Ogród w dolinie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie

Post »

:;230 gadatliwa to ja może nie jestem, ale podczytuję na bieżąco ile można.
Widocznie lubię jak ktoś za mnie gada. :;230
A co do pokus, to znam to z początków mojej bytności na forum. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

daffodil pisze: Izunia od mnie też wzięła sobie kamulca..... no, nie wiem co prawda czy go dowiozła do ogródka?
No pewnie, ze dowiozła! Nie pamięta tylko, gdzie go ulokowała :lol: ale pewnie przy oczku.
Tak, tak, wizyta obiecana i musi być uskuteczniona, nawet z jednym tylko kamulcem ;:108

Aniu, myslę, ze nie zapomnisz sfotografować róży w pełnym rozkwicie. Jestem jej bardzo ciekawa :D
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Maryniu! Wszystko, co w nadmiarze nie wychodzi na zdrowie. Z kamieniami walczyłam, walczę i zapewne będę walczyć. Wbicie sztychówki to nie lada wyczyn ;:oj I jak tu sadzić... Ale przyznam, przydaje się. Wszystkie rabatki (poza jedną) mają obrzeża z kamieni z mojej działki. Wszystkie donice drenaż z moich kamieni... A hibiskusa kupiłam niedawno, przyjął się i mam nadzieję, że także - szczęśliwie przezimuje :D
Grażynko! Tzn. lubisz, jak gadam??? Z pokusami walczę tylko z powodów przyziemnych, bo miejsca do sadzenia mam jeszcze sporo ;:138
Izo! Co do przyjazdu muszę się zmobilizować. Może Asia mnie zmobilizuje? Jak zapewne wiesz, jestem zajętą kobietą, bo i wszystko na mojej głowie. Może zanim dziecko zacznie znowu chodzić do szkoły, a ja do pracy - jakoś dam radę? A jak nie to w jakąś sobotę :D Oczywiście ustalimy to wcześniej. Różyczkę na pewno sportretuję, a przy takiej pogodzie zapewne rozkwitnie szybko. Z tego źródła mam jedną miniaturową (łososiową) i kwitnie jak szalona. A zapomniałabym o Papageno... Mam nadzieję, że i ta będzie równie udana. Z różami mam trochę jak z butami. Nie umiem ich kupić przez internet... Lubię popatrzyć, powąchać (to dotyczy tylko róż) zanim kupię. Ale u nas nie ma za bardzo miejsc, gdzie można kupić ładne róże, więc będę się musiała przemóc :D Marzy mi się Nostalgia lub Double Delight... Aspirine Rose... I tu znowu liczę na pomoc Asi. A ona znowu nic o tym nie wie :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bu!!!
:;230
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Na Twoje kamienie znalazłoby się więcej chętnych ;:224 Już u Kamci była cała przepychanka tez o kamienie :;230 Budulec za darmo na działce? już miałabym porobioną małą architekturę: mury, murki, mureczki :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Aniu, widziałaś ścieżkę u Dorotki - Keetee, te kamienie aż się proszą o wykorzystanie
ich do aranżacji w ogrodzie. ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Lubię Cię czytać a twoje gadanie pewno też bym polubiła.
Tylko jeszcze nie miałam okazji posłuchać Cię na żywo. :D

A tu możesz kupić niezwykłe róże u naszej forumowej koleżanki Kamili.
http://rosaplant.pl/roze/c,30080,1
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aniu, Igorze a staro-cerkiewno-słowiański :?:
Ciekawa jestem, co posadziłaś do 'doła'.
Czyżby wizja początku września miała na nas tak zły wpływ ;:131
Awatar użytkownika
Igor _ 89
500p
500p
Od: 17 lip 2011, o 22:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Justynko, nawet mi nie przypominaj scs - u ;:223 ;:223 ;:223 ;:223
To już TOTALNAAAAAAAAAAA porażka!
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Kamienie rozdają w tym wątku? Biorę każdą ilość. :;230
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kamienie chętnie, a co z transportem? Może się okazać , że to kosztuje fortunę ;:224
Igorze, to już za nami. Tyle lat a człowiek pamięta ;:131 Za to w pewnym wieku ma się wizję sks ;:223
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kolejny dzień urlopu się kończy :( Dziś byłam w Żywcu i odebrałam od Asi Daffodil rośliny przysłane przez Izę Chatte ;:138 Oczywiście po powrocie je posadziłam. Jeszcze raz dziękuję Ci, Izo, za krawnika kichawiec i gipsówkę, które wyladowąły na różanej rabatce oraz za perovskię i szałwię muszkatołową. Nie zdawalam sobie sprawy, jak piękna jest ta odmiana szałwii ;:167 Oto dowód, choć tylko częściowy...

Obrazek

Obrazek

Izo, obiecałam. Oto dokładne zdjęcia kupionej ostatnio róży NN herbacianej:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Myślę, że było warto...

Odbrałam także przesyłkę od Sławka slanka-flora z dwoma iryskami: Supreme Sultan i Gipsy Romance, które również znalazły już swoje miejsce w moim ogródku!

Obrazek

Obrazek

Tym samym szpaler irysów powoli przestanie być jednorodnie żółty ;:138

Niestety wstąpiłam do pracy. Cóż najwyraźniej los uznał, że za mało mnie doświadczył. Ale na pewno się i z tym uporam, a na pocieszenie zaliczyłam dwie szkółki ogrodnicze. I swojego doła zakopałam m.in. miniaturową różyczką, której koloru niestety na razie nie udało mi sie wiernie odddać, ale zapewniam jest niesamowity. A sama różyczka - słodka :)

Obrazek

Obrazek

Kupiłam także clematisa Rubens, bo już od jakiegoś czasu na jakieś pnącze czekało takie sobie cudo, prezent od mojego M.:

Obrazek

Dokupiłam także dwie odmiany berberysów:

Obrazek

Obrazek

by w ten sposób dopełnić kompozyję, która już od jakiegoś czasu wręcz prosiła się o dokończenie...

Obrazek

Oprócz tego kupiłam parę cubulek, w tym biały czosnek. Fioletowy już od dwóch lat zdobi moją główną rabatkę i to od kwietnia-maja do lipca.

Igorku! Nie bucz. Mówiłam Ci, że wszystko będzie dobrze. Już po dentyście, a ciapek już cieszy Twoje oczka :;230 A staro - cerkiewno - słowiański taki znowu straszny nie jest. Nie mówiłam Ci jeszcze, ale moja mama jest polonistką, a i ja mocno się nad tymi studiami zastanawiałam. Wybrałam zawód hmm lepiej opłacany, ale zabójczo wręcz stresujący. A na dowód - dziesiejsze drętwiejące usta. To chyba nie jest dobry objaw???
Ewo! Maju (Majka411) Na budulec to ja nie narzekam, ale popatrz na pierwsze zdjęcie w moim wątku, to zrozumiesz co musiałam przejść, by cokolwiek posadzić. Na piasku prędzej coś urośnie, niż na kamieniach. Do dziś co większe kamienie odkładam i wykorzystuje. A murki itp. może kiedyś... Chciałabym,ale wszystkiego na raz się nie da :) A kamienne cudo Keetee podziwiam i kiedyś też takie będę miała, a co mi tam... :;230
Grażynko! Cieszę się, że lubisz mnie czytać. Zapewniam Cię, że "na żywo" inna nie jestem. I na pewno kiedyś sie spotkamy, bo strasznie mnie ciągnie do Cieszyna, a droga tam jest prosta jak drut. Nawet jak dla takiego ślepaczka, jak ja :) Dzięki za namiar na różyczki. Pooglądam i może skorzystam :) Lubie pewne źródła...
Justyno (Klaryso)! SCS to taki szyfr tajnos agentos filologów polskich - tych w drodze i tych niedoszłych :;230 Czym zakopałam doły - masz wyżej. A to nie wizja września mnie tak zdołowała, tylko niezmierzona wręcz nienawiść pewnej osoby. A trasport kamieni na Kaszuby faktycznie mógłby kosztować majątek...
Beatko! Gdzieś Ty sie podziewała??? A kamienie - jak sobie przyjedziesz i ukopiesz - są Twoje :;230 Zyskasz dodatkowo moje doborowe towarzystwo i pomoc :D

Zapomniałam o posadzonym dziś żółwiku ;:182

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tez mam nadzieję, ze się w końcu poznamy.
Zapraszam na balkonik. :D
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko! Choćby dziś. Zaparzysz mi wiadro melisy i masz mnie z głowy... :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

A po co Ci melisa.
Ja chcę sobie z tobą pogadać a nie spać.... :;230
Ja jestem stale w domu to się dostosuję.
Daj tylko cynka.
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”