Dobry wieczór kochani, witam wszystkich miłych Gości
Po spacerze popołudniowym na ogródku troszku słoneczka i przyjemnej pogody udało się mi dziś doświadczyć
Szkoda tylko, że żadnych zdjęć nie porobiłam, obiecuję, że nadrobię jutro, a najdalej pojutrze
Beatko ale zawsze o 15 doniczek mniej w domku, prawda

I tak codziennie po troszku, to ani sie nie spostrzeżesz, kiedy wszystkie rośliny posadzisz
Agatko a ja padłam, jak zobaczyłam Twoje olki

I kolory

i całe roślinki super

A hoje
Przemku oby, bo jak nie, to do śmietnika sama osobiście je wyniosę

Na lato planuję wystawić je do ogródka, już nawet dziś sobie wymyśliłam miejsce docelowe
Bogusiu u Ciebie pewnie za kilka tygodni będą już kwitnąć Twoje w ogródku. Bo u Ciebie jednak cieplejsze rejony. I znów pokażesz je w swoich ślicznych fotografiach
Arku bo ja troszku u Ciebie popatrując od mistrza się uczę

Twoje ujęcia roślin i Twoje kompozycje zawsze sprawiają prawdziwą przyjemność oglądania ich
Dorotka w piątek poszłam do Tesco po płyn do naczyń i jak zobaczyłam tę cenę, to już były moje. Pooglądałam ich troszku, bo chciałam wybrać najładniejsze, ale u mnie w domu to jest troszku ciepło i nie wiem, czy mi nie zmarnieją

Lepiej dla nich, żeby jednak się szybciutko zaaklimatyzowały
Maryniu kupiłam, tylko czy zechcą zakwitnąć iryski

Teraz to już zaczyna się powoli festiwal

kończą kwitnienia krokusy i przebiśniegi, cały czas śliczne są bratki, zaczynają stokrotki i już w przedbiegach stoją cebulice, korony cesarskie, tulipany i żonkile. A przed nami jeszcze upojny zapach kwitnących wiśni, prześliczne kwiaty jabłoni i ta mgiełka z opadających płatków
Ulka 
dziękuję, a ja i tak mam pod powiekami Twoje kompozycje bratkowo-pierwiosnkowe w donicach