Moje parapety.

Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 mar 2008, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje parapety.

Post »

Grażynko, następnym razem, gdy napiszesz, że jedziesz na urlop, to ja ci będę życzyć szpetnej pogody, burz z piorunami oraz ulewnych deszczów. Z pewnością wówczas będziesz miała wspaniały urlop. :)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Wandziu ;:196 ,ze też o tym nie pomyślałam wcześniej ;:223 A wydawało mi się,że mam wszystko "zapięte" na ostatni guzik.Niestety,są rzeczy nieprzewidywalne.
Marzanko obawiałam się o małe hoje.A one jednak przeżyły,lekko podsuszone.Już wróciły do poprzedniego stanu,tak,że nie mam strat w hojach.Natomiast storczyki są mistrzami przetrwania i nie ma obawy,że padną.Zastałam je w stanie zupełnie zadowalającym.Wróciłam we wczesnych godzinach rannych i do wieczora zajmowałam się tylko doniczkami.Tak było mi ich brak :oops:
Zabka_Monis
1000p
1000p
Od: 17 maja 2010, o 09:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko pamiętam moje wakacje dwa lata temu: 10 dni bez storczyków sprawiły, że po powrocie do domku rzuciłam wszystko i poleciałam zobaczyć co u nich słychać i czy wszystko ok... :) Pamiętam, że codziennie do mamy dzwoniłam czy nic złego nie zrobili moim podopiecznym i dostali zakaz ruszania a co dopiero podlewania :D Pewnie tak będzie też w tym roku;) Ale dobrze jest dać storczykom troszkę odpoczynku od nas samych ;) Bo przyznajmy : czasem za często i za gęsto do nich zaglądamy :D
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Moniu masz całkowitą rację ;:108 Nadopiekuńczość w storczykach może być zgubna.One też potrzebują żyć własnym rytmem i właśnie urlop również im jest bardzo potrzebny.Bo tak naprawdę to one wypoczywają od nas :;230 :;230
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Moje storczyki będą miały urlop (czytaj : odpoczynek od właścicielki) od 6 do 15 sierpnia :D Pewnie zapuszczą się niesamowicie :P Mam nadzieję na mały busz parapetowy po powrocie do domku ;) Jednak najważniejsze by przetrwały te kilka dni zwłaszcza Angreacum i Masdevallia , bo te muszę codziennie pryskać (Masdevallie będę miec od połowy lipca może wcześniej) .... Ale na pewno coś pokombinuję, żeby miały wilgoć wokół siebie ;)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Moniu masz głowę pełną pomysłów - wymyślisz coś genialnego :D
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Na pewno wakacje się udadzą, a storczyki wypuszczą "busz" liści... ;)
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
KOKI77
200p
200p
Od: 18 kwie 2009, o 22:07

Post »

Grażynko cudnie storczykowo się pokazałaś ;:196 a gdzie hoje ;:224
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

KOKI hoje pokazałam tylko pojedyncze :oops: we wątkach hojowych.Brak czasu nie jest tłumaczeniem.
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Grażyna Widera pisze:Moniu masz głowę pełną pomysłów - wymyślisz coś genialnego :D
Dzięki Tobie mam już pomysł na Angreacum i Masdevallię :) Inne dadzą sobie rade te 10 dni bez opieki :)
A swoje "genialne pomysły" na pewno sfotografuje dla potomności :D No i muszę mamę przeszkolić , żeby mi zasłaniała okna w czasie ataków słonecznych... Dwa lata temu skończyło się to upadkiem storczyka... ;:223 Mam nadzieję, że w tym roku będzie ostrożniejsza ;:108 Grażynko pozostaje mi mieć nadzieję, że Angreacum i Masdevallia to silne storczyki ;:108
justus27 pisze: Na pewno wakacje się udadzą, a storczyki wypuszczą "busz" liści... ;)
Mam nadzieję, że wypuszczą busz liści i multum pędów. A kwiatki dopiero po powrocie :) Tym bardziej , że Angreacum chyba puszcze pęd !!!! ;:138 ;:138 Tylko ciiiiiiiichosza bo się wyda :P :;230
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Moniu życzę Ci tego pędzika!!!Wszystkie storczyki dadzą sobie radę,zobaczysz.Po powrocie będziesz mieć uciechę licząc kolejno przybyłe listki :D .Najlepiej się nie zamartwiać!A jak znam życie,to na pewno jakieś cudo przywieziesz ze sobą :heja
Z tą dokumentacją fotograficzną na pewno masz rację - może się przydać w przyszłości.
Zabka_Monis
1000p
1000p

Post »

Grażynko za chwilkę wkleję u siebie fotkę Angreacum i sama ocenisz czy to pęd ;) Mam nadzieje, że to nie keiki... Bo jak widzę keiki to się tylko denerwuje... kolejny Phalaenopsis puszcza mi keika.... a ja chcę kwiaty ! :?
Jadę do Zakopanego pociągiem 12 godzin... i wątpię bym targała stamtąd jakiegoś storczyka ;) Jak już to po powrocie coś sobie zamówię jak zostanie mi kasa z wyjazdu :;230
No i czekam na fotki Twojej Masdevalli , a raczej fotki tego jak jest opatulona sphagnum :D
Awatar użytkownika
marzanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2010, o 22:01

Post »

Ale kochana ty się łap za aparat i fotki rób bo uschnę z tęsknoty za twymi storczykami :evil: ;:7
Awatar użytkownika
kasiunieczka_32
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 08:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko zwiedziłam Twój wątek i muszę powiedzieć, że bardzo mi się podobają Twoje kwiatuszki ;:63 ;:108 Choć przyznam się szczerze, że najbardziej zauroczył mnie mini żółtasek z wielkimi kwiatami typu peloric ;:138 niesamowity ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Wywołana do tablicy przez Marzankę posłusznie pokazuję kwitnące
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek