Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.11

Post »

Doberek, Julek :wit U Ciebie też taka mgła?
Kelly's Gold to była moja pierwsza myśl, a że jak wiesz, ja się kocham w klonach, to trudno będzie mi zdecydować się na coś innego... Jak patrzę na zdjęcia rozrośniętych egzemplarzy, to już widzę jednego u siebie... co prawda, na początku myśleliśmy z D. o okazałym iglaku, ale chyba te posadzę w nogach.
Cześć Jolu, ano będziemy mieli gaz ziemny :) Berberysy Superba rosną w innym miejscu, przy pergoli... Tu poniżej masz zdjęcie rabaty ze zbiornikiem. Co do stożków i kulek, to nie wiem jeszcze jakie rośliny towarzyszące wybiorę... mam już kule bukszpanów oraz trzy duże śweirki Conica - chyba już nie chcę dalej formalizować przedogródka.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iglaka masz po drugiej stronie, do tego dosc sporo masz ich juz na stanie. Ja wiem, ze iglak bylby fajny, bo atrakcyjny przez okragly rok ale wiesz tak sobie mysle, ze nie każdy z nas ma mozliwosc zeby mogl gdzies duze drzewo posadzic. A jak Was dopadlo juz to szczescie, to wykorzystajcie to na maksa ;:108
x-ag-a
---

Post »

Dlatego tkwię już w tym postanowieniu :)
Sama zobacz, czy nie będzie wyglądał bosko taki okaz
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak, okaz jest pierwsza klasa ;:108 Musze sie przyznac, ze takiego juz ogladalam na wiosne pod Iglica we Wrocku i serce mi do niego strasznie ciagnelo :wink: a juz do takiego zielonkawego z biala obwodka, to nie tylko serce moje ciagnelo ale cale jestestwo ale wiesz jak jest - chyba w domu bym go musiala wsadzic ... dobrze ze zabralam sie z Ewa a Ona nie miala mozliwosci zapakowania go do autka :;230
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ojojoj...jaki okaz Agus cudo ;:173 Ja tez straszliwiscie kocham klony ,mam przeokrutną ochotę na Drumondi i jak Julę całe jestestwo mnie ciagnie do niego :;230 I klony polne też musze koniecznie jakies ściagnąc ...one sa takie cudne na jesieni ;:173 A Carnival jest cacuszko nieziemskie i ciagle go nie mam ;:145
x-ag-a
---

Post »

Jula, ciekawa jestem w jakiej cenie i jak duży? (chcę porównać, bo już znalazłam swój konkretny egzemplarz w niezawodnym Kordusie :D). Ja w sobotę jadę na oględziny i jeśli tylko D. nie uzna, że za mały (ok. 4,5m wysoki) to już wkrótce posadowię go u siebie :)
Doris, klony są absolutnie cudownymi roślinami... marzę o wielu i naprawdę żałuję, że ogród nie jest z gumy. Drummondi podoba mi się ogromnie, może nieco mniej Carnival, ale uważam że oba powinno się mieć :)
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

No tak, tam były pęcherznice. Pamiętałam że coś wysokiego czerwonego, ale byłam tak oszołomiona w trakcie wizyty że szczegóły umknęły ;:224
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

One nie byly drogie ale to takie mikre okazy jak moj Wredny w zeszlym roku tz klony byly wysokie na 3 m ale chudzielce jeszcze i z tego co pamietam, to 45 zlociszy kosztowaly. Tyle ze ja sobie moge takie sadzac ale Ty juz nie koniecznie :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dobrego tygodnia cieszmy się ostatnimi dniami pięknej złotej (nie tylko) jesieni. Wokół mnie są lasy mieszane i widoki są obłędne! Jeżeli prognozy się sprawdzą wszystko zmieni się ! Klony są bajeczne szczególnie teraz! Agnieszko przy takiej pogodzie żyć się chce nawet w pracy!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Fajnie, że masz jeszcze dużo miejsca na sadzenie nowych roślinek, u mnie już finito..nic się nie zmieści :;230
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

aguniada pisze:Dlatego tkwię już w tym postanowieniu :)
Sama zobacz, czy nie będzie wyglądał bosko taki okaz
Problem w tym, że tak rozrośniętego nie znajdziemy, ten o którym mówiłaś to będzie patyczak a ten ze zdjęcia jest piękny...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aga, okaz na zdjęciu rewelacja, super by pasował w to miejsce. Mkniesz z pomysłami, oj mkniesz, dobrze, że masz pojętnego M i łapie w lot Twoje koncepcje.
Robiłam "porządek" w mini -różance przed gankiem, no i nie wiem czy nie zmarnowałam jednej róży ;:124 . Nie mogłam bydlaka podkopać, bo korzeń poszedł pod wylewkę betonową. Urwałam całkiem spory kawał korzenia. Teraz biedna stoi zwieszona, a kwitła ;:145 , no i ma pachnące kwiaty.
Jednym słowem miałam pracowity weekend, ale pogoda dopisywała rewelacyjna.
U Ciebie bardzo podoba mi się każda pora roku, ale chyba w jesieni zakocham się. Dzięki krzewom osiągnełaś perfekcyjną grę kolorów ;:138
Zyczę szybkiego tygodnia i równie dużo ;:3 w weekend, co w ten miniony
x-P-M
100p
100p
Od: 3 paź 2012, o 11:21

Post »

Sosenki4 pisze:Aga, okaz na zdjęciu rewelacja, super by pasował w to miejsce. Mkniesz z pomysłami, oj mkniesz, dobrze, że masz pojętnego M i łapie w lot Twoje koncepcje.
ale będzie wstyd jak się wyda, że to koncepcje M są właśnie :;230
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzka nic jej nie bedzie, tyle ze musisz teraz sciac jej pedy -tak zeby to co stracila wyrownac z gora. Jak ja taka kwitnaca zostawisz, to zamiast sie ukorzeniac przed zima, bedzie walczyc zeby gore postawic do pionu i wyzywic.
M. sie wie :wink:
x-ag-a
---

Post »

PanieM, nie denerwuj mnie, bo jak wiesz, głowa boli ;) Chciałeś tam dużego iglaka sadzić, a Twoja najdroższa zaproponowała klona... no tak, czy nie? ;-) Obejrzymy Kelly's Gold na miejscu - jestem przekonana, że będzie ok.
Marzenko, myślę że róża da sobie radę. Jasne, że ucierpiała, ale potraktuj ją troskliwie podcinając od góry, podsyp obornikiem, podlej dobrze, będzie ok! Obawiam się, że miniony weekend był ostatnim tak ładnym i ciepłym... prognozy nie są chyba pomyślne, ale tak czy inaczej na weekend czekam z utęsknieniem. Póki co w domu, w pozycji horyzontalnej, bo głowa nie pozwoliła pracować :( Pozdrawiam Cię serdecznie!
Madziu, u mnie też już kiepsko z miejscem, ale to pojawiło się niespodziewanie i zamierzam je dobrze wykorzystać :)
Marysiu, tu mgliście i ponuro, ale drzewa jeszcze w liściach, więc jest na czym zawiesić oko... dobrego tygodnia!
Julek, nie mam nic przeciwko chudzielcom, ale sama wiesz jak to by u mnie wyglądało, zwłaszcza w eksponowanym miejscu. Musi to być drzewo, które już nabrało ciała i ma trochę okazalszą koronę, inaczej zamiast efektu, będzie śmiech.
Jolu, tak, tak, to czerwone okalające zbiornik, to były Diabolo :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”