Kasiu, wszystko zależy od punktu widzenia.
Jolu, jest już takie miejsce u nas na forum, ale i tak się nudzę , więc postanowiłam się pobawić.
Agnieszko, wiosną czeka mnóstwo pracy, a teraz mogę sobie popisać.
Jagusiu, tek, masz rację, jak człowiekowi się wydaję, ze już nic nie chce to nagle coś zobaczy i musi to mieć.
Aga.
Janeczko, Ty i tak masz mnóstwo, ja podchodzę do tematu , żeby coś sprzedać trzeba to znać.Nie potrafię wciskać kitu.
Wiecie Ci którzy mnie znają,ze czasem odradzam jakąś odmianę, bo nie każdy chce mieć wszystkie, tylko ładne.Ale nie dla każdego to samo jest ładne.
Krysiu, może pomogę wyeliminować , a nie powiększać listę.
Grażynko, mnie tak brakuję grzebania w ziemi, że od kilku dnie co dzień robię spacerek po ogrodzie.
Agatko, ja też nie mam monopolu na wiedzę, ale mam około 100 odmian i trochę porównania.
Aniu, Amber Vaves , obyć się nie zawiodła, potrzebuję na prawdę cień.
Iwonko, to nie potrzebujesz encyklopedii, czekam na Twój przyjazd wiosną.
Dalu, mój ogród jak na razie jest słoneczny, widząc jak żurawki rosną, jestem za sadzeniem na słońcu, tylko z rozwagą co do odmian.
Cd żurawkowania.
Mamy literkę B
Blacknout , dostałam późną, jesienią , niukorzenioną sadzonkę, zobaczymy czy uda jej się przeżyć.
Beaujoulais- mam od września, na przyszły rok , coś będzie można powiedzieć.
Big top gold- też od września.
Beauty Color- ta to już mistrzyni, piękna , ale tylko wiosną, później porażka.Sami zobaczcie.
Berry Smothie-
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 30x30cm
Liść ? długość / szerokość ? duży
Kolor liścia ?fioletowo- skórzany marszczony
Kolor kwiatu ?
Zalecane stanowisko - cieniste , ale również słoneczne.
Jedna z najpopularniejszych tego roku, niesamowity kolor wiosenny, nazwana różową różą.Wielka, tegoroczna nowość , jak dla mnie BOMBA.
Black Beauty,
Roślina - wysokość (liczona z kwiatostanem) / szerokość - 40x30cm
Liść ? długość / szerokość ? duży
Kolor liścia ? szaro - czerwone
Kolor kwiatu ? biały
Zalecane stanowisko - pół-cieniste-słoneczne
Wymaga dobrego drenażu . Jedna z heucher na słońce.Nie najnowsza, u mnie od wiosny.Rośnie pięknie na każdym stanowisku.Brązowieje na jesień.
Blackberry Jam- u mnie od wiosny, całkiem ładnie przyrasta, trochę się rozkłada na boki, zobaczymy po roku.
Brownies- bardzo stara odmiana, u mnie od 10 lat, podzielona wiele razy, niekłopotliwa, dosyć duża.Zieleniej w cieniu, Na słońcu się pięknie wybarwia, choć podsychają liście od spodu.Dotychczas rosła na skalniaku, teraz przesadzona na rabatę.
A na takie widoki czekam na wiosnę.