Ogródek Gosi cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 8

Post »

Fotka z pajęczyną wymiata, aż się przyglądałam czy ona na pewno prawdziwa. :;230
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Gosiu ;:196 Dziękuję za podpowiedź . Śliczne te zimowe zdjęcia ;:63 choć zimy i zimna nie lubię ;:185
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

O matko, nie ten ogród.....ze śniegiem...
Tak, tak Gosia, zorientowalam się.....
...sorry za wcześniejszy mlotecżek, ale cos tam pomerdałam w buźkach....

Ale śniegu, to chyba jednak u mnie wiecej ;:131 kurczę....

A tak odnośnie kamieni.....
Ja kupowałam w tym roku na uzupełnienie trochę łupka krystalicznego, jakąś odmianę tego łupka...chyba wyszło mi około 8 złotych za całkiem spory "plaster", czyli to nie jest wcale takie okropnie drogie....
Pozdrawiam
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Gosiu i ja się dołączę do pochwał oszronionych zdjęć ;:180 - mnie to z pajęczyną też się bardzo podoba. I przekornie jeszcze napiszę, że ja zimę lubię. Jestem zmarzluchem i nie lubię marznąć, ale zimę - taką prawdziwą białą, z lekkim mrozem naprawdę lubię. Żeby tylko nie była zbyt długa :uszy Lubię zmienność naszych pór roku i niespodzianki jakie każda niesie .....
Ale się naraziłam.....
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia, zdjęcia pajeczynki w szronie cudne! Niespodziewane to załamanie pogody..ale jakie fotogeniczne ;-))
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tez sie zdziwilam, ze tak czadowo pajeczyna moze wygladac. Ale ja chwycilas, wow ;:oj
Na ogrodek nie mam ochoty wychodzic, jest tak nieprzyjemnie zimno-mokro, ze czuc w kazdej tkance czlowieczej. To juz wole mroznie, sucho i slonecznie :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

super fotki z pajęczyną ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Zima... wszędzie zima... :cry:
Ale pajęczynka faktycznie superzasta!
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Muszę przyznać że pajęczyna bez pająka całkiem ładna :D
Roślinki oszronione ,zaśnieżone mają swój niepowtarzalny urok,są takie uśpione ,zamyślone....
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ładne zdjęcia ze śniegiem. Pajęczyna fajnie wygląda, ten pająk co ją utkał to musiał jakiś olbrzym być ;:oj
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

O tej porze roku pajęczyn się nie boję-na pewno nie ma w nich zwierząt 8-) Z tego względu jestem skłonna przemyśleć negatywne nastawienie do jesieni i zimy :D
Mroźno, choć zapowiada się ładny dzień. Mam w planie wykopanie dalii, powiem wieczorem, co z tego wyszło :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Zdjęcia w puchu super :D
u nas nie padało , za to był mróz :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Tyle się napisałam i szlag trafił. :evil:
Gosiu, ja zimę ogólnie lubię. Nie lubię zimna, wiatru pluchy.
Takie widoczki działają na mnie pozytywnie.

Anetko, pokażę róznicę między szałwią omączoną, a omszona
To jest szałwia omszona.
Obrazek

To szałwia omączona. Kolor jest bardziej intensywny
Obrazek

A listki węższe i mniej zielone
Obrazek

Beatko, Teresko, Moniu, Asiu, Gosiu, Bożenko, przepraszam, że zbiorowo, ale całą moją poprzednią wypowiedź szlag trafił.
Raczej nie jestem specjalistką od ujęć. Mój aparat często sobie nie radzi z oddaniem rzeczywistości. Dlatego cieszę się, że zdjęcie spodobało się tylu osobom. Uwielbiam zdjęcia oszronionych roślin. I nie tylko :D

Justyś, wszystko co napisałam w odpowiedzi zniknęło, że nie wiem, czy oddam teraz to co chciałam Ci powiedziec. Spróbuję. Ja jestem troche upartą osobą. Zaświtał mi w głowie widok drewnianej ścieżki i ni jak, przynajmniej na razie nie mogę go zmienić. To tworzywo pasuje do charakteru mojego ogordu. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Kamień jest zbyt zimny, zbyt elegancki. No i upatrzyłam sobie kształt stopni tej ścieżki w formie prostokątów, tak jak kształt desek. Wiem, że drewno jest bardzo słabym materiałem. Kamień dłużej wytrzyma. Powoli zaczynam dojrzewac do zmiany. Zastanawiam się, czy dało by się wybrać taki kamień, który dałby sie uformować na kształ deski. Oczywiście wszystko będę obmyslała zimą. Mam zatem czas.

Asiu, wcale się nie naraziłaś. Ja też lubię każda porę roku. Oczywiście mam faworytki, ale widoki można podziwiac o każdej porze. Ośniezone rabaty wyglądają cudnie. Lubię własnie taka zime. Ze śniegiem i mrozem. Bardzo żałuję, że nie ma już tak wyraźnych pór roku jak kiedyś. Kiedyś zima była zimą, pełną śniegu, lato zaś było gorące, ale nie upalne. Nie było kiedys tylu wichur. Mam nadzieje, że kiedyś jeszcze takie pory wrócą do nas.

Jula, u nas nie było tak źle. Słoneczko w dużej mierze ocieplało atmosferę. Tylko nie myśl, że ja się poświęciłam i wyszłam specjalnie na taką pogodę. I tak musiałam wyjśc do pracy. W weekend nie zobaczysz u mnie takich zdjęc. Jeśli nie muszę nie wychodze.

Kasiu, faktycznie roślinki w takiej szacie wyglądają pięknie. Wyjeżdżając do pracy w oddali widze oszroniony las. Widok jest powalający.

Aniu, takie zdjęcia kojarzą mi się albo z Królową Śniegu, albo z Opowieściami z Narnii. Bardzo romantyczne widoczki.

Ewa, no raczej już mieszkaniec tej pajęczynki poszedł spać, zatem śmiało wychdzić do ogrodu. Przyznaj jednak, że cudnie ona wygląda.

To na przekór widokowi zza okna pokaże zdjęcia sprzed 2 tygodni, kiedy to było jeszcze bardzo ciepło

Całe moje tylne włości
Obrazek

Obrazek

Brakuje jeszcze widoku moich 2 sosen
Obrazek

A to widok w drugą stronę. Tutaj widac cień sosen. Mam ochotę na kolejną przeróbkę. Chciałam dosadzić większe trawy na rabcie z juką. Przesunąc jukę do przodu, w ogóle powiększyć tę częśc przed nią. Tylko, czy to nie będzie za dużo? Teraz wydaje się być wszystko proporcjonalne. Może poszerzenie rabaty wszystko zburzy
Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pazerna jestem-przedłużyłabym rabatę :wink: U mnie juka rośnie obok Zebrinusa-mnie się podoba. Posadziłabym więcej traw, ale w tym miejscu już nie poszaleję. U Ciebie miejsce się znajdzie, a i M łaskawym okiem na trawy spogląda :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Gosia, szałwie w tym kolorku ładnie ubarwiają rabatkę, ta druga jest chyba ładniejsza, bo jest taka wyrazna.
Czy one same się rozsiewają? :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”