Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aniu !Masz taki uporządkowany i przemyślany ogród.Dużo różnych kwiatów.Może wiesz jaka to odmiana żywotnika w kształcie kul ?Mam coś podobnego ,ale Twoje są dużo większe i ciekawi mnie ,czy to jest to samo.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Teraz trochę hostowo ...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

... i troszkę kwiatuszków hostowych :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzia55 pisze:Witaj Aniu !Masz taki uporządkowany i przemyślany ogród.Dużo różnych kwiatów.Może wiesz jaka to odmiana żywotnika w kształcie kul ?Mam coś podobnego ,ale Twoje są dużo większe i ciekawi mnie ,czy to jest to samo.
Zuzieczko :D jeden to na pewno Żywotnik zachodni `Danica`, to ten mniejszy. Ten drugi większy :wink: niestety nie znam nazwy. Trochę inaczej rośnie niż "Danica", nie formuje się kuliście tylko bardziej rozrasta mu się góra :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Anulko, to ma być trochę hostowo ? :shock:
Toć to całe hostowisko !
Są piękne !
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teraz trochę kwiecia :D

... i przerwa :wink: pewnie znowu na długo ... :wink: :wink:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam jeszcze o czymś baaardzo ważnym :D chyba będę "babcią" ogródkową :D :D
Jakiś czas temu znalazłam w tui gniazdko z jednym jajkiem ... potem było drugie a teraz od prawie tygodnia mała ptaszyna siedzi cierpliwie na tych jajeczkach i prawie się stamtąd nie rusza :D :D
Będą małe ptaszuńki ;:87

Obrazek
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, weszłam do Twojego ogródka i pomyślałam, oj tyle postów, to chyba dzisiaj zacznę i przez parę dni dam radę dotrzeć do końca - no i nie udało się... Gospodyni okazała się przemiłą, serdeczną, niesamowicie zyczliwą Osobą, i pokazywała takie CUDA, że musiałam zostać do końca i wszystko obejrzeć :)
Masz przepiękny, przemyślany ogród, ale to już wiesz, bo każdy kto go zobaczy pieje z zachwytu- ja również.
Będę tu wracała z ogromną przyjemnością :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu :D Dziękuję za tak miłe słowa ;:168 ja u Ciebie również bywam i zachwycam się Twoim RAJEM :D

Teraz niecierpliwie czekam na przepisy na Twoje pyszności, które nam tam serwujesz :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, a jak juz tak po nocy urządzamy pogaduchy - to powiedz mi hostę Fragrant Buqet masz na stanowisku słonecznym, czy cienistym - bo ja też ja mam i nie wiem czy dobrze wsadziłam :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, raczej rośnie w miejscu cienistym. Słońce jest tylko wcześnie rano ...
Poza tym ma cień od drzew, przy których rośnie.
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Aniu ależ u ciebie pięknie i kolorowo :shock: :P
Weszłam i chyba nie wyjdę szybko z twojego raju :lol:
Masz przecudnie :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Ależ u ciebie róznorodność !!!
Bardzo mi się podoba gdy jest na co popatrzeć, a w twoim ogrodzie nie wiedziałabym w która stronę spojrzeć :P
Zupełnie nie rozumiem dlaczego jeszcze u siebie nie mam tawuły ? :P

P.S. Gratuluję babciu ogrodowa :P
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Aniu,miałam bardzo udany spacer po ślicznym ogrodzie.Roślinki jak malowane.
A jak zachowuje się ta hosta, której liście są żółte?
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Witaj ANULKO przybiegłam do Ciebie z rewizytą i mało zawału nie dostałam. Czesława, ktora u Ciebie była miała rację ogrod masz cudowny. na pewno (tak jak Czesia mowiła zdjęcia nie w pełni oddają to jak jest w rzeczywistości) ja jestem w szoku. Kochana u mnie to minie 100 lat zanim ja mogłabym tak mieć jak Ty. Mimo wszystko cieszę się ,że mnie odwiedziłaś bo każde słowo i porada to dla mnie motor do pracy i od razu w głowie sie coś rodzi. Zapraszam Cie Anulku częściej, jak Ci tylko ochota przyjdzie. Pozdrawiam, jak szykujesz sie na urlopik to życzę pogody i miłego wypoczynku. papapap :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolciu kochana :D i tak nie doścignę Ciebie w upiększaniu i ukolorowywaniu ogrodu :D :D
Ale jeżeli podoba Ci się u mnie to zapraszam częściej :D Zawsze jesteś dla mnie miłym gościem ;:168

Mariolciu :D rzeczywiście jest trochę tego kwiecia u mnie :roll: ale jak to wszystkim maniakom ogrodowym, ciagle mi za mało :wink: a jak jeszcze pooglądam ogrody na Forum, to dopiero chciejstwa mi rosną :lol: :lol:
Nie byłam już dwa dni na działce i nie wiem co tam w krzakach piszczy :wink: Może maleństwa już się wykluły a "babci" przy nich nie ma ... :wink: :D

Elu, ta hosta z żółtymi liśmi jest bardzo młoda, czyli posadzona u mnie wiosną tego roku. Wypuszcze nowe liście i nie są juz takie żółte jak te na zdjęciu. Nie znam jej nazwy, ponieważ dostałam ją od zaprzyjaźnionego ogrodomaniaka :D Jutro będę na działce to zrobię zdjęcie jak wygląda teraz z nowymi liśćmi ...

Giguś kochana ;:168 witam Cię serdecznie ;:136
Żadnych mi tu zawałów i szoków nie wywołuj ;:113
Czesia była i widziała na własne oczy jak u mnie jest i nie widzę przeszkód żebyś Ty też zobaczyła na własne oczy moją działkę :D Zapraszam !!! :D :D
Ogród swój masz już piękny i nawet nie zauważysz jak rozrośnie sie tak jak mój :D ... mój ma tylko 5 lat ... :wink:

Na pewno Cię odwiedzę :D zaglądam często tylko cichutko zachowuję sie i nie zostawiam śladu ... ;:91

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i zapraszam ponownie :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”