty ogród Doroty
Dorotko włożyłaś dużo pracy i potu ale efekty masz cudne a i na pewno dużo satysfakcji. Ja lubię się napracować ,czasami wręcz do upadłego jak się na coś zawezmę , a później usiąść , podziwiać i wypoczywać.
Bzy masz piękne , mają one teraz swój czas. Dziś jak szłam na zakupy to podziwiałam każdy krzew po drodze ( a było ich sporo).Są takie cudne z tą zielono-liliową chmurą ( lub zielono - białą). No i ten uwodzicielski zapach. Szkoda tylko ,że nie kwitną do końca lata...
Bzy masz piękne , mają one teraz swój czas. Dziś jak szłam na zakupy to podziwiałam każdy krzew po drodze ( a było ich sporo).Są takie cudne z tą zielono-liliową chmurą ( lub zielono - białą). No i ten uwodzicielski zapach. Szkoda tylko ,że nie kwitną do końca lata...
- manenka71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
te iryski mamy z tego samego żródła tak od geni , byłam osobiscie bo mam blisko do niej i te cuda mi dała i już w tym roku mi wszystkie prawie mają pąki ciekawe jakie beda już nie moge sie doczekac
a ten bez zbialymi obrzezami przepiekny nawet nie wiedziała że taki jest a ostatnie zdjecie kolorowe niesamowite zestawienie koloru
a ten bez zbialymi obrzezami przepiekny nawet nie wiedziała że taki jest a ostatnie zdjecie kolorowe niesamowite zestawienie koloru

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Dorotko,piękna kolekcja bzów,a jaki zapach musi byc.U mnie pierwszy raz będą kwitły białe,fioletowy nadal się ociąga.Gdzieś widziałam nowość w żółtym kolorze i takiego musze poszukać.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Ewo ten rododendron nazywa się Lamentosa
Aniu któryś raz rozpoznajesz moje roślinki
nazwa trudna więc na pewno jej nie utrwalę
A jak Twoja rozrosła się, kwitnie.
Marysiu ja mam tak samo, mogłabym stać przy nich i cały czas wąchać. Ja mam jeszcze biały, to też mała sadzonka, może za kilka lat zobaczę jak kwitnie.
Grażynko myślimy podobnie
Ja powoli mam dość remontów, u mnie to trwa już 6 lat. Na razie tylko balkonik wyflizowany, taras wczoraj rozpoczęty. Dziś pada więc obawiam się, że przez pogodę może być wszystko odsunięte w czasie, a mężowi urlop szybko się skończy.
Marzenko ja dostałam je od Gieni chyba 5 lat temu, ten rok tak pięknie kwitną.
Bez jest bardzo orginalny, miałam taki posadzony na starej działce, został teraz zachwycają się nim nowi właściciele. a ja od razu kupiłam ten sam.
Małgosiu zapach cudowny
Bzu o żółtych kwiatach jeszcze nie widziałam. Dziś po południu dojedzie do mnie bez Meyera.
Wczoraj spędziłam bardzo pracowicie dzień, plewiłam rabatki. nawet nie przypuszczałam, że tyle wiader chwastów wyniosę, a plewiłam te rabatki już drugi raz.
Dziś deszczyk rankiem wszystko delikatnie podlał.
Mam zdjęcia robione dziś rano z kroplami deszczu na liściach

ten rododendron nazywa się Blutopia

kamasje

Aniu któryś raz rozpoznajesz moje roślinki

A jak Twoja rozrosła się, kwitnie.
Marysiu ja mam tak samo, mogłabym stać przy nich i cały czas wąchać. Ja mam jeszcze biały, to też mała sadzonka, może za kilka lat zobaczę jak kwitnie.
Grażynko myślimy podobnie

Ja powoli mam dość remontów, u mnie to trwa już 6 lat. Na razie tylko balkonik wyflizowany, taras wczoraj rozpoczęty. Dziś pada więc obawiam się, że przez pogodę może być wszystko odsunięte w czasie, a mężowi urlop szybko się skończy.
Marzenko ja dostałam je od Gieni chyba 5 lat temu, ten rok tak pięknie kwitną.
Bez jest bardzo orginalny, miałam taki posadzony na starej działce, został teraz zachwycają się nim nowi właściciele. a ja od razu kupiłam ten sam.
Małgosiu zapach cudowny

Wczoraj spędziłam bardzo pracowicie dzień, plewiłam rabatki. nawet nie przypuszczałam, że tyle wiader chwastów wyniosę, a plewiłam te rabatki już drugi raz.
Dziś deszczyk rankiem wszystko delikatnie podlał.
Mam zdjęcia robione dziś rano z kroplami deszczu na liściach
ten rododendron nazywa się Blutopia
kamasje
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Pierwszy raz widzę kwiaty o nazwie kamasja,pieknie wygladają,to bylina?
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A moje kamasje w tym roku mają tylko liście ani jednego kwiatostanu
Rh masz śliczne! a co jest pod konwaliami?

- manenka71
te pod konwaliami kwiatki piekne ale też nie widziałam ich nigdy ale kamasje ach cudowne to byliny pierwszy raz widze
- korzo_m
Małgosiu ja jeszcze z 6 lat temu też nie znałam kamasji. Dostałam cebulki od Ani- Raczek już mi się fajnie rozmnożyły, że obecnie mam posadzone w 3 kępkach.
Marysiu moje kamasje wykopuję co dwa lata, suszę, dzielę cebulki, nie wiem ile w tym prawdy ale ma to wpływ na lepsze kwitnienie w przyszłych sezonach. Zauważyłam też, że tylko te największe cebule wydaja kwiaty, mniejsze idą w liście.
Marzenko to roślinka zadarniająca do miejsc cienistych, nie wiem czy nie pomylę nazwy -runianka japońska. Mam ją oczywiście z wymiany forumowej.
Kamasje to kwiaty cebulowe.
U mnie cały czas mży, fajnie że deszcz podlewa, znowu roślinki szybko pójdą w górę. Może nas ten deszcz ochroni przed nadchodzącymi zimnymi ogrodnikami.
Czekam dziś na niespodziankę po godz 15 ma do mnie przyjechać bez i dostanę dwie nowe róże, jestem ciekawa co to będą za cuda.
To jeszcze wkleję kilka porannych zdjęć

to są magiczne tulipany jeszcze niedawno były żółte z delikatnymi paskami czerwieni, a dziś...

mój najnowszy nabytek, zawilec o pięknych postrzępionych liściach

Marysiu moje kamasje wykopuję co dwa lata, suszę, dzielę cebulki, nie wiem ile w tym prawdy ale ma to wpływ na lepsze kwitnienie w przyszłych sezonach. Zauważyłam też, że tylko te największe cebule wydaja kwiaty, mniejsze idą w liście.
Marzenko to roślinka zadarniająca do miejsc cienistych, nie wiem czy nie pomylę nazwy -runianka japońska. Mam ją oczywiście z wymiany forumowej.
Kamasje to kwiaty cebulowe.
U mnie cały czas mży, fajnie że deszcz podlewa, znowu roślinki szybko pójdą w górę. Może nas ten deszcz ochroni przed nadchodzącymi zimnymi ogrodnikami.
Czekam dziś na niespodziankę po godz 15 ma do mnie przyjechać bez i dostanę dwie nowe róże, jestem ciekawa co to będą za cuda.
To jeszcze wkleję kilka porannych zdjęć
to są magiczne tulipany jeszcze niedawno były żółte z delikatnymi paskami czerwieni, a dziś...
mój najnowszy nabytek, zawilec o pięknych postrzępionych liściach
- manenka71
sliczne te ostatnie pomaranczowe to nie przywrotnik ?dostałam od Marty (koziorozec)przywrotnika podobne liscie jeśli to to super
a jeśli bedziesz rozsadzac roslinki do cienia tą runianke to bedziesz pamietac o mnie
a jeśli bedziesz rozsadzac roslinki do cienia tą runianke to bedziesz pamietac o mnie

- korzo_m
Marzenko ta ostatnia roślinka to kuklik. Przywrotnik mam ale o zupełnie innych liściach, jeszcze nie kwitnie, to też piękna roślinka, długo ciekawie wygląda. Pamiętam o Tobie
eraz, proszę upomnij się jak przekwitnie ( moja pamięć często szwankuje
)
Dojechały do mnie róże, mam
1. Rosa Gujarda
2. Parkową Turbilone
3. wielkokwiatową Perłowokremowa ( nie wiem czy to jej właściwa nazwa odmianowa)
Bez Meyera mały, ale ma 3 pąki kwiatowe.

Dojechały do mnie róże, mam
1. Rosa Gujarda
2. Parkową Turbilone
3. wielkokwiatową Perłowokremowa ( nie wiem czy to jej właściwa nazwa odmianowa)
Bez Meyera mały, ale ma 3 pąki kwiatowe.
- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
[quote="korzo_m"]

Dorotko jak się nazywa ten kwiatek?
Bardzo spodobał Mi się bez Sensation!!
cudeńko... i iryski no,no piękniutko Ci kwitną ...
Dorotko jak się nazywa ten kwiatek?
Bardzo spodobał Mi się bez Sensation!!

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko prześliczne masz bzy i tak dużo odmian, ja mam miejsce tylko na 1 drzewko, ale pachnie na pół ogrodu....... wyobrażam sobie jakie cudne aromaty u Ciebie muszą się roznosić
Wiosenne ogrody wciąż są niesamowicie kolorowe...... przekwitają drzewa owocowe a zaczynają krzewy ozdobne..... różaneczniki masz śliczne..... piękne kolorki

Wiosenne ogrody wciąż są niesamowicie kolorowe...... przekwitają drzewa owocowe a zaczynają krzewy ozdobne..... różaneczniki masz śliczne..... piękne kolorki

- korzo_m
Reniu to kocimiętka, specjalnie ją siałam dla moich kotek, ale one jej zapachem w ogóle nie są zainteresowane
Niewyraźne zdjęcie mi wyszło.
Sensacja to bardzo piękny orginalny bez.
Agnieszko moje szczepione bzy pachną delikatnie, najbardziej woń unosi się obok najstarszego,tego co otrzymałam w spadku.
Wiosna jest najcudowniejszą dla mnie porą roku, później tak szybko czas goni do jesieni.
U mnie za chwilę zakwitną azalie, na nowości kupione niedawno już nie mogę się doczekać.

Sensacja to bardzo piękny orginalny bez.
Agnieszko moje szczepione bzy pachną delikatnie, najbardziej woń unosi się obok najstarszego,tego co otrzymałam w spadku.
Wiosna jest najcudowniejszą dla mnie porą roku, później tak szybko czas goni do jesieni.
U mnie za chwilę zakwitną azalie, na nowości kupione niedawno już nie mogę się doczekać.
Ja kocimiętkę ostatnio przy pieleniu usunęłam
Myślałam,że to chwast
Tym bardziej, ze obok na zarośnietej działce jest tego mnóstwo. Nie siałam to nie wiedziałam
Nie miał mnie kto uswiadomić 

- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
Dorotko w Twoim ogrodzie jak w bajce ,cudowne kolorowe kwiaty.Moje roślinki tez by chciały taki deszczyk