Ogródek Gosi cz. 8
Re: Ogródek Gosi cz. 8
Fotka z pajęczyną wymiata, aż się przyglądałam czy ona na pewno prawdziwa. 

- TerDob
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu
Dziękuję za podpowiedź . Śliczne te zimowe zdjęcia
choć zimy i zimna nie lubię 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
O matko, nie ten ogród.....ze śniegiem...
Tak, tak Gosia, zorientowalam się.....
...sorry za wcześniejszy mlotecżek, ale cos tam pomerdałam w buźkach....
Ale śniegu, to chyba jednak u mnie wiecej
kurczę....
A tak odnośnie kamieni.....
Ja kupowałam w tym roku na uzupełnienie trochę łupka krystalicznego, jakąś odmianę tego łupka...chyba wyszło mi około 8 złotych za całkiem spory "plaster", czyli to nie jest wcale takie okropnie drogie....
Tak, tak Gosia, zorientowalam się.....
...sorry za wcześniejszy mlotecżek, ale cos tam pomerdałam w buźkach....
Ale śniegu, to chyba jednak u mnie wiecej

A tak odnośnie kamieni.....
Ja kupowałam w tym roku na uzupełnienie trochę łupka krystalicznego, jakąś odmianę tego łupka...chyba wyszło mi około 8 złotych za całkiem spory "plaster", czyli to nie jest wcale takie okropnie drogie....
Pozdrawiam
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Gosiu i ja się dołączę do pochwał oszronionych zdjęć
- mnie to z pajęczyną też się bardzo podoba. I przekornie jeszcze napiszę, że ja zimę lubię. Jestem zmarzluchem i nie lubię marznąć, ale zimę - taką prawdziwą białą, z lekkim mrozem naprawdę lubię. Żeby tylko nie była zbyt długa
Lubię zmienność naszych pór roku i niespodzianki jakie każda niesie .....
Ale się naraziłam.....

Ale się naraziłam.....
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosia, zdjęcia pajeczynki w szronie cudne! Niespodziewane to załamanie pogody..ale jakie fotogeniczne ;-))
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez sie zdziwilam, ze tak czadowo pajeczyna moze wygladac. Ale ja chwycilas, wow
Na ogrodek nie mam ochoty wychodzic, jest tak nieprzyjemnie zimno-mokro, ze czuc w kazdej tkance czlowieczej. To juz wole mroznie, sucho i slonecznie

Na ogrodek nie mam ochoty wychodzic, jest tak nieprzyjemnie zimno-mokro, ze czuc w kazdej tkance czlowieczej. To juz wole mroznie, sucho i slonecznie

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
super fotki z pajęczyną 

Zima... wszędzie zima...
Ale pajęczynka faktycznie superzasta!

Ale pajęczynka faktycznie superzasta!
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Muszę przyznać że pajęczyna bez pająka całkiem ładna
Roślinki oszronione ,zaśnieżone mają swój niepowtarzalny urok,są takie uśpione ,zamyślone....

Roślinki oszronione ,zaśnieżone mają swój niepowtarzalny urok,są takie uśpione ,zamyślone....
- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne zdjęcia ze śniegiem. Pajęczyna fajnie wygląda, ten pająk co ją utkał to musiał jakiś olbrzym być 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
O tej porze roku pajęczyn się nie boję-na pewno nie ma w nich zwierząt
Z tego względu jestem skłonna przemyśleć negatywne nastawienie do jesieni i zimy
Mroźno, choć zapowiada się ładny dzień. Mam w planie wykopanie dalii, powiem wieczorem, co z tego wyszło

Mroźno, choć zapowiada się ładny dzień. Mam w planie wykopanie dalii, powiem wieczorem, co z tego wyszło

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Zdjęcia w puchu super
u nas nie padało , za to był mróz

u nas nie padało , za to był mróz

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Tyle się napisałam i szlag trafił.
Gosiu, ja zimę ogólnie lubię. Nie lubię zimna, wiatru pluchy.
Takie widoczki działają na mnie pozytywnie.
Anetko, pokażę róznicę między szałwią omączoną, a omszona
To jest szałwia omszona.

To szałwia omączona. Kolor jest bardziej intensywny

A listki węższe i mniej zielone

Beatko, Teresko, Moniu, Asiu, Gosiu, Bożenko, przepraszam, że zbiorowo, ale całą moją poprzednią wypowiedź szlag trafił.
Raczej nie jestem specjalistką od ujęć. Mój aparat często sobie nie radzi z oddaniem rzeczywistości. Dlatego cieszę się, że zdjęcie spodobało się tylu osobom. Uwielbiam zdjęcia oszronionych roślin. I nie tylko
Justyś, wszystko co napisałam w odpowiedzi zniknęło, że nie wiem, czy oddam teraz to co chciałam Ci powiedziec. Spróbuję. Ja jestem troche upartą osobą. Zaświtał mi w głowie widok drewnianej ścieżki i ni jak, przynajmniej na razie nie mogę go zmienić. To tworzywo pasuje do charakteru mojego ogordu. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Kamień jest zbyt zimny, zbyt elegancki. No i upatrzyłam sobie kształt stopni tej ścieżki w formie prostokątów, tak jak kształt desek. Wiem, że drewno jest bardzo słabym materiałem. Kamień dłużej wytrzyma. Powoli zaczynam dojrzewac do zmiany. Zastanawiam się, czy dało by się wybrać taki kamień, który dałby sie uformować na kształ deski. Oczywiście wszystko będę obmyslała zimą. Mam zatem czas.
Asiu, wcale się nie naraziłaś. Ja też lubię każda porę roku. Oczywiście mam faworytki, ale widoki można podziwiac o każdej porze. Ośniezone rabaty wyglądają cudnie. Lubię własnie taka zime. Ze śniegiem i mrozem. Bardzo żałuję, że nie ma już tak wyraźnych pór roku jak kiedyś. Kiedyś zima była zimą, pełną śniegu, lato zaś było gorące, ale nie upalne. Nie było kiedys tylu wichur. Mam nadzieje, że kiedyś jeszcze takie pory wrócą do nas.
Jula, u nas nie było tak źle. Słoneczko w dużej mierze ocieplało atmosferę. Tylko nie myśl, że ja się poświęciłam i wyszłam specjalnie na taką pogodę. I tak musiałam wyjśc do pracy. W weekend nie zobaczysz u mnie takich zdjęc. Jeśli nie muszę nie wychodze.
Kasiu, faktycznie roślinki w takiej szacie wyglądają pięknie. Wyjeżdżając do pracy w oddali widze oszroniony las. Widok jest powalający.
Aniu, takie zdjęcia kojarzą mi się albo z Królową Śniegu, albo z Opowieściami z Narnii. Bardzo romantyczne widoczki.
Ewa, no raczej już mieszkaniec tej pajęczynki poszedł spać, zatem śmiało wychdzić do ogrodu. Przyznaj jednak, że cudnie ona wygląda.
To na przekór widokowi zza okna pokaże zdjęcia sprzed 2 tygodni, kiedy to było jeszcze bardzo ciepło
Całe moje tylne włości

Brakuje jeszcze widoku moich 2 sosen

A to widok w drugą stronę. Tutaj widac cień sosen. Mam ochotę na kolejną przeróbkę. Chciałam dosadzić większe trawy na rabcie z juką. Przesunąc jukę do przodu, w ogóle powiększyć tę częśc przed nią. Tylko, czy to nie będzie za dużo? Teraz wydaje się być wszystko proporcjonalne. Może poszerzenie rabaty wszystko zburzy

Gosiu, ja zimę ogólnie lubię. Nie lubię zimna, wiatru pluchy.
Takie widoczki działają na mnie pozytywnie.
Anetko, pokażę róznicę między szałwią omączoną, a omszona
To jest szałwia omszona.

To szałwia omączona. Kolor jest bardziej intensywny

A listki węższe i mniej zielone

Beatko, Teresko, Moniu, Asiu, Gosiu, Bożenko, przepraszam, że zbiorowo, ale całą moją poprzednią wypowiedź szlag trafił.
Raczej nie jestem specjalistką od ujęć. Mój aparat często sobie nie radzi z oddaniem rzeczywistości. Dlatego cieszę się, że zdjęcie spodobało się tylu osobom. Uwielbiam zdjęcia oszronionych roślin. I nie tylko

Justyś, wszystko co napisałam w odpowiedzi zniknęło, że nie wiem, czy oddam teraz to co chciałam Ci powiedziec. Spróbuję. Ja jestem troche upartą osobą. Zaświtał mi w głowie widok drewnianej ścieżki i ni jak, przynajmniej na razie nie mogę go zmienić. To tworzywo pasuje do charakteru mojego ogordu. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Kamień jest zbyt zimny, zbyt elegancki. No i upatrzyłam sobie kształt stopni tej ścieżki w formie prostokątów, tak jak kształt desek. Wiem, że drewno jest bardzo słabym materiałem. Kamień dłużej wytrzyma. Powoli zaczynam dojrzewac do zmiany. Zastanawiam się, czy dało by się wybrać taki kamień, który dałby sie uformować na kształ deski. Oczywiście wszystko będę obmyslała zimą. Mam zatem czas.
Asiu, wcale się nie naraziłaś. Ja też lubię każda porę roku. Oczywiście mam faworytki, ale widoki można podziwiac o każdej porze. Ośniezone rabaty wyglądają cudnie. Lubię własnie taka zime. Ze śniegiem i mrozem. Bardzo żałuję, że nie ma już tak wyraźnych pór roku jak kiedyś. Kiedyś zima była zimą, pełną śniegu, lato zaś było gorące, ale nie upalne. Nie było kiedys tylu wichur. Mam nadzieje, że kiedyś jeszcze takie pory wrócą do nas.
Jula, u nas nie było tak źle. Słoneczko w dużej mierze ocieplało atmosferę. Tylko nie myśl, że ja się poświęciłam i wyszłam specjalnie na taką pogodę. I tak musiałam wyjśc do pracy. W weekend nie zobaczysz u mnie takich zdjęc. Jeśli nie muszę nie wychodze.
Kasiu, faktycznie roślinki w takiej szacie wyglądają pięknie. Wyjeżdżając do pracy w oddali widze oszroniony las. Widok jest powalający.
Aniu, takie zdjęcia kojarzą mi się albo z Królową Śniegu, albo z Opowieściami z Narnii. Bardzo romantyczne widoczki.
Ewa, no raczej już mieszkaniec tej pajęczynki poszedł spać, zatem śmiało wychdzić do ogrodu. Przyznaj jednak, że cudnie ona wygląda.
To na przekór widokowi zza okna pokaże zdjęcia sprzed 2 tygodni, kiedy to było jeszcze bardzo ciepło
Całe moje tylne włości

Brakuje jeszcze widoku moich 2 sosen

A to widok w drugą stronę. Tutaj widac cień sosen. Mam ochotę na kolejną przeróbkę. Chciałam dosadzić większe trawy na rabcie z juką. Przesunąc jukę do przodu, w ogóle powiększyć tę częśc przed nią. Tylko, czy to nie będzie za dużo? Teraz wydaje się być wszystko proporcjonalne. Może poszerzenie rabaty wszystko zburzy

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pazerna jestem-przedłużyłabym rabatę
U mnie juka rośnie obok Zebrinusa-mnie się podoba. Posadziłabym więcej traw, ale w tym miejscu już nie poszaleję. U Ciebie miejsce się znajdzie, a i M łaskawym okiem na trawy spogląda 

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia, szałwie w tym kolorku ładnie ubarwiają rabatkę, ta druga jest chyba ładniejsza, bo jest taka wyrazna.
Czy one same się rozsiewają?
Czy one same się rozsiewają?